Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
deske wymieniałeś ?
no nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi o jego własny kluczyk jako uzywkę. inna sprawa że chyba jeszcze będą próby wyczyszczenia używanego kluczyka z innego auta i wprogramowania go, o ile pamiętam to właśnie Ty coś w tej materii działasz (albo sie myle?)kluczyka używki w ASO tez nie wgrasz- chyba że pochodzi z tego samego auta - i tu bym próbował!
wszystkie bezpieczniki dobre? leć i sprawdzaj, tak na szybko F36 w nogach pasażera jest na zailaniu modułu RFHM - choc jeśli działa Ci z podłokietnika to pewnie jest dobry. patrze po tych schematach i rysunkach w rzucie co gdzie jest i nie do końca kumam co jest grane - to co na jednym arkuszu wydaje się właśnie anteną w schowku, na innym jest jakby podłączone do przycisku start na kierownicy a narysowane tak że jakby z tej samej wtyczki która zasila gniazdo zapalniczki w schowku (patrzę na schematy E3070 i E5010 bo nic innego nie znalazłem co by o tym traktowało). a opis jest taki że to antena w desce rozdzielczej.
jak tu nic nie znajdziesz to trzeba się podpiąć pod kompa MES(poza ASO) czy Witech (ASO) i zobaczyć co tam pokazuje. W Witechu da się programować kluczyki - na pewno nowe, nie wiem czy coś da się zrobić z używkami.
Jeszcze jedna sprawa, w grudniu 2018 był update dla modułu RFHM coś odnośnie rozwiązania problemów niemożliwości zaprogramowania kluczyków.
usterka wystąpiła po zmianie lamp? coś jeszcze było robione pomiędzy tym jak działało a kiedy przestało?
jak ogarniesz to warto poupdatować auto i zrobić drugi kluczyk (tylko ASO ok 1300)
Jak auto z USA bez powodzi, bez wypadku? to co kradzione było czy jak? szukałeś starszych aukcji czy googlowałeś za fotkami po VINie?
nie dzwon nie powódź to co autu było? może to kogoś naprowadzi.
Jak auto z USA bez powodzi, bez wypadku? to co kradzione było czy jak? szukałeś starszych aukcji czy googlowałeś za fotkami po VINie?
Jak odpala to przecież nie może być problem z immobilizerem lub kluczykiem jako takim. Skoro leży w podłokietniku i działa a poza go nie wykrywa to chyba tylko problem z łącznością. U nas zdarzyło się kilka razy, że klient przyjeżdżał po samodzielnej wymianie baterii w pilocie, który nadal nie działał i zawsze były tylko dwa powody: zakupiona bateria była słaba (takie też się zdarzają w sprzedaży) albo klient wsadził baterię odwrotnie (a raz z jakąś folią).
Wszystko się mogło stać[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] muszę sciagnać instrukcję bo tak sie okazuje ze wielkie g... wiem o tym aucie. czy auto mogło się przełączyć samoczynnie w tryb Logistic? jakie funkcje mogły się wyłączyć w tym trybie. jak się dostać do BCM gdzie ten moduł się znajduję?
resztę wytłumaczyłem telefonicznie. Najbardziej mnie wkur*** to ze po odpaleniu auta w ogóle nie chcą się rozłożyć lusterka nawet manualnie próbuję pokrętłem dać w dół i w górę i tak kilka razy i nic ani drgną dlaczego nawet ten mechanizm nie reaguje dlaczego te lusterka nie chcą się rozłożyć skoro auto jest włączone, to może rozłożę je ręcznie, orientuje się ktoś czy można je rozłożyć ręcznie czy coś się może popsuć, nie wiem przeskoczyć jakiś tryb itp.? rozkładał czy skład już ktoś tak lusterka w wersji automatycznej ?
w jakim sensie zakupiona bateria była za słaba? kupiłem identyczną na stacji benzynowej taka jak oryginał i nic, bateria włożona dobrze plusem do góry, a foli żadnej tam nie widzę.
Wszystko się mogło stać jest faktycznie tryb logistyczny..
Bez MES i interfejsu ani rusz.. Ja pierwsze co bym spróbował to odczytać bledy i sprawdzić konfigurację. Ogólnie w trybie logistycznym wiekszosc systemów jest wyłączona ktore mógłby wyczerpac akumulator.
W teorii samo się nie powinno zmienić ale nikt sobie za to nie da ręki uciąć.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
No patrzProblem z kluczykiem sie rozwiązał jak sugerowali inny to sie zgadzało, bateria była źle włożonatzn niby dobrze plusem do do klapki tyle że trzeba było ją przekręcić o 180 ° tak żeby minus stykał się do masy, no i cała filozofia, 3 baterie nowe 3 razy źle założone. Ale na szczęscie problem rozwiązany, dzieki wszystkim za cenne porady
No patrzdobrze ze napisales
Pierwsza rzecz na ktora wskazalizmy problem z bacteria w pilocie
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka