• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Prośba o sprawdzenie nr VIN

Powitać,
dalej szukam swojej wymarzonej Brery. Czy może ktoś oglądał/sprawdzał auto 2.4 z Brodnicy. ZAR93900005003648?
Pozdrawiam

zar9550001133819 witam mam kolejnego Pacjenta do zbadania pomożecie ? Z licznika 105 tys przebiegu . Trochę poobijana, porysowana z zewnątrz ale do przeżycia .

Dzisiaj oglądałem MiTo "bezwypadka" okazała się malowana z dwóch stron, plastiki wewnątrz porozwalane przy drzwiach pod nogami kierowcy ogólny - dramat.

zar9550001133819 witam mam kolejnego Pacjenta do zbadania pomożecie ? Z licznika 105 tys przebiegu . Trochę poobijana, porysowana z zewnątrz ale do przeżycia .

Dzisiaj oglądałem MiTo "bezwypadka" okazała się malowana z dwóch stron, plastiki wewnątrz porozwalane przy drzwiach pod nogami kierowcy ogólny - dramat.

ZAR95500001133819 ostatni wpis w ASO jest na 23435km

Można prosić o sprawdzenie nr VIN ZAR93900007282779 ?
Kawałek mam by podjechać więc wstępnie wszelkie informacje się przydadzą.

Panowie jest szansa VIN sprawdzić ZAR9550000X014089

planuję zakup a to by pomogło przy decyzji

Witam. Próbuję kupić moją pierwszą Alfę lecz budżet na szaleństwo nie pozwala. Znalazłem kilka ciekawych sztuk lecz są dość daleko ode mnie.Chciałbym sprawdzić numer VIN jednej z nich. Jeżeli możecie mi coś o niej powiedzieć, to będę bardzo wdzięczny VIN to ZAR93900007036026. Pozdrawiam Jarek

Witam. Próbuję kupić moją pierwszą Alfę lecz budżet na szaleństwo nie pozwala. Znalazłem kilka ciekawych sztuk lecz są dość daleko ode mnie.Chciałbym sprawdzić numer VIN jednej z nich. Jeżeli możecie mi coś o niej powiedzieć, to będę bardzo wdzięczny VIN to ZAR93900007036026. Pozdrawiam Jarek

Szkody do weryfikacji.

2006-03 tl-g-vehicle
PRODUKCJA POJAZDU
2015-08 tl-r-repair
WARTOŚĆ INCYDENTU: 500 - 750 PLN
INCYDENT Z POJAZDEM: PRZÓD
KRAJ: POLSKA
tl-dot-warning
PRZEBIEG POJAZDU :KM 181767
2015-12 tl-r-repair
WARTOŚĆ INCYDENTU: 500 - 750 PLN
INCYDENT Z POJAZDEM: PRAWY TYŁ
tl-dot-warning
2016-04 tl-r-repair
WARTOŚĆ INCYDENTU: 250 - 500 PLN
INCYDENT Z POJAZDEM: LEWY TYŁ
tl-dot-warning

https://www.autobaza.pl/historia-pojazdu-autobaza/5fad50cf-b0f8-4ecd-b5c0-1795ac1e1e2a

Witam
Mam mały problem z EPER. albo nie potrafię znaleźć albo coś nie halo z eperem.
Potrzebuję nr katalogowe fabrycznych części poniżej:
drążek kierowniczy L i P
końcówka drązka L i P
tuleja wahacza przedniego dolnego lewego tylna
amortyzatory tył
sprzęgło tj tarcza+docisk

Wszystkie te czesci siedzą u mnie jeszcze jako oryginały a mam je do wymiany

nr VIN ZAR93900007068641

Ostatnia edycja:
50706476 AMORTYZATOR
77363706 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO strona lewa
77363707 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO str.prawa
55202417 SPRZĘGŁO KPL.

mmmmmmmmm.jpg

Chyba coś takiego.

Witam
Mam mały problem z EPER. albo nie potrafię znaleźć albo coś nie halo z eperem.
Potrzebuję nr katalogowe fabrycznych części poniżej:
drążek kierowniczy L i P
końcówka drązka L i P
tuleja wahacza przedniego dolnego lewego tylna
amortyzatory tył
sprzęgło tj tarcza+docisk

Wszystkie te czesci siedzą u mnie jeszcze jako oryginały a mam je do wymiany

nr VIN ZAR93900007068641

W większości przypadków nie ma sensu przepłacać za oryginały.

W większości przypadków nie ma sensu przepłacać za oryginały.

Wiem, dlatego wsłasnie szukam ori numerów żeby dobrać zamienniki.
Chcę mieć pewność, że dobieram dobry zamiennik i będzie pasował i żeby nie było niespodzianek przy wymianie

- - - Updated - - -

50706476 AMORTYZATOR
77363706 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO strona lewa
77363707 PRZEGUB DRĄŻKA KIEROWNICZEGO str.prawa
55202417 SPRZĘGŁO KPL.

Pokaż załącznik 274230

Chyba coś takiego.

Dzięki
77363706 to końcówka drążka
Nie mogę znaleźć z EPERze drązków i tej tulei co zaznaczyłem na zdjęciummmmmmmmm.jpg

Wiem, dlatego wsłasnie szukam ori numerów żeby dobrać zamienniki.
Chcę mieć pewność, że dobieram dobry zamiennik i będzie pasował i żeby nie było niespodzianek przy wymianie

- - - Updated - - -

Dzięki
77363706 to końcówka drążka
Nie mogę znaleźć z EPERze drązków i tej tulei co zaznaczyłem na zdjęciuPokaż załącznik 274266

Możesz dobrać części np. na stronie Intercars.

Wahacze wymienia się tylko w całości.

Możesz dobrać części np. na stronie Intercars.

Wahacze wymienia się tylko w całości.

No niekoniecznie wahacze w całości.
Jeżeli sworzeń jest dobry a padła tylko jedna tuleja jak w moim przypadku to wystarczy jedną wymienić.
Sworzeń też można zregenerować.
Co do numerów ori to z tym często są dziwne rzeczy, że później przy montażu nie pasuje a wiem, że jeśli znajdę sam ori nr to bez problemu znaje zamiennik.
Np w sklepie często w katalogu wg katalogu mają dwa rózne zamienniki bo np są dwie średnice sworznia czy tulei gumowej drązka stabilizatora

No niekoniecznie wahacze w całości.
Jeżeli sworzeń jest dobry a padła tylko jedna tuleja jak w moim przypadku to wystarczy jedną wymienić.
Sworzeń też można zregenerować.
Co do numerów ori to z tym często są dziwne rzeczy, że później przy montażu nie pasuje a wiem, że jeśli znajdę sam ori nr to bez problemu znaje zamiennik.
Np w sklepie często w katalogu wg katalogu mają dwa rózne zamienniki bo np są dwie średnice sworznia czy tulei gumowej drązka stabilizatora

Tu są "proste" części, które bez problemu dobierzesz i powtarzam, że wahacze wymienia się w całości.

- - - Updated - - -

Prośba o sprawdzenie VIN: ZAR93900007079171

Ostatni wpis w ASO jest na 72785km i szkody do weryfikacji.

Amortyzatory
Powrót