[Giulia] Problem z regulacją podparcia lędźwiowego

Nuakszot

Nowy
Auto
Giulia 2.0 Super / Giulietta QV
Problem dotyczy regulacji podparcia lędźwiowego przednich foteli. Jak ustawię sobie mocne podparcie lędźwiowe, to po jakimś czasie wraca ono samoczynnie to pierwotnej niepodpierającej pozycji, tak jakby powoli uchodziło powietrze. Czasami zajmuje to 20 minut, czasami godzinę. Czy ktoś zauważył coś podobnego u siebie?

Usterkę zgłosiłem w ASO, części zostały zamówione i powinny być za kilka dni. Potem do akcji ma wkroczyć tapicer i rozbebeszyć krzesła. Mam nadzieję, że uda się je porządnie złożyć z powrotem. Dam znać jakie będą rezultaty.

Problem dotyczy regulacji podparcia lędźwiowego przednich foteli. Jak ustawię sobie mocne podparcie lędźwiowe, to po jakimś czasie wraca ono samoczynnie to pierwotnej niepodpierającej pozycji, tak jakby powoli uchodziło powietrze. Czasami zajmuje to 20 minut, czasami godzinę. Czy ktoś zauważył coś podobnego u siebie?

Nie zauważyłem, sprawdzę przy okazji dłuższej trasy, bo ostatnio jeżdżę głównie po mieście.

Fotel już po naprawie, trwało to dwa dni gdyż serwis musiał wyjąć fotel i oddać go do tapicera. Wadliwy był "element sterujący", który został wymieniony na nowy. Teraz wszystko jest w porządku, powietrze nie schodzi i trzyma ustawioną pozycję.

Amortyzatory
Powrót