[159] Przegląd co 35tyś...

Nierówna praca na zimno(ponoć serwis wie że to zacierającie się pierścienie), rozwalone korekty wtrysków, częste wypalanie DPF, zużycie oleju no i brak kompresji na jednym cylindrze

Brak kompresji na jednym cylindrze to akurat dowodzi, że miałeś problem z jednym cylindrem. Pech, wada etc

Mój poprzednik zmieniał olej co 30 tys, Alfa ma dzisiaj 142 tys, oryginalną turbinę, która pracuje bez najmniejszego świstu, nie bierze oleju, korekty +/- 1
We wszystkich autach zmieniam tak jak zalecają producenci....oleju.

Pomyślcie. Wasz mechanik zarabia więcej gdy przyjeżdżacie do niego co 10 tys czy gdy jeździcie co 30 tys?

Wymiana oleju w Norauto kosztuje raptem 40 zł więc na pewno zarobi...
Ojciec w BMW E60 ma też przeglądy co 30 000 km efekt był taki że przy 180 000 zdechła mu turbina i 6000 poszło w plecy...

Sorki, nie wiem jak usunąć post...

Ostatnia edycja:
Wymiana oleju w Norauto kosztuje raptem 40 zł więc na pewno zarobi...
Ojciec w BMW E60 ma też przeglądy co 30 000 km efekt był taki że przy 180 000 zdechła mu turbina i 6000 poszło w plecy...

Kupił nowe w salonie?

Prawie nowe, auto było kupione w salonie BMW, było wcześniej używane przez pracownika BMW w Monachium, miało 2 letnią gwarancje i przejechane 28 000 km, auto miało wtedy 7 miesięcy

No widzisz, pewnie ten pracownik w 7 miesięcy tak dorżnął turbinę, że wymiany oleju co 30 000 km jej nie pomogły...

wymiany oleju co 30 tys km pomagają tylko producentom wzbogacic się na sprzedaży części do zajechanych silników. Chocby nie wiem co mówili nigdy nie jade na oleju wiecej niz 10 tys. czasami nawet częściej zmieniam jak jazda jest bardziej agresywna. To jest tylko dla producentów, zeby silniki szybciej sie zuzywały.

Amortyzatory
Powrót