Prośba o oględziny samochodu

Cześć!

Po dwóch latach przerwy znów szukam Alfy :) Czy mógłbym prosić o opinię na temat tego egzemplarza: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-progression-C30250034.html
Wygląda na dość zadbaną, właściciel ma ponoć jakieś papiery z Italii na te wymiany, co niby ma potwierdzać przebieg; ale wiadomo jak jest. Ja mam w jego rejon ponad 400 km...tak więc za wszelkie informacje będę wdzięczny ( a za konkretne to nawet 4-pak ). michał

Alfinę kojarzę z forum :). Zaraz poszulam nicku właściciela poczytasz sobie posty to trochę opinie wyrobisz o autku.

- - - Updated - - -

p1otr jednak tylko 15 postów :/ na forum od 04/2013...

O we Wrocku :) nie jest pełna opcja bo nie ma chociażby multifunkcji :P

Witam!
Mam pytanie!
Potrzebuje kogos kumatego w Alfach zeby podjechal ze mna w okolice Wroclawia obejzec pewne autko,dokladnie chodzi o AR 156 2.4 JTD/2004r./175KM.Oczywiscie nie za free:),napewno sie dogadamy!!!
Pozdrawiam!

No ja na dieslach niestety się nie znam. A to chyba najważniejsze.

No wlasnie szukam kogos kto zna sie troszke na dieslach i poswiecilby chwilke czasu zeby podjechac ze mna na ogledziny.

Wysłane z mojego Nexus 4

W sumie do Wrocka mam kawałek, ale pomóc mogę :cool:

A gdzie to dokładnie bo sam mam dieselka I JESTEM Z WROCKA!! ;)

Koledzy!

W Opolu pojawiło się takie auto:
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-indywidual-200km-perla-zamiana-i3495749002.html

Czy ktoś już może to oglądał albo zna właściciela? Z tego co zdążyłem się zorientować to chyba jakiś handlarz więc prawdopodobnie auto nie należy do niego ale może ktoś kojarzy nr tel i wie czy gość jest godny zaufania? I druga sprawa, czy jest ktoś w Opolu kto ogarnia te silniki? Ja jestem dość zielony w Alfach a co dopiero w 2.0 V6 i przydałaby mi się pomoc w oględzinach.

Pozdrawiam
Piotrek.

Ogólnie to kiepski pomysł.
1. Trzepie mnie jak widzę tekst "wersja indywidual" - nie było takiej
2. To nie jest pełna opcja.
3. Nie ma żadnego bose - nie wiem skąd ten pajac to wytrzasną.

Lakier "trudny" i chyba takiego nie było w palecie fabrycznie. Ale tu nie mam pewności. Tak samo fotele. Nie było perforowanych przed 2000r. Na dodatek ten silnik należy do najtrudniejszych w utrzymaniu należytego stanu i krótko mówiąc odradzam wszystkim którzy nie imają się mechaniki. Ogólnie wygląda to na minę.

Mogę podjechać jutro ją zobaczyć. Ale nie wiem, czy na wiele się to zda- nie znam się na tyle na 166, żeby ocenić jej stan jakoś szczegółowo.

Mechanikę ogarniam raczej samemu, myślę że jak już oswoję się z tym silnikiem to nie powinno być problemu, po prostu nie miałem z nim nigdy styczności i nie wiem jak powinien pracować. Lakier był chyba taki w oryginale, widziałem już kilka takich, ten niestety wygląda na malowany, zbyt ładny no i na zbliżeniu maski widać, że faktura nie taka. Nie wiedziałem o tych perforowanych skórach, dobrze wiedzieć. A ta wersja Super.. czy to aby nie było zarezerwowane dla 3.0 V6?

Nie. V6TB też mogła być super.

Ogólnie to kiepski pomysł.
1. Trzepie mnie jak widzę tekst "wersja indywidual" - nie było takiej
2. To nie jest pełna opcja.
3. Nie ma żadnego bose - nie wiem skąd ten pajac to wytrzasną.

Lakier "trudny" i chyba takiego nie było w palecie fabrycznie. Ale tu nie mam pewności. Tak samo fotele. Nie było perforowanych przed 2000r. Na dodatek ten silnik należy do najtrudniejszych w utrzymaniu należytego stanu i krótko mówiąc odradzam wszystkim którzy nie imają się mechaniki. Ogólnie wygląda to na minę.

I z tego co wiem to chyba nie było seryjnie obniżonej 166 Ale dobry bajer to połowa sukcesu Druga połowa to naiwny klient :) Marek jedziemy do gościa pośmiać się z niego?? :o

I z tego co wiem to chyba nie było seryjnie obniżonej 166 Ale dobry bajer to połowa sukcesu Druga połowa to naiwny klient :) Marek jedziemy do gościa pośmiać się z niego?? :o
pojade z wami:)
na Tablicy jest za 8900.-
a ogólnie wygląda jak taksówka z Niemiec. boczki sie już sypią, skóra też napastowana i zmęczona. I raczej na bank malowana. A silnik wygląda jakby stała miesiac pod wodą.

Ostatnia edycja:
Ja czasem sobie robię takie wycieczki i udaję że chce kupić :) to jest dobra zabawa hehehehe a wiesz już gdzie to auto? Jak by było gdzieś we wschodniej części wrocka to jutro po pracy (14) znajdę chwilę.

- - - Updated - - -

A nieeee. To Opole :) to nie mam tyle czasu :)

Amortyzatory
Powrót