Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A zaliczkę już wpłaciłeś![]()
Kolego, trzymaj się od tego typu "okazji" z daleka, poczytaj sobie w netcie o takich "transakcjach". Zapewne sprzedający obiecał, że dostarczy Ci do testowania samochód, jeśli się zdecydujesz to dobrze, jeśli nie, to on poniesie tego koszty... jest jeden warunek, musisz wpłacić firmie, która miałaby Ci dostarczyć samochód, połowę jego ceny... mylę się? Jak widzę, oszuści zmienili Anglię, na Hiszpanię, a bajki o tym, że "kupili/odziedziczyli samochód w Polsce, ale z powodu kierownicy po lewej stronie, muszą go sprzedać"Chcę kupić Alfę, która aktualnie znajduję się w Hiszpanii i tu mój problem i pytanie:
Samochód został przez obecnego właściciela (Hiszpana) kupiony z Polski, dokonano wszelkich opłat i na polskich tymczasowych tablicach został przetransportowany do Hiszpanii - do tej pory nie został zarejestrowany w Hiszpanii ponieważ właściciel samochodu dostał pracę w USA, polskie tablice tymczasowe wygasły. Samochód przez obecnego właściciela zostanie przetransportowany do Polski. Czy jeśli kupię tą Alfę to będę musiał dokonywać wszelkie opłaty tak jak przy zakupie samochodu sprowadzonego z zagranicy, takich jak akcyza itd.? - ostatnia rejestracja Alfy to Polska.
Jeśli ktoś się zna na tym to bardzo proszę o odpowiedz. Z góry dziękuję.
Ciekawe czy poprawiła się im polszczyzna w mailach![]()
A tu wam wkleję korespondencję od właściciela Alfy:
Witam, alfa romeo jest dostępny w sprzedaży, jest prawie jak nowy, nie historia wypadków lub szkody, utrzymywane wyłącznie w autoryzowanym serwisie, farby oryginalnym i rzeczywistym przebiegu 91000 km, nowe klocki hamulcowe. Samochód został kupiony z Niemiec przez poprzedniego właściciela i został zarejestrowany w Polsce od 2007 r. do 2 miesięcy temu, kiedy kupiłem go i został przygotowany na eksport i przewieziony do Hiszpanii, ale ze względu na zmianę planów, pracy nowe, samochodowym pozostał niezarejestrowanych, a polskie tablice tymczasowe wygasła. Mam jeszcze podatek od otrzymania wpłaty, jeśli więc zarejestrować samochód z powrotem w Polsce, to nie napotka żadnych większych kosztów.
Więc jeśli jesteś zainteresowany kupnem samochodu, albo w Hiszpanii czy w Polsce, nie daj mi znać i rozważę ofertę.
Z poważaniem
Trochę za droga: 44 000 netto
Tak,tak bankowo netto oznacza ze masz zapłacić 2% podatku od wzbogacenia i masz alfe za około 45 tysiTo jest osoba prywatna, więc netto tu pewnie oznacza, że płacisz mu 44k zł i potem opłacasz 2% podatku. Więc wychodzi dla Ciebie ~45k zł . Napisz, potarguj się i zobaczysz. Masz stosunkowo niedaleko (w porównaniu z tym ile ja miałbym do przejechania) - może warto obejrzeć.
Co dokładnie sprawdziłeś po VIN'ie?Myślę,że mogę Ci polecić to auto z Gdyni :http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25119543.html
2 tyg. temu sporo korespondowałem z gościem i sprawił wrażenie uczciwego i sensownego. Sprawdzałem po VINie - wszystko się zgadza. Myślę też, że co do ceny możesz spróbować się dogadać
ps. ostatecznie nie zdecydowałem się jechać z Krakowa do Gdynii, uderzyłem do Tomka i czekam na autko.
może nie ma silnikaWitam serdecznie szanowne grono! Zacząłem powoli poszukiwana 159 i trakcie przeglądania otomoto znalazłem to autko.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25208405.html i stąd moje pytanko czy ktoś ma jakiś pomysł skąd ta cena za ten rocznik z tym przebiegiem.Może ktoś się nim interesował i widział więcej niż pokazują zdjęcia?
Pozdrawiam.