Prosiaczek Cayenne S di Adalberto

adalberto

Nowy
Auto
PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG
Auto do dopieszczenia i parę rzeczy do naprawienia ,ale na chwilę obecną i tak daje mega frajdę .Zawsze chciałem mieć auto wygodne i przestronne ,ale i w miarę mocne ,dlatego już dawno padło na Cayenna.
Tak więc po sprzedaży 159 2.2 SW szukałem jakiegoś egzemplarza w takiej wersji żebym był zadowolony ;)
Więc zakupione Porsche Cayenne S to 4.8 V8 385 KM
IMAG1459.jpgIMAG1469.jpgIMAG1457.jpgIMAG1462.jpgIMAG1464.jpgIMAG1466.jpgIMAG1471.jpg

Wszystko fajnie, tylko szkoda, że to fejkowe porsche. SUV to nie porsche.

Logo na masce zdaje się temu przeczyć ;)

Jeśli miałbym jeździć SUVem, to wolę kupić "fake'owe" Porsche lub "fake'owego" Jaguara niż "prawilne" Volvo czy hitlerwagena.

Oczywiście, że wolałbym zostać przy Alfie ( po tylu latach) i kupić suwa Stelvio,ale jest jeszcze dla mnie za drogie [emoji853] ,
pożyjemy i zobaczymy,
Jeden by kupił Q7, drugi Tuarega,ja wolałem Cayenna to chyba nie wstyd tym jeździć [emoji848]

Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
świetne auto. I już poliftowe, bo ten pierwszy wypust Cayenne był straszny. Hamulce ile tłoczków?

Nie mam pojęcia ile tłoczków,ale wydaje mi się,że w tak dużych zaciskach chociaż 4 muszą być [emoji16]

Dzięki Adrian. Jeśli 6 to już chyba ten lepszy brake kit. Sprawdź po vinie

Ok sprawdzę ,dzięki koledzy

Na chwilę obecną akumulator do wymiany,ale kolega że sklepu ma problem że zdobyciem 110ah 950A taki powinien być,a ja mam włożony 100ah 820A.Na kompie pierwszy błąd jaki wyrzuciło to błąd akumulatora i może to jest przyczyną że na postoju wywala komunikat o awarii pneumatyki ,a po ruszeniu zawieszenie działa,gora-dół,olej miałem wymienić, ale jest jeszcze klarowny i 5kkm temu wymieniany więc chyba jak wrócę z wakacji to go wymienię.Po za tym silnik jest jak pieprz,suchy i bez jakiego kolwiek wycieku,zawieszenie sztywne, że aż mechanik był zdziwiony jak go na szarpakach męczył .Ja dużo nie jeżdżę więc niezawodność nie jest taka pierwszorzedna, a spalanie jest trochę większe jak w 159 2.2 JTS,więc nie ma tragedii [emoji16]

Akumulator wymieniony na Bosch S5 12V 110Ah 920A zobaczymy,jak się spisze i czy będzie poprawa w pneumatyce ;)

Jedyne na czym bym nie oszczędzał to na częstotliwości wymiany oleju.....
Poza tym dobry kawał silnika.....
Gratulację , dobrej zabawy ;)

6 przód 4 tył
Dokładnie tak jest ,sprawdziłem :P ,dzięki adrian1115
Więc ,"Prosiaczek"sprawuje się super ,na wakacje nas zawiózł i przywiózł bez żadnych przygód :) zadowolony jestem bardzo,a najbardziej z wyprzedzania :D ,ale po powrocie pobawiłem się w wymianę spalonego klaksonu i spalonej żarówki halogenowej ;)
IMAG1529.jpg
przy okazji zobaczyłem ile ciekawych rzeczy kryje się pod nadkolem :rolleyes:
IMAG1526.jpg
żarówkę halogenową włożyłem "senso" bo i tak będzie używana sporadycznie,ale uniknę tych ciągłych komunikatów na desce :P
IMAG1533.jpg
klakson dokupiłem mój ulubiony od 159 :D
IMAG1536.jpg
wszystko spasowane i podłączone,wiem że nie oryginał ,ale taki miałem kaprys :rolleyes:
IMAG1537.jpg
na koniec kąpiel i czyszczenie
IMAG1560.jpgIMAG1564.jpgIMAG1570.jpg

Amortyzatory
Powrót