[Giulia] Program do kodowania Giulii

osy4

Nowy
Auto
Giulia Q
Grupa volkswagena ma kodowanie za pomocą VCDS, programu dostępnego bez problemu w sieci gdzie każdy za pomoca nawet krótkich filmików na YT może samodzielnie usprawniać sobie samochód. Ja tez tak robiłem :). Jak jest w Alfie? Jest jakiś odpowiednik VCDS? Jak w ogóle się nazywa i może jest gdzieś w sieci aby za pomoca OBDII móc sobie coś polepszyć lub popieprzyć ?? :) Ktoś coś???

nie mam ostatnio czasu za wiele, ale jak coś zaczniesz już kodować - daj znaka, chętnie potestuję ;))

Examiner to oryginalne oprogramowanie do diagnostyki i kodowania. Jego analogią w grupie VAG to VAS/ODIS.

Analogicznym programem do VCDS jest MES (multi ecu scan) – oba są programami niezależnymi od producenta samochodów. MES ma dużo mniejsze możliwości od VCDS, ale to raczej w MES będzie się dało deaktywować auto-start niż w Examinerze..

Examiner to oryginalne oprogramowanie do diagnostyki i kodowania. Jego analogią w grupie VAG to VAS/ODIS.

Analogicznym programem do VCDS jest MES (multi ecu scan) – oba są programami niezależnymi od producenta samochodów. MES ma dużo mniejsze możliwości od VCDS, ale to raczej w MES będzie się dało deaktywować auto-start niż w Examinerze..

Skąd go pobrać aby sprawdzić możliwości. Również jakiś opis procedur by się przydał

Mam najnowszą wersję zarejestrowaną, więc jutro sprawdzę co jest do Giuli.

Mam najnowszą wersję zarejestrowaną, więc jutro sprawdzę co jest do Giuli.
Na dziś chyba niewiele. Ecu benzynowej giulii nie zobaczy. Ale aplikacja jest ciągle rozwijana i moim zdaniem tylko ta aplikacja daje nadzieje na wyłączenie srart/stop. Jeszcze nie dziś. Ale być moze "jutro".

Amortyzatory
Powrót