• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Przedłużenie gwarancji

Dealer przesłał mi ceny na MaxCare po zniżce, takie jak przy zakupie auta i niby przez pół roku po. Ceny netto!
MaxCare_2018_04.jpg

tylko gwarancja ta na wszystko (bo jest tez jeszcze tansza tylko na zespol napedowy).pakiety serwisowe jak patrzylem w lutym sie nie bardzo oplacaly dla benzyny bo przynajmniej w bielsku przeglad jest bardzo tani. no chyba ze cos zmienili ceny jak z gwarancja - bo to co bylo wczesniej byli wspolne 2.0 i 2.9v6.

dla Giulii, ale zgaduje ze dla Stelvio beda dosc podobne w koncu mechanicznie to prawie te same auta, cena tez niewiele Stelvio rozni sie od Giulii.

Wlasnie dostalem aktualne ceny dla Stelvio
159.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Szybkie pytanie dot. przedłużonej gwarancji. Mam maximum care, do 5 lat i 150 000 km. Wczoraj skończyła mi się gwarancja standardowa, 2-letnia, dzisiaj zaczęła się maximum care.

Wczoraj byłem w serwisie zgłosić check engine, start/stop off i wymuszony tryb N (nie działa zmiana trybów jazdy) ale nie mieli czasu żeby mnie przyjąć, umówili mnie na dzisiaj.
Dzisiaj auto przyjęli, okazało się że musi zostać na 2-3 dni... Wyciek płynu chłodzącego, ponoć coś co jest w jakimś service newsie ale nie ma na to kampanii (jakaś wymiana uszczelek chyba) ale ciągle sprawdzają.

Nie dostałem auta zastępczego. Jakby przyjęli wczoraj to bym dostał.

W maximum care nie ma auta zastępczego przy tego typu usterce?

Piszę na szybko jeszcze z ASO, doczytam wieczorem jak będę w mieszkaniu.

!@#$

OK, na auto zastępcze trzeba dodatkowo wykupić assistance od dealera, na 3ci rok można przedłużyć jeszcze z tego co na necie wyczytałem, nie wiem ile kosztuje.

Amortyzatory
Powrót