Jak mam plan jeździć Giulią aż do technicznej śmierci pojazdu, a auto kupiłem dla siebie, a nie dla przyszłego właściciela i ważne, że wiem co wymieniłem i kiedy. Zostaną też faktury za części, jako forma dokumentacji historii pojazdu. Pewnie jak ktoś często zmienia samochody, to chce jak najmniej stracić przy odsprzedaży, ale ja nie planuję wymiany.Nie bierzecie pod uwagę, że przy odsprzedaży pojazdu historia przeglądów udokumentowana w systemie ASO może być istotna dla kupującego?
Jedyne co ASO robi na tych przeglądach to wymienia filtry, oleje i świece. Wymiana oleju w ASO kosztuje 1000 zł, tańszy przegląd 2000 zł. W tym drugim, sprawdzą jeszcze ile klocków hamulcowych zostało, czy światła świecą i czy piór wycieraczek nie trzeba wymienić. A w obu przypadkach pieczątka w książce serwisowej jest taka sama.
Jedyne co się w ASO opłaca, to wymiana oleju i wymiana filtra kabinowego, a i to pod warunkiem, że nie trzeba do serwisu daleko jechać i nie ma się innego sprawdzonego warsztatu bliżej.