[Giulia] Problem z odpaleniem

piotr_147

Użytkownik
Auto
Alfa 155 v6 ,Giulia Q4
Mam problem z odpaleniem giuli 2l benzyna 280km po kolizji jest komunikat że brak paliwa pewnie jest jakieś odcięcie paliwa przy uderzeniu ,lecz nie mogę go namierzyć może ktoś wie gdzie go szukać,jeszcze mam pytanie czy można wrzucić bieg neutral w automacie bez odpalania silnika

Jest blokada którą należy skasować za pośrednictwem komputera diagnostycznego. Jak masz egz z USA mogę pomóc zdalnie.

Witam, czy nadal jest w stanie pomuc zdalnie uruchomić auto - sprowadzone z USA?

Jest blokada którą należy skasować za pośrednictwem komputera diagnostycznego. Jak masz egz z USA mogę pomóc zdalnie.

Witam, czy nadal jesteś w stanie pomuc zdalnie uruchomić auto - sprowadzone z USA?

Zacznij od sprawdzenia bezp. pirotechnicznego przy aku. Wykasować błędy- trzeba mieć kable, kupić program (nie są to drogie rzeczy), lub szukać kogoś w okolicy, kto pomoże.

ja mam ten sam problem, giulia z kanady, nie odpala, nie ma komunikacji z pompa paliwa

- - - Updated - - -

mam to samo, brak paliwa, nie ma komunikacji z pompa paliwa i nie odpala

Tak, sprawdzałem bezpiecznik pirotechniczny, najpierw wziąłem na krótko, zamówiłem nowy i dalej nie pomogło.
Wyskakuje mi interwencja odcięcia paliwa. Muszę teraz pomyśleć nad tymi błędami, interfejs elm mam, niestety muszę kupić multiecuscan na licencji. Podpinając elm wyskakuje, żeby podpiąć szary (6) adapter, zastawia mnie czy też kupować adapter bo sprzedający pisze ze ma jakiś przelacznik i nie potrzeba adapterów.

udalo Ci sie odpalic?

- - - Updated - - -

Mam problem z odpaleniem giuli 2l benzyna 280km po kolizji jest komunikat że brak paliwa pewnie jest jakieś odcięcie paliwa przy uderzeniu ,lecz nie mogę go namierzyć może ktoś wie gdzie go szukać,jeszcze mam pytanie czy można wrzucić bieg neutral w automacie bez odpalania silnika

udalo Ci sie odpalic?

sprzedający pisze ze ma jakiś przelacznik i nie potrzeba adapterów.
Wielu tu na forum kupowało kable diagn. od sprzedającego PM factory, skontaktuj się z nim, powiedz o jaką Giulię chodzi , dostaniesz na pewno właściwy kabel.

Uruchomiłem, po zakupie odpowiednich kabli i licencji uruchomiłem alfę. Natomiast mam kolejny problem, nie chce przyjąć gazu i dławi się, na wolnych obrotach chodzi.

"Na luzie" nie wkręci się na pełne obroty, musisz sprawdzić w czasie normalnej jazdy, czy silnik ma moc.

"Na luzie" nie wkręci się na pełne obroty, musisz sprawdzić w czasie normalnej jazdy, czy silnik ma moc.

Dlaczego ma się nie wkręcić na pełne obroty? W każdym normalnie pracującym silniku powinna się wkręcać. Wyjechałem z garażu i chodziła na wolnych dość długo ok godziny i wydaje mi się że jest lepiej, ale nadal żeby się wkręciła na obroty muszę kilka razy przyciskać pedał gazu, wtedy idzie i przy 3 3,5 tys już chodzi. Tak jakby się dławiła.
Zastanawiam się jeszcze czy to może być przez to że mam nieszczelny układ turbo, jest dość duża dziura w dolocie( plastikowe kolanko). Żadnych błędów nie ma.

Dlaczego ma się nie wkręcić na pełne obroty? W każdym normalnie pracującym silniku powinna się wkręcać.

Bo współczesne auto mają automatyczny ogranicznik obrotów na "biegach" P i N. W 2.0T to chyba 4 albo 4.5 tysięcy obrotów/min.

Zastanawiam się jeszcze czy to może być przez to że mam nieszczelny układ turbo, jest dość duża dziura w dolocie( plastikowe kolanko).

To chyba niezbyt bezpieczne dla silnika, żeby kazać mu pracować z nieszczelnym dolotem?

Jeśli auto ma MAF sensor (zaraz za puszką filtra) a potem jest nieszczelność w dolocie to być może sterownik widzi problemy z powietrzem.

O ograniczniku to słyszałem, ale to chyba odcina paliwo, a nie jak w moim przypadku dławi się, na początku to nawet na wolnych obrotach dławiła się. Na razie Alfa czeka na lakiernika bo była po stłuczce i testy robię pod domem i nigdzie nie jeżdżę, a tam pojadę na lawecie.

Piszę po terminie bo już dawno śmigam moją nową giulią??????, udało się usunąć problem, w sumie to faktycznie przez dolot bo był nieszczelny. Teraz ładnie i równo chodzi.

Tak jak już wspominali na forum trzeba aktywować ten bezpiecznik na akumulatorze, a niestety tylko interfejs pomoże, zdalnie nie wiem w jaki sposób to robią. Moja jest Europa

Amortyzatory
Powrót