Przednie górne wachacze TRW - ile wytzymują?

na przykład do przedniego górnego wahacza nie mają łożyska
pierwsze słyszę żeby tuleja wahacza górnego miała jakieś łożysko

a tuleja do tylnego wahacza nie jest wahliwa
ta proponowana przez Strongflex-a spełnia swoje zadanie tak jak zwykła tuleja gumowo-metalowa
http://allegro.pl/tuleja-wahliwa-wahacza-tyl-alfa-166-fi53mm-i1236657035.html

Wydaje mi się że te braki mogą i chyba na pewno wpłyną jakoś na prowadzenie auta.
dobrze stwierdziłeś "Wydaje Ci się", mam poliuretan /przejechane ponad 40kkm/ i nie stwierdziłem żeby pogorszyło się prowadzenie AR GT

agentzo weź sobie do ręki górny wahacz i zobacz jak są zbudowane tuleje metalowo gumowe, a przekonasz się wtedy że jest tam łożysko (albo coś na jego podobieństwo).
jutro postaram się rozbebeszyć jedną tuleje zrobić jakieś zdjęcia (sam jestem ciekaw czy na 100% tam jest łożysko, jak dla mnie na pierwszy rzut oka tak to wygląda)
Nie mówię, że tuleja od strongflex-a nie spełnia swojego zadania, ale ktoś zaprojektował to zawieszenie tak, że wsadził tam właśnie tuleje wahliwą, a mógł wsadzić zwykłą metalowo gumową. czy ktoś zakładał już do swojego auta takie właśnie tuleje ( jak się sprawują i ile wytrzymują).
Przejechałeś 40kkm (ja przejechałem 50 na zwykłych i powiedziały pa pa), ale tutaj ma wielkie znaczenie jaki masz rozmiar opon. u mnie zwykłe wytrzymały 50 na profilu 45. jaki ty masz profil??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Górny wahacz ma łozysko?? Wymieniałem nie tak dawno górny wahacz... ale łozyska to ja tam nie widziałem.

Czyżby w Londynie były gorsze drogi niż u nas czy te TRW funta kłaków warte? :)
Czy średniouzdolniony mechanik poradzi sobie z wymianą tych tulei?

Dobra jestem po zabiegu wymiany czterech tulei w górnych wahaczach i rezultat zaskoczył mnie najpierw raz a potem kolejne 10 razy.
Oczywiście jak skrzypiało tak skrzypi.
Gdybym nie znał mechanika pewnie zrobiłbym mu awanturę z podejrzeniem wyłudzenia kasy.
O co chodzi się pytam? Wahacz nie zużyty w sumie te stare tuleje też raczej nie byly, a rezultat ten sam???
Wydałem 260 zł by przekonać się, że to nie górne wahacze?!

W sumie może to być i drążek, i dolny wahacz. Nie będę zgadywał portfelem tylko chyba się wybiorę do ASO na diagnozę.

W końcu znalazłem chwile czasu i rozbebeszyłem tuleje górnego wahacza, tylko proszę nie bijcie mnie! Nie miałem racji nie ma tam żadnego łożyska (a tak się napaliłem że będzie tam jakieś), jest to po prostu tuleja z 4 warstwami od zewnątrz: guma metal guma metal.

Przepraszam wszystkich że usiłowałem wprowadzić was w błąd!!!

Załączniki

• 02112010208.jpg
    02112010208.jpg
    108.3 KB · Wyświetleń: 293
  • 02112010209.jpg
    02112010209.jpg
    162.2 KB · Wyświetleń: 293
To jak już tniemy i rozbieramy to i ja wrzucam zdjęcia sworznia wahacza dolnego :)

Amortyzatory
Powrót