• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Przegląd gwarancyjny po pierwszym roku MY21

• Autor wątku Autor wątku psyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie bierzecie pod uwagę, że przy odsprzedaży pojazdu historia przeglądów udokumentowana w systemie ASO może być istotna dla kupującego?
Jak mam plan jeździć Giulią aż do technicznej śmierci pojazdu, a auto kupiłem dla siebie, a nie dla przyszłego właściciela i ważne, że wiem co wymieniłem i kiedy. Zostaną też faktury za części, jako forma dokumentacji historii pojazdu. Pewnie jak ktoś często zmienia samochody, to chce jak najmniej stracić przy odsprzedaży, ale ja nie planuję wymiany.

Jedyne co ASO robi na tych przeglądach to wymienia filtry, oleje i świece. Wymiana oleju w ASO kosztuje 1000 zł, tańszy przegląd 2000 zł. W tym drugim, sprawdzą jeszcze ile klocków hamulcowych zostało, czy światła świecą i czy piór wycieraczek nie trzeba wymienić. A w obu przypadkach pieczątka w książce serwisowej jest taka sama.

Jedyne co się w ASO opłaca, to wymiana oleju i wymiana filtra kabinowego, a i to pod warunkiem, że nie trzeba do serwisu daleko jechać i nie ma się innego sprawdzonego warsztatu bliżej.

Ok, rozumiem Twój punkt widzenia. Ja w sumie też rzadko zmieniam samochody. Po prostu interesowało mnie jak inni podchodzą do tej kwestii.
A co do kosztów przeglądu, to ostatni w ASO po 4 latach kosztowal mnie 1000zl plus moje części/olej za około 500. Wydaje mi się że w miarę rozsądnie.

Ok, rozumiem Twój punkt widzenia. Ja w sumie też rzadko zmieniam samochody. Po prostu interesowało mnie jak inni podchodzą do tej kwestii.
A co do kosztów przeglądu, to ostatni w ASO po 4 latach kosztowal mnie 1000zl plus moje części/olej za około 500. Wydaje mi się że w miarę rozsądnie.
Z ciekawości sprawdziłem na fakturze ostatnią wymianę oleju. Usługa wymiany oleju w Giulii w Carserwisie w Warszawie kosztuje 400 netto nie licząc części.

Za przegląd na materiałach wlasnych w Carserwisie chcieli ode mnie 1500 brutto, a na Ostrobramskiej 950.

Amortyzatory
Powrót