Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może to być potencjometr, czy na pewno to nikt Ci nie powie. U mnie początkowo szalały obroty, często nie chciały spadać a w późniejszym czasie totalne przymulenie samochodu. Pomogło usunięcie kostki i połączenie przewodów bez niej. Potencjometr udaje się czasem zdiagnozować poprzez podłączenie pod komputer.
Kolego radexon, przecież zdjęcia są wyżej....
A masz może schemat do których pinów w sterowniku wchodzą które kabelki od potencjometru? Mam 1.8 TSa z 2002 roku i sterownik me 7.3.1 i nigdzie nie mogę znaleźć do tego schematu a podejrzewam zwarcie lub przerwę na którymś kablu.W 156 z silnikami TS po lifcie nie szukajcie kostki za schowkiem. Nie ma jej tam. Na peale gazu jest potencjometr i instalacja idzie bezpośrednio do sterownika. I nie wierzcie w tych wersjach w komunikat bład pedału gazu, bład potencjometra gazu. Przyczyna na 99% leży w świecach, kablach wysokiego napięcia lub fajkach. Ewentualnie cewka ma przebicie. Dwóch elektryków u mnie nie dało sobie z tym błędem u mnie rady. Jeden był nawet wychwalany tu na forum jako spec ao alf. Niestety kosztowało mnie to sporo kasy, czasu i nerów żeby w końcu samemu wystawić diagnozę i auti naprawić. Czemu tak jest nie wiem. Ale to pewna informacja.
Pod nogami pasażera odklejasz wykładzinę fabryczną, później masz plastikową osłonę, którą odkręcasz. Zobaczysz komputer i powyżej niego masz wiązkę wraz z przewodem od potencjometru gazu z kostką. Kostkę usuwasz, lutujesz przewody, izolujesz koszulkami termokurczliwymi i masz spokój na lata.
Pokaż załącznik 232297