Problem z odpaleniem

sory89

Nowy
Auto
Giulia 280KM - ekwiwalent amerykański
Panowie próbuje odpalić samochód rozrusznik kręci ale nie pali paliwo jest nie moge zmienić biegu na żeby bo holowac wie ktoś jak zmienić ten bieg ? Albo odblokować skrzynie zwolnić blokadę ? Cały czas jest na p , pomocy pomóżcie

Panowie próbuje odpalić samochód rozrusznik kręci ale nie pali paliwo jest nie moge zmienić biegu na żeby bo holowac wie ktoś jak zmienić ten bieg ? Albo odblokować skrzynie zwolnić blokadę ? Cały czas jest na p , pomocy pomóżcie
Może w tryb manual jak przelozysz ? Standardowo ruch joystickiem przelanczal tryb i tam dał się przyłączyć na N.

Dołączam instrukcje jakbyś nie miał przy sobie strona 160 odnośnie holowania uwagi są.. ogólnie laweta jest sugerowana. Pokaż załącznik 2017-alfa-romeo-giulia-106324 (1).pdf

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Pod tunelem środkowym z tylu zdejmujesz plastyk i tam ma byc linka do zwolnienia skrzyni biegów.

musisz się położyć pod samochód na wysokości drzwi kierowcy. Jest złącze elektryczne od skrzyni biegów kawałek od niego w stronę tyłu samochodu jest miejsce na korpusie skrzyni na śrubę m6 którą odblokujesz skrzynie biegów. Wkręcasz do momentu poczucia oporu i uniesienia cięgna. Tak to wygląda

Załączniki

• skzynia.jpg
    skzynia.jpg
    46.9 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Dzięki Panowie za pomoc aku był tak padnięty ze ani drgnął obyło się bez szukania tej blokady podpiąłem nowy i odpalił, ale będę wiedział na przyszłość, dzięki wielkie za pomoc, mam kolejne pytanie, gdyż po wcisnieciu gazu obroty idą tylko do 3,5 tys po podpieciu interface diagnostycznego wyskoczył mi błąd u0402 czy wie ktoś co ten błąd oznacza i co może być powodem tych niskich obrotów ?

na luzie czy p obroty nie wchodza na wieksze, tyljo na biegu

u0402 blad ze skrzyni, wystarczylo wpisac w google.... ake jak miales slaby aku to bledow ze wszystkuego bedzie multum

Ostatnia edycja:
u0402 dotyczy błędnych danych ze skrzyni biegów. Wydaje się że po krótkiej jeździe zniknie i odblokuje obroty.

Epsonix jutro powiem bo podłączyłem go do ładowania na cała noc i rano odpalę i zobaczę co z tymi obrotami, a mam inne pytanie odnośnie odpalania z kluczyka na odległość nie łapie tylko włącza się krótki dźwięk klaksonu wie ktoś w czym może być problem ?

jak jest slaby aku, albo malo paliwa to nie odpala zdalnie, jeszcze sa inne kryteria, poczytaj instrukcje, tam jest to wszystko nspisane. jak nie masz to sciagnij z aftersales pdfa

Epsonix jutro powiem bo podłączyłem go do ładowania na cała noc i rano odpalę i zobaczę co z tymi obrotami, a mam inne pytanie odnośnie odpalania z kluczyka na odległość nie łapie tylko włącza się krótki dźwięk klaksonu wie ktoś w czym może być problem ?

Nie wiem do końca jaka jest reguła do tego odpalania, ale aku na pewno musi być dobry. Ostatnio np. odpalił, ale po chwili zgasł i może to faktycznie od małej ilości paliwa, bo akurat była rezerwa.
Taka rada- jak masz jeszcze aku z USA to go wymień od razu, bo szkoda zabawy i nerwów. Ja swojego wskrzesiłem na pół roku i miał przeżyć jeszcze nie jeden zamiennik, no a niestety okazało się inaczej..

Ja od razu wymieniłem po takiej akcji i od ponad roku jest spokój

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wiem do końca jaka jest reguła do tego odpalania, ale aku na pewno musi być dobry. Ostatnio np. odpalił, ale po chwili zgasł i może to faktycznie od małej ilości paliwa, bo akurat była rezerwa.
Taka rada- jak masz jeszcze aku z USA to go wymień od razu, bo szkoda zabawy i nerwów. Ja swojego wskrzesiłem na pół roku i miał przeżyć jeszcze nie jeden zamiennik, no a niestety okazało się inaczej..

zgadza się, zgasł jak było mało paliwa, ale pojawił się komunikat pomiędzy zegarami, że właśnie z powodu niewielkiej ilości paliwa silnik został wyłączony,

jak jest rezerwa to ma się włączać na chwilę, a jak jest bardzo mało to w ogóle się nie włączy. Panowie, instrukcję czytajcie

nalalem paliwa zmienilem aku na nowe i pali juz z kluczyka normlanie, ale chyba pojawil sie nowy problem bo po odpaleniu troche dziwnie chodzi, na niskich obrotach jak dodaje gazu to aż całą budą rusza, to normlane czy ten silnik tak moze miec?

nalalem paliwa zmienilem aku na nowe i pali juz z kluczyka normlanie, ale chyba pojawil sie nowy problem bo po odpaleniu troche dziwnie chodzi, na niskich obrotach jak dodaje gazu to aż całą budą rusza, to normlane czy ten silnik tak moze miec?

Po pierwsze jak się odpala z kluczyka Giulię? ;)

Po 2 silnik jest zamontowany wzdłuż. Dodanie gazu na postoju powoduje ruch budy, w Q czuć to chyba najbardziej. Nie odczuwałeś tego wcześniej?

Po 2 silnik jest zamontowany wzdłuż. Dodanie gazu na postoju powoduje ruch budy, w Q czuć to chyba najbardziej. Nie odczuwałeś tego wcześniej?

Normalnie poprzez dwukrotne kliknięciu na kluczyku przycisku x2

- - - Updated - - -

Nie wiem czy wcześniej tego nie było auto mam 2 dzień :-)

Po pierwsze jak się odpala z kluczyka Giulię?
kolega ma samochód z USA, więc ma:) jakby ktoś chciał dołożyć, to moge zrobić - tyle że koszt powiększa mocno kluczyk bo tylko nowy z ASO zaprogramowany pod dane auto podejdzie.

po wymianie aku telepie niemiłosiernie - normalne- jakieś parametry się ustawiają dopiero w ECU. potem to 2.0 nie jest na zimnym mistrzem kultury pracy, choć źle też nie jest.

Dzięki za informacje panowie uczę się auta czytam instrukcje i jeszcze mało bardzo wiem dzięki za pomoc, Leszek ( o ile dobrze pamietam ) jak byś miał chwile to zadzwoniłbym pod wieczór

kolega ma samochód z USA, więc ma:) jakby ktoś chciał dołożyć, to moge zrobić - tyle że koszt powiększa mocno kluczyk bo tylko nowy z ASO zaprogramowany pod dane auto podejdzie.

po wymianie aku telepie niemiłosiernie - normalne- jakieś parametry się ustawiają dopiero w ECU. potem to 2.0 nie jest na zimnym mistrzem kultury pracy, choć źle też nie jest.

A kojarzysz koszt dorobienia takiego kluczyka?
Dodatkowym nie pogardzę, ale jak wiesz mam odpalanie z kluczyka fabrycznie. I czy ASO na pewno to ogarnia, bo generalnie oni "nic" nie mogą z autami z USA..

Amortyzatory
Powrót