[159] Powrót do DPF

Osmolenia rur jeszcze nikt nie sprawdza (bo jak?). Robiłem te trasy wiele razy i jedyne co ich interesowało - to winiety.

Jeśli nie kopci jedź przez Austrię. Oni nadal bardziej skupiają się na winietach.

- - - Updated - - -

A jeśli kopci właściwszą trasą będzie Australia. :)

W Australii w tumanach kurzu to nic nie widać.

W Alfie rura brudna z DPF (lekko ,ale brudna) W BMW tylko para wodna. Dziwne bo żona tylko wokół komina jeździ, to samo w Volvo które dałem córce.

Niestety trochę sadzy w tłumiku i tak będzie czy z dpf czy bez niego, taki urok diesla. Poza tym jak auto jest sprawne w pełni to nie będzie dymić, nawet bez dpf, no chyba że ma program na dużo koni

Spytam tutaj, bo może ktoś coś w działał w tym temacie.

Po odrobinie edukacji planuję wrócić do DPF. Zakładał ktoś zamienniki DPF? Albo używany oryginał?

Widziałem zamienniki firmy na przykład JMJ, działa to elegancko?

Spytam tutaj, bo może ktoś coś w działał w tym temacie.

Po odrobinie edukacji planuję wrócić do DPF. Zakładał ktoś zamienniki DPF? Albo używany oryginał?

Widziałem zamienniki firmy na przykład JMJ, działa to elegancko?
Pytam z ciekawości o jakiej edukacji mowa?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Głównie o wpływie spalin na jakość powietrza w miastach oraz jego wpływie na nasze zdrowie.

I jak wrażenia? Działa Ci to dobrze? Ile zapłaciłeś za używkę?

Za używkę jakieś 450zl.dalem , i w własnym zakresie jakieś tam czyszczenie tego filtra z sadzy przed montażem .. działa jak należy ,- jak ogarnięty w temacie ,,tuner,,

ja mam przelot od turbo do końca, no w sumie mam tłumik peśli x2 , jest naprawde cicho, silnik tłucze ale to ... JTDM :D diesel jak każdy inny, na pewno robi sie głośniej po wyłączeniu EGR, silnik chodzi twardziej. ale porównywałem 2.0 cdti insigni z pełną ekologią do mojej 159 bez ekologi i różnica jest na prawde znikoma w głośności pracy samego wydechu, mój jtdm głosniej klepie od cdti bo ma wywalone hydropopychacze, ma zmieniony układ dolotowy (bez rezonatora), różnica ogromna jest w fiacie fremoncie 2.0 jtdm, ten sam silnik , przebieg podobny a fiat chodzi 4 razy ciszej, normalnie cichy szmer ... ale co zrobic :)

Wywalone w jakim sensie ? (popychacze)

Panowie myślę nad powrotem do dpf, kupiłem Alfe już bez i moje pytanie brzmi... czy muszę znaleźć warsztat który usuwał go? Bo słyszałem że przy wycięciu następuje zmiana oprogramowania

Jak jest puszka i nie dymi to nie bardzo widzę sens takiej operacji. jak dymi to raczej najpierw napraw auto/popraw program, bo założenie dpf do tego bardzo szybko go zapcha.

Amortyzatory
Powrót