Powracajacy blad P0190

misiek718

Nowy
Auto
alfa romeo 156 1.9JTD 1998r
Witam wszystkich mam problem z powracajacym bledem P0190 praktycznie codziennie przy pierwszym odpaleniu silnika a gdy sie rozgrzeje problem znika prosze o porady.

kolego chyba masz do dupy czujnik cisnienia paliwa na listwie wtryskowej. chyba ze sie myle to prosze prostowac(jak cos to mam taki czujnik)

No wczoraj pojawil sie 2 blad cieszyl bym sie jak by to czujnik byl do wymiany moze czyszczenie tylko czekam jeszczeBez tytułu.jpg na inne opinie

po190 jest to czujnik na listwie wtryskowej(ten czyscilem i nie pomoglo musialem wymienic ) a p0191 to regulator ciśnienia paliwa na pompie wtryskowej cr (ten wystarczy wyczyscic, ale ciężko go wykrecic),jeszcze takie proste pytanie wymieniles filtr paliwa???

Filtr paliwa nowy wymieniany 3miesiace temu regulator na pompie nowy wymienialem 2 miesiace temu

Witam mam podobny problem z dieslem 1.9 jtd 110KM. problem polega na tym iż ciężko pali czy zimny czy ciepły prawie bez znaczenia, w czasie jazdy jak przekroczy 3 tyś obrotów wchodzi w tryb awaryjny. komputer widzi błąd p0191 za duże ciśnienie na listwie wtryskowej. Wymieniłem czujnik położenia wału, czujnik ciśnienia na listwie, regulator ciśnienia no i dzisiaj pompa wysokiego ciśnienia a jeszcze filtr paliwa chodź nie dawno wymieniłem. Już nie wiem co dalej chyba tylko wtryski. Ma ktoś jakiś pomysł?

Ja sie zastanawiam po co robic diagnoze silnika np FES jak i tak sie puzniej nie wie co do wymiany musial bym isc kolego w twoje slady ale nie mam kasy na to i dla mnie to bezsensu wymienic polowe ukladu wtryskowego i i tak jest to samo bylem kiedys w paru serwisach i tez dokladnie nie umieli sie okreslic jaka przyczyna wymienili by mi pul samochodu i na koncu by powiedzieli ze to wszystko bylo potrzebne wiedz czekam na jakiegos magika na forum az mi okresli dokladnie co jest do wymiany.

Witam mam podobny problem z dieslem 1.9 jtd 110KM. problem polega na tym iż ciężko pali czy zimny czy ciepły prawie bez znaczenia, w czasie jazdy jak przekroczy 3 tyś obrotów wchodzi w tryb awaryjny. komputer widzi błąd p0191 za duże ciśnienie na listwie wtryskowej. Wymieniłem czujnik położenia wału, czujnik ciśnienia na listwie, regulator ciśnienia no i dzisiaj pompa wysokiego ciśnienia a jeszcze filtr paliwa chodź nie dawno wymieniłem. Już nie wiem co dalej chyba tylko wtryski. Ma ktoś jakiś pomys
no to ladnie sie wykosztowales :) wydaje mi sie ze wtryski to ostatnia rzecz ktora siada, ale tez sie zdaza

no ja bardzo się nie wykosztowałem bo te części posiadałem z poprzedniej rozbitej alfy ale wtrysków nie posiadam bo to 110 km a poprzednia była 105. Ale w następnym tygodniu sprawdzę wtryski i się okaże.

wtryski powinny ci podejsc bo nawet od 2.4jtd pasuja do 1.9jtd (niby)

No kolego moze kasy na czesci nie wydales ale pewnie na mechanika i czas ktory straciles no i nic z tego bo stale to samo wiedz po co ta diagnostyka jak i tak komp prawdy nie powie

Właśnie co z tej diagnostyki jak i tak nie wiadomo o co chodzi. No w większości sam wymieniałem myślałem ze to pompa wariuje ale nic z tego mam jeszcze taki mały pomysł ze to jest gdzieś nie szczelność ale wycieków nie ma chodź może gdzieś łapać powietrze i dlatego ciśnienie z chodzi. Musze znaleźć dobrego mechanika od diesla i tyle bo sił mi już braknie.

Ja szukalem mechanikow i nic tak jak pisalem ze naj lepiej by mi pul samochodu wymienili i pewnie w koncu by chodzil samochud wartny jest okolo 7000 a naprawa pewnie by kosztowala tez cos kolo tego jak mechanik by naprawial na chybil trafil jak kolego znajdziesz przyczyne u siebie to napisz

No i przyszly wysokie temp i samochud sie naprawil i bedzie wszystko ok az do jesieni chyba moja AR to samochud tylko na lato moze w koncu ktos odgadnie czemu pozdrawiam

No widze ze nikt nie pomoze mi chocby strzelajac dzisiaj sprawdzilem wtryski sa ok

Siema ja na razie nie mam czasu żeby dalej dłubać w alfie ale zalałem 30 litry lepszego paliwa i trochę się poprawiło z zapalaniem ale dalej wchodzi mi w tryb awaryjny jak mocniej ja przycisnę.

No teraz cieplo sie zrobilo to moja chodzi normalnie ale zauwazylem ze jak jej depne bo podlogi to chmurka dymu za mna

Witam. U mnie również się pokazał błąd P0191. Sprawdzałem wtryski- są ok, teraz będę wymieniał regulator ciśnienia, przy odpalaniu jest cały czas otwarty i pompa długo nabija ciśnieniem listwę. A swoją diagnostykę zacząłem od wymiany filtra paliwa i wyjęciem i przeczyszczeniem pompki paliwa z baku- troszkę się tam syfu nazbierało. W weekend będę dopiero wymieniał, wtedy powiem czy pomogło.

Witam ktoś mi gdzieś pisał ze błąd P0191 to regulator na pompie cr wiedz pewnie do czyszczenia albo wymiany ja wymienilem na nowy bo mechanik okreslil ze to moze być przyczyna i kasa nie poczdamie wydana wiedz teraz nie wiem co mam wymienić moze pompe ale to bardzo kosztowny wydatek a co będzie jak to tez sie okaże tez nie potrzebne wiedz zapraszam wszystkich do dyskusi w tym temacie i porad żebym sie nie wykosztowal nie potrzebnie a i czy fes można sprawdzic wtryski i pompe

Misiek718, ja już zamówiłem regulator, ale dopiero w sobotę będę go wymieniał, wtedy powiem czy to pomogło, na razie żyje tylko nadzieją, że to jego wina:)

Amortyzatory
Powrót