[159] Przekładka 159 UK na PL

Bartosz 31

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16V 150KM SPORTWAGON
Witam kolegów tak jak w temacie zastanawiam się nad przekładka z lewej na prawą i czy jest jakaś firma w pl która tym sie trudni ? I jaki jest mniej więcej koszt takiej zmiany i co się z tym wiąże. Czekam na jakieś info pozdrawiam z uk

Poszukaj najpierw informacji czy producent samochodu przewidział możliwość przełożenia kierownicy, bo jeżeli nie to bedzie rzeźba i ingerencja w konstrukcję ,,budy"

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

No tak tylko że nie potrafię chyba znalesc haha

nastukane z Honor 8

Z tego co pamiętam to ostatnio w Polsce miały się zmienić przepisy dotyczące rejestrowania samochodów z kierownicą po lewej stronie i jest to już chyba możliwe. Więc może nie warto bawić się w takie przekładanie tylko jeździć jak jest. Tylko musisz sobie wtedy doliczyć wyższą stawkę ubezpieczenia no i powinno się pozmieniać reflektory, bo angielskie świecą jak odbicie lustrzane naszych.

Tak wiem o tych przepisach . W sumie to dla mnie nie ma różnicy czy jadę po lewej czy po prawej stronie . A na zmianę lamp z tyłu nie trzeba instalacji zmieniać bo w uk jest z innej strony swiatło cofania i przeciwmgłowe

nastukane z Honor 8

A orientuje się ktoś gdzie w pl robią coś takiego

nastukane z Honor 8

Andrespol koło Poznania. Robiłem tam A3 8L. Polecam swap-service kropka pl

Tak wiem o tych przepisach . W sumie to dla mnie nie ma różnicy czy jadę po lewej czy po prawej stronie . A na zmianę lamp z tyłu nie trzeba instalacji zmieniać bo w uk jest z innej strony swiatło cofania i przeciwmgłowe

nastukane z Honor 8

Jak dla Ciebie nie ma różnicy z której strony jedziesz to ja nie chcę się z Tobą spotkać na drodze...

- - - Updated - - -

Z tego co pamiętam to ostatnio w Polsce miały się zmienić przepisy dotyczące rejestrowania samochodów z kierownicą po lewej stronie i jest to już chyba możliwe.

Z tego co ja kojarzę to mamy tak w Polsce od ponad 100 lat:)

juz mozna rejestrować samochody z kierownicą po prawej stronie, trzeba tylko zmienic lampy i pare pierdół

Belfer jak dla mnie to tak samo się jeździ w angli jak i w Polsce nie jak nie którzy mówią że im ciężko jest się przestawić. O wiele lepiej się jeździ po po lewej

nastukane z Honor 8

Belfer jak dla mnie to tak samo się jeździ w angli jak i w Polsce nie jak nie którzy mówią że im ciężko jest się przestawić. O wiele lepiej się jeździ po po lewej

nastukane z Honor 8
Belfrowi chodziło o jazdę u Nas z kierownicą po prawej :)

Co do przekładki:
- lampy wystarczy obrócić przesłonę soczewki
- grodź jest całkiem inna a więc wycinanie i wspawanie nowej
- wymiana deska i z nią związane rzeczy, pedały, lusterka boczne, fotele (mogą być z UK jak ktoś się uprze), sterowanie szybami i boczki przednich drzwi, maglownica

Tak z głowy co jest do zrobienia - generalnie drogo i rzeźba :)

Ktoś się orientuje co się dzieje z firmą swap-service.pl koło Poznania bo jest informacja że jest zawieszona firma

nastukane z Honor 8

Tak z głowy co jest do zrobienia - generalnie drogo i rzeźba :) drogo jak w każdym innym samochodzie

nastukane z Honor 8

Ktoś się orientuje co się dzieje z firmą swap-service.pl koło Poznania bo jest informacja że jest zawieszona firma

nastukane z Honor 8

Widać nie sprawdził się im ten biznes. Może i lepiej...

Belfrowi chodziło o jazdę u Nas z kierownicą po prawej :)

Co do przekładki:
- lampy wystarczy obrócić przesłonę soczewki
- grodź jest całkiem inna a więc wycinanie i wspawanie nowej
- wymiana deska i z nią związane rzeczy, pedały, lusterka boczne, fotele (mogą być z UK jak ktoś się uprze), sterowanie szybami i boczki przednich drzwi, maglownica

Tak z głowy co jest do zrobienia - generalnie drogo i rzeźba :)

W lampie sama przysłona nie wystarczy. Ona tylko wyrówna widmo światła. Trzeba by zmienić element z przysłoną na EU. Poza tym jeszcze inne elementy, które niby nie są kluczowe ale jednak pomagają w dobrym funkcjonowaniu auta (np klamki drzwi, wycieraczki z całym osprzętem itd). Ogólnie koszty na tyle duże, że operacja bez sensu. Argument o bdb stanie auta tutaj nie przejdzie bo po takiej rzeźbie już nie będzie tak różowo. Chyba, że ktoś ma duży sentyment do konkretnego egzemplarza...

- - - Updated - - -

Ostatnia edycja:
[MENTION=70451]Bartosz 31[/MENTION] znasz ceny 159-tek na rynku PL? Przekładka zawsze wiąże się z tym, że coś prędzej czy później nie zagra i będziesz miał z czymś problem, bo jest to spora ingerencja w auto. Na pewno nieopłacalna, rzeźba i tyle.

magil znam ceny i są one z kosmosu wzięte

magil znam ceny i są one z kosmosu wzięte

To pokaż nam te kosmiczne ceny... Potem podlicz ile możesz dostać za Twoją 159 w UK, dodaj koszt części, przeróbki, droższe OC i zejdziesz szybko na ziemię.

Belfer pisałem żebyś nie odpowiadał na moje posty bo nic nie wnosisz do rozmowy tylko się czepiasz . Nik cię nie kaze na co kolwiek odpisywać

nastukane z Honor 8

30000 tys zł za przebieg równy 200000km to jakaś pomyłka jest . Raczej lepiej od ciebie się orientuje w cenach w uk niż ty

nastukane z Honor 8

Amortyzatory
Powrót