kobielczak - wybacz, że tak późno daję znać ale nie miałem przez weekend dostępu do internetu za bardzo. Auto byłem i widziałem. W dużym skrócie mogę je opisać jako warte zainteresowania. U tego właściciela, pierwszego w Polsce, od 5 lat. Jeździ nim żona bo drugie auto, służbowe, w garażu. I po stanie auta bym uwierzył w tę wersję, ponieważ w środku wg mnie auto jest w perfekcyjnym prawie stanie, aż się zdziwiłem jak otwarłem drzwi

Skóra jak nowa. Już dla samego środka warto temu autu dać szansę. Z zewnątrz trochę gorzej. Dużo rysek od paznokci i dłuższych się znajdzie, ale są to na tyle płytkie rysu, że myślę, że polerka większość z nich skutecznie usunie. Ksenony są oryginalne, działają. Po prawej stronie drzwi jedne były wymieniane, a drugie zmieniane - ale o tym właściciel mówi beż żadnego kręcenia (spotkanie z zawracającą ciężarówką). Do tego prawe tylne z przetarciem. Szyby oryginalne (przednia i boczne z przodu rok 2003, tylny wszystkie 2002). Nakładki na progi z jednej strony trochę odstają ale to kosmetyka. Odpala w porządku, dwumasa nie słychać. Wydatkiem na już jest wymiana rury turbo, ponieważ teraz jest oklejona taśmą bo jest dziurawa. Widać to po zarzyganą olejem skrzyneczką bezpieczników na klemie. Której co za tym idzie brakuje zamykania. Inna rzecz, która mnie zainteresowała to komunikat, że jest za mała ilość oleju i żeby udać się do dealera. Właściciel utrzymuje, że normalnie jak wyjeżdżał z garażu to miał na 3 kreski oleju, a teraz może dlatego ze stoi na krawężniku. Wg mnie 3 kreski to i tak za mało, przynajmniej wg instrukcji 147 powinno być go więcej.
Aha, trzymanie lusterka lewego jest trochę wieśniacko pomalowane czarnym lakierem. Właściciel mówił, że zrobił tak ponieważ zaczynało już, jak to podobno jest w 156, zachodzić białym osadem czy rdzą. Ale o tym nie mam pojęcia. W każdym razie na prawym też widać lekki biały osad.
To chyba tyle z oględzin, jak coś mi się przypomni to dodam.
W każdym razie auto zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Gdybym nie miał swojej to może bym się zainteresował tym egzemplarzem

Na początek dla mnie musowe sprawy prócz wiadomych jak rozrząd i olej to rura do wymiany i polerka i auto od razu z zewnątrz odżyje
Tak czy siak polecam Ci podjechać i auto obejrzeć, zwłaszcza, że Zabrze niedaleko