r0bertos
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Które ścieżki ogrzewania tylnej szyby śluza jako antena radia? 3 dolne?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W tym wątku masz wszystkoPonadto jak poznać czy mam również wzmacniacz w szybie?
Bdb poradnik - taka uwaga, że nie ma potrzeby demontować klosza od lampki. Wewnętrzna część obudowy jest po prostu całą lampką. Trzymają ją 2 zatrzaski na krótszych krawędziach, wystarczy podważyć drewnianym mieszadełkiem po kawie. Wychodzi cała lampka z wtyczką.Gdyby ktoś nie wiedział jak rozebrać lampkę w podsufitce to już spieszę z pomocą
Na początek demontujemy klosz lampki a następnie wyciągamy żarówkę.
Pokaż załącznik 249235
Następnie wyciągamy wewnętrzną część obudowy. Na pierwszy rzut oka obudowa lampki wydaje się być jednoczęściowa. Odłączamy zasilanie.
Pokaż załącznik 249236
Zewnętrzna część obudowy trzyma się podsufitki na takich zatrzaskach i kleju. Zatrzaski należy pociągnąć do wewnątrz, trzeba będzie pokonać wiązanie kleju. U mnie z jednej strony klej nie puścił i obudowę musiałem do demontażu anteny mocno odgiąć.
Pokaż załącznik 249237Pokaż załącznik 249238
Teraz mamy dostęp pod podsufitkę. Odpinamy dwa złącza (bez navi jest jedno) i odkręcamy śrubę trzymającą antenę (klucz 22).
Pokaż załącznik 249239Pokaż załącznik 249240
Podstawa anteny jest jeszcze zakotwiczona na dwóch małych zatrzaskach, które pokonujemy płaskim śrubokrętem.
I tyle![]()
Ty masz podstawkę z GPS? Bo jakoś tak inaczej wygląda niż standart w julceUdało się wyjąć antenę. Dodatkowo była uszczelniona jakimś klejem. Niestety nie udało mi się rozkręcić podstawy ponieważ jedna śrubka nie chciała się odkręcić i łepek się obrobił. Na tyle ile spojrzałem do środka to na krawędziach widać biały nalot. Zresztą podstawa była wymieniana bo jest na niej data produkcji 09.14 a auto jest z 04.14.![]()
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka