• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mam pytanie, może niekoniecznie o oględziny konkretnej Alfy, dotyczące polecanych komisów sprowadzających AR na terenie śląska i małopolski. Na forum polecany jest komis kolegi z forum, zawsze mają spory wybór 159 i wystawia pełne FV. Często spotykam jeszcze ogłoszenia z komisu w Wodzisławiu, Częstochowie (SuperAlfa), TopCars Proszowice i Automeritum. Dodam, że nie jestem przekonany do kupowania samochodu w takich miejscach, ale rozważam kupno auta na FV i ciężko będzie o ofertę inną niż komis... Pomożecie :cool:

Mogę oglądnąć jak chcesz.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

To zobacz jakbyś mógł bo ja nie mam za bardzo czasu podjechać a to dla kuzynki ma być samochód

Witam wszystkich serdecznie! :)

Szukam pomocy przy oględzinach aut. Poszukuję dla siebie 156-tki. Będzie to mój pierwszy samochód, ale "w temacie" siedzę już dłuższy czas i wiem z czym wiąże się kupno Belli.

Potrzebuję pomocy osoby / kontaktu do mechanika, która/y za odpowiednią gratyfikacją pomoże mi nie wybrać trupa, a raczej coś co zadbane posłuży mi jakiś czas :)

Na razie skupiam się na Krakowie i okolicach. Oglądałem już kilka sztuk i wybrałem 2-3 które zrobiły na mnie dobre wrażenie - trzymają równo obroty, rdza tylko na progach przy nadkolach, wnętrze nieprzesadnie zużyte.

Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc, proszę o kontakt na pw :)

Z góry dzięki!

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-6-m-cy-gwarancji-C30887918.html

Byłby ktos w stanie podjechac zobaczyc autko czy faktycznie jest bezwypadkowe, i zeby komis okazal papiery autentycznosci przebiegu, oraz podpial auto pod Komputer i udowodnil przebieg?? :/ Jesli ktos tak owy moze to zrobic dla mnie bede wdzieczny. Chetnych piszcie prywatne wiadomosci:) pozdrawiam,

O tą 147 było już pytane - miesiąc temu(?). Podważona została realność przebiegu. Chyba jej nikt nie oglądał. Ogólnie trzeba poprosić o lepsze zdjęcia kierownicy, pedałów i fotela kierowcy.

Juz wszystko jasne. O tak owe zdjecia poprosilem :D Przebieg jest autentyczny. Licznik nie cofany :) Autko zarezerwowane czeka na mnie tak wiec dzieki za dobre checi chociaz jednej osoby:D Pozdrawiam:D

Imo ten temat jest źle prowadzony.

Pytający powinien napisać jak najwięcej szczegółów o aucie żeby ktoś później mógł jeszcze z tego korzystać, linki niestety wygasają.

Ja bym jej nie brał. Tą alfę widzę już z pół roku w necie. Druga sprawa przebieg możesz cofnąć że nie zostanie żaden ślad, a jak nie wierzysz to przejedź się na granicę polsko-niemiecką i szukaj "sklepów" pod nazwą regeneracja liczników itp.

Juz wszystko jasne. O tak owe zdjecia poprosilem Przebieg jest autentyczny. Licznik nie cofany Autko zarezerwowane czeka na mnie tak wiec dzieki za dobre checi chociaz jednej osoby Pozdrawiam
11. Przykazanie mówi: "Nie napalaj się nadaremno!"

A z jakiego kraju kierowca nim jeździł?

Czy kolega czosnek1802 nie pisal jakis czas temu ze ta cena jest zbyt duza jak na taki samochod i taki rocznik? Ja bym sie nie napalal bo w tym komisie pracuja ludzie, ktorzy wiedza jak auto sprzedac ;)

Panowie, zdecydowalem sie jechac obejrzec ta 147 gdyz jest warta tych pieniedzy. Jezdzil nia niemiec, bylo to jego drugie auto nie uzytkowane na codzien:) Dowiedzialem sie o aucie wszystkiego jednak nie planuje dzielic sie tymi informacjami wszystkimi :) Potencjalny kupiec moglby mi ja wykrasc:D Pozdro. (p.s licznik nie jest cofniety gdyz otrzymalem pelna dokumentacje :) )

Skoro ją zarezerwowałeś i jedziesz oglądać to jak ktoś może Ci ją podkupić? Poza tym nikt tej AR 147 nie podkupi bo była na forum i nikt na nią nie "poleciał".

Pozwolę sobie przy okazji tego postu coś napisać - wiele osób pyta o wiele rzeczy, od dupereli do poważnych spraw. Jak już uzyskają informację to "kamień w wodę". A może by tak opowiedzieć co i jak po załatwieniu sprawy, skoro miało się odwagę zapytać?

Amortyzatory
Powrót