Prośba o oględziny samochodu

Popatrz niby znany a ani ja ani Ty go nie znamy mimo że od czasu do czasu kula się na zloty.

Jakoś sobie nie przypominam czerwonej 159 na spocie, może jest znany w środowisku swojego podwórka :P

Przecież środowisko Alfaholików to nie jedyne środowisko związane z Alfa Romeo. Samochód wygląda zacnie, od jakiegoś czasu zacząłem bardzo lubić czerwone 159. Moim zdaniem warto zainteresować się tym egzemplarzem, jeśli ktoś szuka fajnej 159 (choć osobiście nie znam tego samochodu).

Jezeli pisze ze samochod jest znany w ,,srodowisku" to wypadalo by napisac w jakim. Kolo gospodyn wiejskich :P ?

Sry za brak znakow polskich - nie mam ich dostepnych na kompie

Różne patenty stosują, żeby zwiększyć wiarygodność :) ale to akurat chyba nietrudno zweryfikować. W zasadzie opcje są tylko dwie, bo albo Alfaholicy, albo Alfa Club. Jak dotąd nigdzie tego auta nie wyszperałem. Z drugiej strony, tak jak Seba pisze, warto napisać, gdzie auto jest znane, choćby po to, by wiedzieć gdzie "podpytać".

Musisz udać się do pobliskiego kółka różańcowego oni pewnie znają...:) Bo jakby było gdzieś znane to nie wierze w cuda, że ktoś nie podałby nazwy klubu itp...
Chyba bez przedzwonienia się nie obejdzie :)

Ze stron Alfa Clubu też go nie znam a siedzę tam dłużej niż tutaj

Jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany tą czerwoną 159 i chciałby pomocy w oględzinach tego konkretnego egzemplarza to mogę pomóc (jako że w 159 zepsuło mi się trochę więcej niż średnia to myślę, że wiem co i gdzie posprawdzać standardowe rzeczy). Chyba, że tak tylko piszemy o tym ogłoszeniu dla samego pisania. Nie wiem tylko czy przeszkodą nie będzie polityczne zaangażowanie obecnego właściciela czerwonej 159 (jak wynika z krótkiego przeszukiwania google).

Ostatnia edycja:
Jahu, daj mi nr do siebie, we wtorek będę we Wro, więc jakbyś miał czas, to chętnie się spotkam i podjadę obejrzeć tego sedana. Polityczne zaangażowanie? A w czym może to przeszkadzać? ;)
Może być na PW

Jahu, ja chętnie skorzystam z porad przy kupowaniu auta. Na razie nie chce nikogo fatygować i robić jakiś konkretnych ruchów, bo kasę na samochód będę miał za około miesiąc. Wtedy też zacznę dzwonić i jeździć. Tak, czy inaczej z wszelkiej pomocy chętnie skorzystam, bo 159 jest dla mnie póki co nieznanym gruntem. Co do tej czerwonej, to tak, jak pisałem, nie będę nikomu truł i zawracał d..., póki nie mam forsy w kieszeni. Zapytałem o nią, bo właściciel stwierdził, że auto jest znane miłośnikom. Jeśli za miesić będzie dostępne, to pewnie zadzwonię do człowieka.

Jahu, daj mi nr do siebie, we wtorek będę we Wro, więc jakbyś miał czas, to chętnie się spotkam i podjadę obejrzeć tego sedana. Polityczne zaangażowanie? A w czym może to przeszkadzać? ;)
Może być na PW

Sprzedający jest tutaj:
https://www.facebook.com/seb.lorenc/info

Też mogę podjechać, bo moje okolice, na mechanice nie znam się zbyt wiele, ale mogę sprawdzić spasowanie blach i popytać się w Irbisie o nią.

Przy okazji:
Jest ktoś z Nowej Rudy lub okolic? Tam też stoi czerwona bella, może bez "miejskiego" rodowodu, ale obejrzeć warto, a z Wrocławia trochę daleko (bo chwilowo nie mam auta :P).

Jahu, ja chętnie skorzystam z porad przy kupowaniu auta. Na razie nie chce nikogo fatygować i robić jakiś konkretnych ruchów, bo kasę na samochód będę miał za około miesiąc. Wtedy też zacznę dzwonić i jeździć. Tak, czy inaczej z wszelkiej pomocy chętnie skorzystam, bo 159 jest dla mnie póki co nieznanym gruntem.

Jak będziesz potrzebował pomocy to w miarę możliwości chętnie Ci udzielę kilku rad. W 159 jest dużo rzeczy, które może się drogo zepsuć, a łatwo można je wykluczyć zaglądając w odpowiednie miejsca. Trzeba po prostu wiedzieć w co i gdzie zaglądnąć.

Cześć!

Po dwóch latach przerwy znów szukam Alfy :) Czy mógłbym prosić o opinię na temat tego egzemplarza: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-progression-C30250034.html
Wygląda na dość zadbaną, właściciel ma ponoć jakieś papiery z Italii na te wymiany, co niby ma potwierdzać przebieg; ale wiadomo jak jest. Ja mam w jego rejon ponad 400 km...tak więc za wszelkie informacje będę wdzięczny ( a za konkretne to nawet 4-pak ). michał

Amortyzatory
Powrót