darek2116
Nowy
W moim przypadku, to pytanie do Darka z Będzina, bo u niego robiłem rozrząd i klapy. Myślę, że dziadostwa nie wsadził.[/Q
Masz problem to zadzwoń i się umówimy-sprawdzimy co jest grane
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W moim przypadku, to pytanie do Darka z Będzina, bo u niego robiłem rozrząd i klapy. Myślę, że dziadostwa nie wsadził.[/Q
Masz problem to zadzwoń i się umówimy-sprawdzimy co jest grane
Mam ten sam problem, ale w 1.9 jtdm i w przyszłym tygodniu może uda mi się wbić na diagnostykę. Problem u mnie wygląda tak, że po wymianie rozrządu i usunięciu klap wirowych do 3 tysi kiepsko z mocą i w dodatku między 2,5 - 3 tys. silnik buczy, jakbym miał nieszczelność w dolocie. W tym zakresie ciśnienie spada na wskaźniku. Ten brak mocy pojawia się też przy wyższych obrotach - takie nieciekawe falowanie. Dodam też, że mam zaślepiony EGR, wywalony DPF, wymieniłem już przepływomierz i czujnik ciśnienia doładowania. Sprawdzaną miałem też turbinę i szczelność w rotortechu i według nich, wszystko jest OK, ale niestety nie jest. Alfina była po sofcie i musiałem zejść do serii, by wyeliminować błąd softu... na fabrycznym jest bez zmian :/
Jestem umówiony z Darkiem na diagnostykę. Jak coś wyjdzie, to napiszę. Przepływkę i czujnik doładowania wrzuciłem nówki - bez zmian.
Nie, w tym tygodniu mamy się umówić. Dam znać, jak coś wyjdzie.
Nie, w tym tygodniu mamy się umówić. Dam znać, jak coś wyjdzie.
Diagnoza - po logach dynamicznych - przeładowanie turbiny, po oględzinach - wywalona uszczelka i pęknięty kolektor wydechowy. Czeka mnie spawanie i planowanie, bo jakiś sprytny inaczej wymyślił kolektor zintegrowany z turbiną!!!!
Z integrowana to jest muszla po stronie ciepłej. Ja bym nie spawał a wymieniał.
Po co nową? Używaną, tylko całą.
Diagnoza - po logach dynamicznych - przeładowanie turbiny, po oględzinach - wywalona uszczelka i pęknięty kolektor wydechowy. Czeka mnie spawanie i planowanie, bo jakiś sprytny inaczej wymyślił kolektor zintegrowany z turbiną!!!!
Zawór dolotowy za klapką wirową?
Czy może chodzi o N75, tzw overboost, który steruję zmienną geometrią.
Pokaż ten zawór mistrzu.Zawór dolotowy, który jest na końcu kanału dolotowego, w którym występuje klapa wirowa. Tak, jak napisałem wyżej.
Dobrze rozumiem, ze ktoś wymieniał zawory ssące w głowicy?
Pokaż ten zawór mistrzu.