Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W 156 z silnikami TS po lifcie nie szukajcie kostki za schowkiem. Nie ma jej tam. Na peale gazu jest potencjometr i instalacja idzie bezpośrednio do sterownika. I nie wierzcie w tych wersjach w komunikat bład pedału gazu, bład potencjometra gazu. Przyczyna na 99% leży w świecach, kablach wysokiego napięcia lub fajkach. Ewentualnie cewka ma przebicie. Dwóch elektryków u mnie nie dało sobie z tym błędem u mnie rady. Jeden był nawet wychwalany tu na forum jako spec ao alf. Niestety kosztowało mnie to sporo kasy, czasu i nerów żeby w końcu samemu wystawić diagnozę i auti naprawić. Czemu tak jest nie wiem. Ale to pewna informacja.Podpinam się do pytania, gdzie w alfie po lifcie wnętrza szukać kostki i potencjometru?
Sent from my HTC Flyer P512
W 156 z silnikami TS po lifcie
Nie mam pojęcia. Znam tylko mój przypadek z 1.6TS 2004r, bo żaden elektryk sobie nie poradził i musiałem sam wziąć się do roboty. Przedtem wymienili mi dwa razy pedał gazu, nawet nowy oryginalny niepotrzebnie kupiłem, potem wymienili mi przepustnicę, kostkę przy pedale gazu, wyczyścili sterownik i na koniec kazali kupić nowy sterownik. Tak że teraz mam po dwa pedały, przepustnice i sterowniki. Nawet wolę nie myśleć ile mnie to kosztowało.A w silnikach JTDm po lifcie ? U mnie blad to P0226 chyba...ale na pewno opisany byl w zwiazku z potencjometrem pedalu przyspieszenia...
kostkę przy pedale gazu
Nie, nie ma. Tu pisałem o kostce przy pedale gazu, czyli połączeniu pedału gazu z instalacją elektryczną.czyli jednak jest ta kostka ?
A w silnikach JTDm po lifcie ? U mnie blad to P0226 chyba...ale na pewno opisany byl w zwiazku z potencjometrem pedalu przyspieszenia...
Ale szarpanie i dziwna praca JTD nie ma nic do świec, kabli, fajek czy cewekTo problem silników benzynowych .

Witam ja mam jeszcze inny problem w 156 1.9 jtd 105 KM a mianowicie podczas jazdy puszczając pedał gazu zatrzymuje mi się na 1500 obrotów, a po przygazowaniuu obroty spadają do normalnego stanu również przy odpalaniu obroty zostają na 1000 i tak samo jak przygazuje spadają poza ty auto jexdzi normalnie może ktoś coś doradzi czy to może być wina potencjometra ???
pozdrawiam