Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Sorry ale biegu P nie ma. D moze ci sie nie włącza.
Czy ktoś się już spotkał z takim przepadkiem ? Nie działa bieg P. N i R wchodzą bez problemu. Natomiast P się nie wyświetla
Tzn nie możesz wrzucić P? Czy tylko nie wyświetla. Parking włącza się automatycznie jak zgasisz silnik.
Inna sprawa, że patrząc na dźwignię można się nie zorientować jak P wyzwolić ręcznie. Instrukcja też tego jasno nie wyjaśnia.
Czy ktoś się już spotkał z takim przepadkiem ? Nie działa bieg P. N i R wchodzą bez problemu. Natomiast P się nie wyświetla
Zatrzymujesz auto do 0 km/h, trzymając wciśnięty hamulec wciskasz przycisk P na górze joysticka zmiany biegów (P włączamy bez wciskania "spustu" z przodu joysticka). Nie wyświetla się P? Co w takim razie się wyświetla (czy np. zostaje D - czy nic nie wyświetla)? Czy auto, gdy wciśniesz już P a potem puścisz hamulec, powoli rusza, jakby było na D?
Po wciśnięciu przycisku P na górze joysticka nic się nie dzieje, samochód cały czas jest w pozycji N. Spróbuję wykasować błędy, może to pomoże, sprawdzę też poziom oleju chłodnicy skrzyni biegów
- - - Updated - - -
może podczas transportu bawili się dźwignia i coś zepsuli

To trochę nam problem naświetliłeś. Sprawdź czy od spodu nie ma wkręconej śruby od odblokowania skrzyni.może podczas transportu bawili się dźwignia i coś zepsuli
wiem o co chodzi - u mnie też nie działa - jaki jest efekt wykasowania błędów ?
jaki masz silnik ? który rocznik ?
Ale czy kolega może napisać, co się dzieje po wyłączeniu zapłonu? A jeśli nie przeskakuje na P to jak odpala motor? I co pokazuje po włączeniu zapłonu? W zasadzie powtarzam pytania, które już padły ale odpowiedzi na nie nie znalazłem.
N czyli "luz".