• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

problem ze światłami

Piekara

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156
witam problem polega na ty że kiedy właczam krótkie światła to nic nie świeci a jak włanczam długie to świecą krótkie a długie wcale... pozdrawiam

Do elektryka jedź, na forum nikt Ci nie pomoże zdiagnozować na odległość. Problem strikte elektryczny przecież, pewnie miałeś coś lepione i ktoś gdzieś źle poskładał, albo po prostu Ci elektryka zwiariowała sama z siebie w co wątpie :)

Jeśli stało to się samoistnie to stawiałbym na manetkę pod kierownicą.

samoistnie raczej nic takiego się nie dzieje. Ktoś ulepił lepa i teraz jest bigos....

Samo się stało, czy tak cały czas było? Jak cały czas to może przełącznik pod kierownicą? Ja tak kiedyś w Bravie miałem, że padł w manetce włącznik od krótkich to odłączyłem żarówki od długich i włączałem długie żeby mijania świeciły :) Jeździłem tak z 2 tygodnie dopóki nie doszedł nowy przełącznik.

Może tu jest to samo? Sprawdź żarówki czy są wszystkie podłączone. A jak się nagle stało, to elektryk. Przełącznik raczej nie, bo wtedy padłoby jedno przełożenie, a nie tak, że mijania świecą tylko przy włączonych drogowych, ale drogowe wtedy nie świecą.

Amortyzatory
Powrót