fleszu2
Nowy
Już dawno proponowałem pełny raport.
A jest taka mozliwosc. To bym poprosił
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Już dawno proponowałem pełny raport.
zar9550001133819 witam mam kolejnego Pacjenta do zbadania pomożecie ? Z licznika 105 tys przebiegu . Trochę poobijana, porysowana z zewnątrz ale do przeżycia .
Dzisiaj oglądałem MiTo "bezwypadka" okazała się malowana z dwóch stron, plastiki wewnątrz porozwalane przy drzwiach pod nogami kierowcy ogólny - dramat.
Witam , proszę o sprawdzenie numeru VIN :
ZAR93900007223697
Witam. Próbuję kupić moją pierwszą Alfę lecz budżet na szaleństwo nie pozwala. Znalazłem kilka ciekawych sztuk lecz są dość daleko ode mnie.Chciałbym sprawdzić numer VIN jednej z nich. Jeżeli możecie mi coś o niej powiedzieć, to będę bardzo wdzięczny VIN to ZAR93900007036026. Pozdrawiam Jarek
Witam. Próbuję kupić moją pierwszą Alfę lecz budżet na szaleństwo nie pozwala. Znalazłem kilka ciekawych sztuk lecz są dość daleko ode mnie.Chciałbym sprawdzić numer VIN jednej z nich. Jeżeli możecie mi coś o niej powiedzieć, to będę bardzo wdzięczny VIN to ZAR93900007036026. Pozdrawiam Jarek
Witam
Mam mały problem z EPER. albo nie potrafię znaleźć albo coś nie halo z eperem.
Potrzebuję nr katalogowe fabrycznych części poniżej:
drążek kierowniczy L i P
końcówka drązka L i P
tuleja wahacza przedniego dolnego lewego tylna
amortyzatory tył
sprzęgło tj tarcza+docisk
Wszystkie te czesci siedzą u mnie jeszcze jako oryginały a mam je do wymiany
nr VIN ZAR93900007068641
W większości przypadków nie ma sensu przepłacać za oryginały.
50706476 AMORTYZATOR
77363706 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO strona lewa
77363707 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO str.prawa
55202417 SPRZĘGŁO KPL.
Pokaż załącznik 274230
Chyba coś takiego.

Wiem, dlatego wsłasnie szukam ori numerów żeby dobrać zamienniki.
Chcę mieć pewność, że dobieram dobry zamiennik i będzie pasował i żeby nie było niespodzianek przy wymianie
- - - Updated - - -
Dzięki
77363706 to końcówka drążka
Nie mogę znaleźć z EPERze drązków i tej tulei co zaznaczyłem na zdjęciuPokaż załącznik 274266
Możesz dobrać części np. na stronie Intercars.
Wahacze wymienia się tylko w całości.
No niekoniecznie wahacze w całości.
Jeżeli sworzeń jest dobry a padła tylko jedna tuleja jak w moim przypadku to wystarczy jedną wymienić.
Sworzeń też można zregenerować.
Co do numerów ori to z tym często są dziwne rzeczy, że później przy montażu nie pasuje a wiem, że jeśli znajdę sam ori nr to bez problemu znaje zamiennik.
Np w sklepie często w katalogu wg katalogu mają dwa rózne zamienniki bo np są dwie średnice sworznia czy tulei gumowej drązka stabilizatora
Prośba o sprawdzenie VIN: ZAR93900007079171