• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

problem z nawiewem w AR 156

D

dududs

Guest
witam
mam problem z nawiewem powietrza. Jade sobie w trasie wszystko działa po chwili juz nie mianowicie w ogóle nie reaguje na żadne ustawienia czy to ma byc ciepłe czy zimne powietrze, ustawiam na max prętkośc i też nic obojętnie czy na szybę czy na twarz. Dodam tylko, że słychac w kabinie szum w okolicy airbaga pasażera. Wkładam tam rękę od spodu i czuje, ze powietrze dmucha tylko tak jak by nie trafiało w kanaliki wentylacji. Czy są tam jakieś zapatki które tym wszystkim sterują a może przyczyna tkwi w konsoli sterującej??A może jakiś bezpiecznik się przepalił?

Może zacieło ci się te klapki przełączające obieg powietrza. JA miałem tak, że powietrze waliło wszędzie, ale nie na nogi i ręce (drugie położenie od lewej), wyjąłem radio i się okazało, że jest zbyc ciasno włożone do końca, przez co dociskało ten plastik po którym chodzą te klapki i nie mógł przeskoczyc. Rozebrałem, troche to przerobiłem i działa.
Aha jak dałem na ręce i nogi nawiew na ostatnim najwyższym biegi to powietrze leciało jak na 1.

problem rozwiątazny

odp: radio (nie fabryczne) było za mocno docisniete i chyba jakieś weżyki zaciskały

Amortyzatory
Powrót