yarekr
Nowy
Ja po wymianie przegubu wew. W ogóle u mnie krzyżak był w rozsypce totalnej. Jedna rolka odlaczyła sie od reszty. W kazdym razie, problem mam za soba 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W tej chwili nie działa ePER ale prawdopodobnie jest to ten numer, który podałeś. Uszczelniacz oryginalny to ok. 30 zł, zamiennik w porywach 12 zł. Jeden i drugi włoski Corteco o wymiarach 32X52X10/13,5
Teraz prośba o znalezienie numeru katalogowego kielicha![]()
Tak, to ten kielichKupowałem w autosklepie24.pl wielokrotnie, jednak cena w tym wypadku odstrasza. Zrobiłem wywiad na forum. Okazuje się, że osoby, które wymieniły sam przegub śmigają już tak kilka lat i jest OK. Kielicha nie wymieniały, zaryzykuję, najwyżej postawię auto na kołkach lub później wymienię kielich.
Dla potomnych
Kupiłem osłonę zewnętrzną przegubu lewego, gdyż też ma dość po 11 latach. Numer katalogowy to 46307733. Kosztowałą mnie 22 zł, oryginał oczywiście. Kto zrobił dla Fiata tę osłonę? GKNSzukałem w zamiennikach takiej gumy, jedne albo za małe, drugie mają inną którąś średnicę, pozostałe za wysokie, jeszcze inne na zamówienie i cen brak (Orginal Imperium ma identyko gumy). Wg. katalogów i po pomiarze oryginału powinno być: fi1=27, fi2=90, h=97 (zobaczymy jak to będzie w porównaniu z osłoną którą mam w aucie,choć nie powinno być problemu skoro wszystko po VIN dobieram).
![]()
Szukałem takiej osłony w InterCarsie - chyba za słabo. Okazuje się, że osłona taka w zamiennikach (marki Spidan, należącej do GKN) to koszt 71 zł bez rabatu. Osłona w komplecie ze smarem, opaskami i nakrętką półosi. Wystarczy wpisać na stronie motointegratora frazę "spidan 21142" lub "46307733" i mamy to o co nam chodzi. Trzeba mieć nadzieję, że to prawda co napisali odnośnie numerów oryginału. Odsłona wg. tego co podali "spece" pasuje do
156 Sportwagon (932) 1.9 JTD 136 KM 2002.11.01-2004.11.01
156 Sportwagon (932) 1.9 JTD (932B2B, 932B2C) 115 KM 2001.05.01-2006.05.01
Nie ma tu słowa o Alfie 147.