• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośba o oględziny z naszego regionu

Odnośnie tej białej alfy, będziecie ją widzieli w najbliższym czasie na jakimś spocie w Rzeszowie :))

Panowie kojarzy ktoś tą Alfę GT Z Tarnobrzegu? Ja mam kawałek nie chciałbym sobie robić wycieczki na darmo, może ktoś kojarzy albo mógłby oglądnąć?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1-9jtd150kmfelgi17po-oplatach-ID6yJHDX.html

Byłbym zobowiązany! :)

Witam wszystki mam alfe 156 1.8t.s 103kw i od wczoraj mialem taki przypadek ze wyjezdzam z pod bloku i jeden dwa trzy i cztery zgrzyt bieg tak jak by chcial wrucic w pozycjie luzu ponawiam probe i wciskam sprzeglo i niby bieg wchodzi ale jak by nie do konca a jak puszczam sprzeglo to zest zgrzyt i znowu wracac by chcial lewarek w pozycjie luzu czwurka nieche wesc do konca tylko jakies 3/4 dlugosci ale jeszta biegow wchodzi ok co to moze byc mial ktos juz podobne doswiaczenie podpowiedzcie co to moze byc?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Z całym szacunkiem Panowie chyba pomylili działy.......ten poświęcony jest oględzinom z naszego regionu.Pozdrawiam

Oglądał ktoś Alfę jak w poniższym ogłoszeniu?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-166-3-0-v6-ti-okazja-ID6yQhel.html#f713cebe32

Alfa Romeo 166 3.0 V6 wersja TI
Rok produkcji: 2005
Przebieg: 47 000 km (bardzo podejrzany i na pewno nie pokrywa się z rzeczywistością)
Skrzynia biegów: automat

Ze zdjęć wydaje się być bardzo prosta w naprawie (blacharsko), a cena bardzo atrakcyjna.

Jeśli ktoś widział lub miałby chwilę żeby podjechać obejrzeć to byłbym bardzo wdzięczny, niestety ja jestem z łódzkiego.

Powiem ci tak sciągałem opis vin do niego i nic się prawie nie zgadza znajde to ci podeśle więc raczej nie polecam ;/

Rozmawiałem dzisiaj z właścicielem. Z jego informacji wynika, że nabył on samochód w tym roku od pierwszego właściciela w Polsce. Samochód w Niemczech miał stłuczkę (dostał w dupę) i przy okazji uderzył w coś z przodu, więc z przodu i tyłu był robiony przez pierwszego właściciela w Polsce. Później ten właściciel dokonał uszkodzeń jakie są widoczne na foto i teraz samochód stoi u obecnego właściciela. Ze względu na dość nikłe zainteresowanie właściciel postanowił dokupić elementy karoserii i na dniach ma robić podmiankę (spodziewać się więc możemy w najbliższych dniach nowego ogłoszenia z zapewne wyższą ceną).

Jakbyś mógł podesłać raport to byłbym wdzięczny, ja znalazłem bardzo mało informacji po VIN.
VIN od właściciela: ZAR93600000096987

Odpusc ja sobie. Poobijana troche i zaniedbana blacharka. Nawet cosna dachu przy klapie obita. Na zdjeciach nie widac. Silnik zapalil po dluzszym meczeniu. Nie bylo zimno. Moze aku slaby. Po odpaleniu chodzil rowno. Probldm z domykaniem szyby po stronie kierowcy i blad na zegarach pokazuje. Nie dziala centralny. Otwarlem maske i jak zobaczylem ze wisza wezyki pourywane od spryskow. Poddalem sie po tym i ja zostawilem. Jak zobaczylem ile bzdurnych zaniedban w tym aucie jest to stwierdzilem ze szkoda ogladac mechanicznie. Jak ktos nie dbal o podstawowe rzeczy to mechanicznie bedzie katastrofa.

Odpowiedz dotyczy alfy gt w tarnobrzegu i kierowana byla do kolegi szczupi

Ostatnia edycja:
Witam
Na celowniku 2 autka:
156 GTA Bajka prawdopodobnie z Forum
id ototmoto:
6008210455

Gt 3,2 Busso ciekawi mnie co do roboty czy z 3 nie lepiony bo cena całkiem (wiem wiem szwajcar płacze do tej pory)
otomoto:
6012002767

Komuś się przewinęło albo oglądał ?
Jest szansa żeby ktoś podjechał,odpłatnie ?
Dzięki i Pozdrawiam

Nie widziałem tej GTA na żadnym ze spotów także nie wiem czy jest na forum. Pytaj na Fb na grupie Podkarpackich Alfaholików, na pewno ktoś pomoże.

Z Tego co Właściciel Ogłoszenia napisał Nie ma go na żadnym Forum :(
Dzięki Krzyśko
A Osobę do sprawdzenia Auta z Rzeszowa/okolic, kogo byś polecił ?
pozdrawiam

Właściciel tego GTA nie bywa na spotach, nie jest klubowa. A do obejrzenia auta...poproś Motordoktora1 może znajdzie chwilę.

Kojarzy może ktoś ten egzemplarz?
id otomoto:
6012255129
VIN:
ZAR93600000093696

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót