• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Potencjał 1.9 JTD 16v

mlody2788

Nowy
Auto
Stilo JTD 8v 192KM/384NM, 156 TI 2.4 JTD 20v 280KM/554NM, 159 2.4 Q4 Ti 301KM/630NM
Na fb cinsoftu ukazało się mocne bravo z silnikiem 1.9 16v. Kreski poniżej:
attachment.php

Załączniki

• bravo 16v.jpg
    bravo 16v.jpg
    68.2 KB · Wyświetleń: 2,664
Najmocniejsze w kraju? Ciekawe jak przeniesienie napędu...

Nie sądziłem, że tyle realnie da się wyciągnąć. Ostatnie wyniki robione u cinka, czyli Twoje 300 KM i 270KM z 1.9 budzą respekt...

Odpowiedź Cinka:
"Zależy Sebastian od układu paliwowego 1.9 16V w Twojej byłej 147 != się temu w bravo. W starych 111tkach które sa już styrane życiem + motory z głowicą jak po ostrzale artyleryjskim mocy spodziewać się nie można.
Tu seryjnie był wydajniejszy układ paliwowy który w idealnych warunkach wystarczy do teoretycznych 250ps.
Teraz zapasu mamy aż nadto problemy inne są do rozwiązania."

Zapewne Cinek ma jakiś tajemniczy patent :D

Tak inny sterownik i reszta gratow.w brawo faktycznie jest nieco inaczej.
Interesujace ;)

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)

musza dac cinkowi do zabawy 2.0
zoboczymy co ubawi na ori

szkoda ze ni mom szans na 200 sporo + :-(

jo i tak jezdza jak cipa
no ale zoboczym co i za ile i czy jest sens

Na ori to chyba 220KM 440nm. Lepsze wyniki to już konkretne nakłady finansowe. Ale ktoś musi przecierać szlaki :p

Pieknie pieknie.Widac patent na paliwo w Cinsofcie jest bardo dobry.

Zastanawiam sie dla czego nie tak modne gtb2060vklr? Ale i w tym przypadku widac,że dół jest całkiem ok.

Kusicie swoimi modernizacjami oj kusicie.

Bravo z 2.0 to ideał na szybkiego diesla np.

Czekam na modyfikacje 2.0.

A tymczasem wielkie gratulacje.

Ciekaw jestem na ile bezawaryjna jest ta modyfikacja ? Jak sprawa z samym słupkiem ?

Ostatnia edycja:
Koledzy jechałem w tym bravo jak pasażer. Ten niepozorny dziadkowóz robi miazgę.

Pieknie pieknie.Widac patent na paliwo w Cinsofcie jest bardo dobry.

Taki bardzo dobry że nikt nigdy go nie widział :ph34r: a frajerzy łykają tekst jak pelikany :rock: A jeśli chodzi o bravo z tematu to cinsoft nie skrzywidził tego auta niczym poza softem, reszta wszystko to robota właściciela auta więc nie wiem jakim prawem teraz pierś pod ordery wypinają. Szczególnie kolega młody to nie wiem, adwokat? ktoś mu płaci tu i na racingforum za reklamę ?

Patent na paliwo ? dobre sobie :lol:

No idzie jak diabli.Ciekawe czym mierzone czasy:)

W alfie na filmie jest instalacja w/m .Auto bez tego ma 240km. Sterownik c39 ...Obecnie Pan planuje 300+ na gtb2060vklr
Ja obecnie morduje 1,9 150 na sterowniku c8...nie zycze nikomu strojenia tego powyzej 200 km. Co wyjdzie zobaczymy. Zmienilismy juz uklad paliwowy, turbo gtb2260vk.

Taki bardzo dobry że nikt nigdy go nie widział :ph34r: a frajerzy łykają tekst jak pelikany :rock: A jeśli chodzi o bravo z tematu to cinsoft nie skrzywidził tego auta niczym poza softem, reszta wszystko to robota właściciela auta więc nie wiem jakim prawem teraz pierś pod ordery wypinają. Szczególnie kolega młody to nie wiem, adwokat? ktoś mu płaci tu i na racingforum za reklamę ?

Patent na paliwo ? dobre sobie :lol:

Nie wiem po co się do mnie doczepiasz. Jeżeli twierdzisz że nie ma patentu na paliwo, to pokaż jakieś auto które wygeneruje taką moc, i będzie można wrzucić na maha.

Dodano po 4 minutes:

W alfie na filmie jest instalacja w/m .Auto bez tego ma 240km. Sterownik c39 ...Obecnie Pan planuje 300+ na gtb2060vklr
Ja obecnie morduje 1,9 150 na sterowniku c8...nie zycze nikomu strojenia tego powyzej 200 km. Co wyjdzie zobaczymy. Zmienilismy juz uklad paliwowy, turbo gtb2260vk.

C8 sprawia trochu problemów, ale da się zrobić coś sensownego.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót