• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Problem po remapie

Artur87

Nowy
Auto
Giulietta
Witam po remapingu pojawiły się skoki obrotów na 4 i 5 biegu podczas przyspieszania gromadzi się sadza w układzie spalania co wykazał test turbo szukając przyczyny sprawdziłem turbo egr i wtryski i komputerowo dpf wszystko przeszło pozytywnie .może to problem z mapa która produkuje za dużo sadzy i zatkalo dpf ale kontrole obd2 pokazują jego poprawne działanie. Czy może sprzęgło które zaczęło się slizgac proszę o pomoc i z góry dziękuję

Chyba musisz podać więcej danych co do auta i jaki ten remap był. Gdzie robiłeś? Jakieś mechaniczne zmiany były? Może wtedy ktoś coś podpowie.

kula.jpg
czy j.polski jest taki trudny? napisz jak człowiek posta jaki silnik, co było robione, przebieg, kwestie serwisowania etc?

Też miałem problem po chipie - szarpało na zimnym silniku przy przyspieszeniu. W ASO wgrali oryginalny soft i auto w końcu jeździ normalnie.

Mógł go zaślepić i wyłączyć co przeważnie robi się przy remapie. Chyba do lichego zakładu trafiłeś...Patrząc na miejsce zamieszkania w stopce- Śląsk, masz porządnych tunerów w zasięgu...

Nie będę robił antyreklamy. Pojechałem do tunery polecanego tutaj na forum.

Nie będę robił antyreklamy. Pojechałem do tunery polecanego tutaj na forum.

tymbardziej bym drążył temat u niego, zapłaciłeś za usługę i na pewno dostałeś jakaś gwarancję,tak jak powiedział kolega mógł wyłączyć programowo EGR i zakładam że to zrobił.
Cos więcej powiedział na temat tego EGR, coś wyjaśnił?

Napisał mi że winny jest EGR więc umówiłem się do ASO bielsko. w serwisie powiedzieli że samochód dostawał złe dawki paliwa. Jestem szczęśliwy że samochód znów normalnie jeździ. Trudno prawie 1600zl przepadło. Na pewno już do niego nie pojadę na jakieś korekcje.

ASO w Bielsku będę chwalił bo dwa razy byłem u nich i dwa dwa razy bez problemu wykryli usterkę za co im dziękuję.

Amortyzatory
Powrót