• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-jtd-klima-abs-welur-C24956173.html

Jakby kogoś interesowało to auto - padaka totalna. Wczoraj przy okazji wizyty u szklarza pooglądałem ją w komisie obok. Auto malowane całe, ale jakość lakieru zupełnie taka, jakbym to robił sam sprey'em.. Środek widać, że nie trzyma kształtów od jakiegoś dzwona, schowek się dziwnie zamyka i wszystko trzeszczy i skrzypi za bardzo nawet jak na AR :)

SeBa_145 jak możesz to byłoby super zaoszczędziłbyś mi kuuupę jazdy :lol:

omen właśnie też wydawało mi się, że długo stoi i że gdzieś już ją widziałem...

widziałem ostatnio na mieście
dzisiaj rano byłem tam gdzie parkuje
niestety nikogo nie zastałem

a fotki ma robione tam gdzie i ja kiedyś byłem :lol:
Pokaż załącznik 63538

ciekawi mnie jedno -- cena ...
no dzięki, bardzo jestem ciekawy tego auta,jakbyś mógł to spróbuj jeszcze raz,głównie czy nie bita no i ten przebieg czy jako tako potwierdzony,pozdro

czy ktoś oglądał ten model i może mi coś powiedzieć na jego temat?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-gta-3-2-v6-24v-C25197887.html

To auto już długo wisi w necie - od dobrych 2-3 miesięcy. 156 stało w Polinarze przy ul. Ofiar Dąbia (zresztą zdjęcia zrobione zostały właśnie w tym byłym salonie, obecnie tylko serwisie Fiata i Alfy). Nie pamiętam jaka była cena w ogłoszeniu gdy pierwszy raz zobaczyłem tą Alfę, ale wydaje mi się, że nieco wyższa niż obecnie. Więcej na jej temat nie wiem, ale może i taka wiedza Ci się przyda.

Ooooo mam!
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6 24V 3.2 benzyna 2002r. 2002 95000 31 888 P - tyle na temat tego modelu zachowało się w pamięci mojej przeglądarki. Ogłoszenie otwarłem 05.05.2012.

Ostatnia edycja:
Wielkie dzięki. Czekam na info ;)

Właśnie wróciłem z oględzin :) Czarny metalik w niektórych miejscach już mat :) Przednia szyba nieoryginalna, lewy błotnik źle spasowany z maską, podszybie plastikowe te czarne u niego już szare a nawet powiedziałbym biało szare:) pod reflektorami przednimi w zderzaku jakieś dziwne diody wkręcone porażka :) felgi 17' made in china, opony chyba też i oczywiście przednie fele zjechane krawędzie. W środku zwykła tapicerka szara raczej nic specjalnego. Tłumik podobno novitec ale u niego już od spodu zardzewiały, końcówki ostro okopcone. Jak ktoś wcześniej pisał PADAKA :)

kobielczak - postaram się zerknąć na tę Alfę przy okazji, jutro zadzwonię i się dowiem gdzie stoi :)

Super - w sumie do Jaworzna nie mam daleko.. ale jesli chodzi o 156 i silniki diesla to dla mnie czarna Magia.
Jak tylko sprzedam Gtv'ke to za fatyge wysylam flaszke do Jaworzna ;D

Niestety dziś komórka gościa nie odpowiadała, jutro powtórzę próbę :) A co do flaszki to nie będzie trzeba do Jaworzna słać, ja prawie każdy weekend w Zabrzu jestem bo kobietę tam mam :D

Witam.
Prośba o zerknięcie fachowym okiem. Może ktoś zna ten egzemplarz?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2495780183

Mailowałem z właścicielem, dość dobrze opisał wszelkie niedoskonałości auta. Największy problem to amortyzatory, są włożone "zwykłe" a nie do zawieszenie z ksenonami - samopoziomujące czy jakieś, nie znam się na tym.

Prośba do alfaholików z Gliwic o ewentualne obejrzenie jednej sztuki, uratujecie mnie od ew. niepotrzebnego spędzenia soboty w pociągach :)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9-sw-lift-ogl-pryw-krajowy-C25358766.html

http://otomoto.pl/suzuki-vitara-jak-nowa-2-0-4x4-C24630810.html tak z innejh bajki oglądałem ostatnio to z moim przyszłym teściem chcial dla siebie kuic... "Jak nowy" potargany dach rura cała tłusta z oleju i kapiąca schodzący klar z niektórych elementów wycieki oleju w silniku i akumlator ledwo dyszacy.A cena z 14900 na poczeaniu zrobila sie 12500:)

Ostatnia edycja:
kobielczak - wybacz, że tak późno daję znać ale nie miałem przez weekend dostępu do internetu za bardzo. Auto byłem i widziałem. W dużym skrócie mogę je opisać jako warte zainteresowania. U tego właściciela, pierwszego w Polsce, od 5 lat. Jeździ nim żona bo drugie auto, służbowe, w garażu. I po stanie auta bym uwierzył w tę wersję, ponieważ w środku wg mnie auto jest w perfekcyjnym prawie stanie, aż się zdziwiłem jak otwarłem drzwi :) Skóra jak nowa. Już dla samego środka warto temu autu dać szansę. Z zewnątrz trochę gorzej. Dużo rysek od paznokci i dłuższych się znajdzie, ale są to na tyle płytkie rysu, że myślę, że polerka większość z nich skutecznie usunie. Ksenony są oryginalne, działają. Po prawej stronie drzwi jedne były wymieniane, a drugie zmieniane - ale o tym właściciel mówi beż żadnego kręcenia (spotkanie z zawracającą ciężarówką). Do tego prawe tylne z przetarciem. Szyby oryginalne (przednia i boczne z przodu rok 2003, tylny wszystkie 2002). Nakładki na progi z jednej strony trochę odstają ale to kosmetyka. Odpala w porządku, dwumasa nie słychać. Wydatkiem na już jest wymiana rury turbo, ponieważ teraz jest oklejona taśmą bo jest dziurawa. Widać to po zarzyganą olejem skrzyneczką bezpieczników na klemie. Której co za tym idzie brakuje zamykania. Inna rzecz, która mnie zainteresowała to komunikat, że jest za mała ilość oleju i żeby udać się do dealera. Właściciel utrzymuje, że normalnie jak wyjeżdżał z garażu to miał na 3 kreski oleju, a teraz może dlatego ze stoi na krawężniku. Wg mnie 3 kreski to i tak za mało, przynajmniej wg instrukcji 147 powinno być go więcej.

Aha, trzymanie lusterka lewego jest trochę wieśniacko pomalowane czarnym lakierem. Właściciel mówił, że zrobił tak ponieważ zaczynało już, jak to podobno jest w 156, zachodzić białym osadem czy rdzą. Ale o tym nie mam pojęcia. W każdym razie na prawym też widać lekki biały osad.

To chyba tyle z oględzin, jak coś mi się przypomni to dodam.

W każdym razie auto zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Gdybym nie miał swojej to może bym się zainteresował tym egzemplarzem :) Na początek dla mnie musowe sprawy prócz wiadomych jak rozrząd i olej to rura do wymiany i polerka i auto od razu z zewnątrz odżyje :)

Tak czy siak polecam Ci podjechać i auto obejrzeć, zwłaszcza, że Zabrze niedaleko :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót