• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Przegląd gwarancyjny po pierwszym roku MY21

• Autor wątku Autor wątku psyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

psyk

Nowy
Auto
Stelvio Veloce MY21
Cześć,
Mam pytanie, ile wyniósł Was przegląd gwarancyjny po 1 roku, Stelvio Q4 MY21 ?
Z własnym olejem i filtrem.

Jeden salon w Łodzi powiedział mi 950zł, drugi 250zł i trochę zgłupiałem.

Z góry dzięki

co prawda Giulia MY20 (ale to nie powinno miec znaczenia), przeglad 15k w lipcu w Lublinie - 233,70 zl, bez wymiany oleju i filtra bo wymieniane byly przy 10k. Za sama wymiane oleju na swoj - 140 zl + filtr od ASO 40 zl

Ostatnia edycja:
U mnie po 15 tys km koszt 693 zł brutto z wymianą oleju i ich olejem (chyba koło 50 zł za litr policzyli).

Teraz drugi przegląd na 30 tys km wyszło 1310 brutto w tym:
640 przegląd
43 korek
43 filtr oleju
280 olej
155 filtr p/pyłkowy
146 filtr powietrza

U mnie po 15 tys km koszt 693 zł brutto z wymianą oleju i ich olejem (chyba koło 50 zł za litr policzyli).

Teraz drugi przegląd na 30 tys km wyszło 1310 brutto w tym:
640 przegląd
43 korek
43 filtr oleju
280 olej
155 filtr p/pyłkowy
146 filtr powietrza

Przy 2 przeglądzie płynu hamulcowego nie wymieniają?

psyk -a które to salony ? Ja za dodatkowa wymianę oleju po 2 tys km w Rzgowie zapłaciłem ponad 500 pln z ich materiałami. Na Strykowskiej krzykneli ok 700 zł.
To 250 to sciema i chyba na zachętę abyś przyjechał a do faktury dorzucą jeszcze tysiaka. A jaki olej im przywozisz ?

No to widze ze Poznan drogi jest otóż:
Wymiana oleju i filtra rbg 1,5 cena brutto 424 PLN
Filtr Oleju sztuka cena brutto 43PLN
Selenia Digitek 0w30 5,5L 439PLN
Sumarycznie = 907 PLN

Wymienialem olej/filtr przy 3000km 31 grudnia, także Voyager Poznań raczej z tych droższych.

U mnie po dwoch latach tez plyn wymieniali , w Krakowie za taki przeglad z moim olejem 1200zl

psyk -a które to salony ? Ja za dodatkowa wymianę oleju po 2 tys km w Rzgowie zapłaciłem ponad 500 pln z ich materiałami. Na Strykowskiej krzykneli ok 700 zł.
To 250 to sciema i chyba na zachętę abyś przyjechał a do faktury dorzucą jeszcze tysiaka. A jaki olej im przywozisz ?

W Starowej Górze[Zasada] -950 zł - tutaj chyba policzyli z własnym olejem, chociaż wyraźnie mówiłem że mam swój
Strykowska[Automobile Torrino] - przegląd + wymiana oleju ok 350zł finalnie

Pierwszy raz olej wymieniłem po ok 3,5tys i płaciłem też ok 500zł łącznie
Olej Selenia DIGITEC PURE ENERGY 0W30

Potwierdzę w czwartek

Sumarycznie = 907 PLN

Wymienialem olej/filtr przy 3000km 31 grudnia, także Voyager Poznań raczej z tych droższych.

A pytałes po ile w Pol Car? Za 800 km musze do ktoregos jechac :)

Sumarycznie = 907 PLN

Jak mnie wycenili za Giuliettę, to też sporo więcej wyszło, niż w Pol-Carze.

No ogolnie nie polecam bo naciagaja i jeszcze nie do końca dobrze robią. Nastepnym razem skocze do polcaru i sprawdze czy jest lepiej.

Z czystym sumieniem polecam Automobile Torino na Strykowskiej w Łodzi. Przegląd po pierwszym roku wyszedł 295zł brutto + własne materiały (Selenia 0W30 + filtr Mopar MO-339).
IMG_20220120_230729.jpg

Proszę o podpowiedź ile płaciliście i co robili na drugim przeglądzie Stelvio 30 tyś.

Z góry dziękuję za pomoc !

Oczywiście z ASO już się kontaktowałem wcześniej, jednak nauczony życia w tym kraju i podejścia że każdy chce Cię wyrąbać, chciałbym porównać kwotę podaną przez Aso :-) To chyba nic złego. Mimo wszystko dziękuję za konstruktywną odpowiedź ;-)

Oczywiście z ASO już się kontaktowałem wcześniej, jednak nauczony życia w tym kraju i podejścia że każdy chce Cię wyrąbać, chciałbym porównać kwotę podaną przez Aso :-) To chyba nic złego. Mimo wszystko dziękuję za konstruktywną odpowiedź ;-)

To podaj ty cenę jaką ci zaśpiewali.

A ja mam takie pytanie: Giulia MY24 odebrany w maju 2025, przejechane 13kkm. Samochód twierdzi, że przegląd za... 8 dni.
Co prawda wyglądało to u mnie tak, że w pierwsze 3 miesiące zrobiłem 10kkm, w tym w sierpniu wymieniłem olej (po 5kkm). Od września zrobiłem resztę, czyli te 3kkm, czyli mocno zmieniły się przejeżdżane miesięczne dystanse.

To tak normalnie, że mam aż tak skrócony okres do przeglądu?

Amortyzatory
Powrót