Brevis przyjacielu dzięki za dobre słowo.Do Mastersa zniechęciła mnie sama rozmowa telefoniczna z podtekstem lekko olewającym temat JTD także sobie odpuściłem ( z całym szacunekiem do jego ogromnej, niekwestionowanej wiedzy tunerskiej).Apropos innych tunerów: Cinkowi również bym zaufał ,ale to straszny szmat drogi odemnie,Ali też był na moim celowniku ,ale sytauacja podobna z drogą jak w przypadku Cinsoftu więc wybór padł na MR MOTORS i w ogóle nie żałuję.Nie kwestionuję profesjonalizmu w temacie jednostek JTD powyższych tunerów,ba jestem pewnien ,że oni również wywołaliby mi banana na tważy

.Poprostu ja ,laik w dziedzinie softów,byłem pod wrażeniem wiedzy Witka i jego bazy wykresów jednostek JTD/CDTI,stąd zachwyt,a i samo podejście do przecież mojej obcej osoby,zasłużyło na moją szczególnie dobrą opinię.
Pisząc przelot miałem na myśli pusty,wydrążony katalizator wstępny.Owszem masz rację ,że dalej jest drugi,właściwy katalizator,ale tym jak i innymi modami zajmiemy się w odpowiednim czasie,czyt.jak nazbieram odpowiednią ilość $$$.
PS.Kolego nie masz przypadkiem Stilo,lub alfy 1,9 8v na big turbo?? Jeśli tak, możesz 2 słowa napisać jak to się sprawuje?? Może być na PW.Podczas programu podjechał kolega z Audi a3 1,9 zmodzoną na około 240 Km.Miał u siebie bigturbo gt22v z mercedesa 2,7 ML.Byłem w szoku jak to wielkie turbo wstaje,dosłownie prawie jak mój mały garecik gt1749 (przynajmniej w moim odczucie za kierownicą),co byś sądził o takiej turbinie w mojej alfie?? Myślę ,że różnica 16v dobrze by wpłyneła w porównaniu z 8v tejże wolkswagenowskiej jednostki.