Problem z AFLS

Tygrys79

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio 2020
Czy ktoś ma wiedze od czego mogą być 2 błędy dotyczące systemu AFLS. Świeci się pomarańczowa żaróweczka z wykrzyknikiem i pojawia się komunikat o konieczności sprawdzenia systemu adaptacyjnego, oraz automatyczne światła mijania niedostępne. Dla podpowiedzi, przednie lampy wymienione z USA na EU. Lampy tylne nie ruszane
Kod błędu wg MESa : Alfa-Romeo DTC B1021-29 Alfa-Romeo DTC B102O-29

włącz ponownie obrysówki Mes-em to wszystko zadziała. Nie ma to znaczenia czy masz EU lampy- po prostu ta funkcja musi być włączona.

włącz ponownie obrysówki Mes-em to wszystko zadziała. Nie ma to znaczenia czy masz EU lampy- po prostu ta funkcja musi być włączona.

Czy po takim włączeniu musi być robione osiowanie proxy?. Czy znacie kogoś z podkarpacia kto się specjalizuje w Alfa Romeo? Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić że wystarczy właczyć tylko obrysówki ponieważ byłem dzisiaj w salonie AR w Tarnowie nie poradzili sobie z tym problemem. Przeprowadzili diagnostykę serwisowym on-line i stwierdzili ze są uszkodzone czujniki położenia zawieszenia.

Czy po takim włączeniu musi być robione osiowanie proxy?. Czy znacie kogoś z podkarpacia kto się specjalizuje w Alfa Romeo? Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić że wystarczy właczyć tylko obrysówki ponieważ byłem dzisiaj w salonie AR w Tarnowie nie poradzili sobie z tym problemem. Przeprowadzili diagnostykę serwisowym on-line i stwierdzili ze są uszkodzone czujniki położenia zawieszenia.

Dostałeś odpowiedz prawidłową to nie wierzysz i jeździsz po serwisach.

Robili kalibracje radaru a przy okazji oto zapytałem. Czy po takim włączeniu musi być robione osiowanie proxy

Amortyzatory
Powrót