• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

wedlug mnie silnik wymyty i auto jest napewno z pierwszej reki bo funkiel nowka prawie nie smigana-nowiutki motylek, kierownica i kokpit napewno byly w super stanie bo sa oklejone, a na guziku start/stop musial nawet nakleic logo AR bo pewnie byl w takim swietnym stanie.Pozatym wyglada ladnie,odpicowana na sprzedaz

I te zdjęcia obrobione przed wystawieniem na aukcje pokazują jak auto wygląda po zabawie z programem graficznym a nie na prawde.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Witam,

Panowie proszę o oględziny tego modelu, który niedawno pojawił się w sieci:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4280909924

Czy ktoś sprawdzał to autko bądź po zdjęciach może wysnuć jakieś logiczne wnioski?

Dzięki z góry za pomoc!

Abstrahując od zdjeć auta, jesteś pewnien ze chcesz się zmierzyć z JTSem ? Glupiego 1.9 w ropie to nawet Bosch autoservice czy Feuvert ogarnie a jts może się przyprawić o dużo emocji ;) Przemyśl sprawę na spokojnie.

Dodano po 3 minutes:

niby fajna cena jak za rok 2010, tyle ze w 2010 chyba już nie produkowali 1.9 a eper po numerze vin ZAR93900007262932 pokazuje ze

[TABLE="width: 100%"]

[TR]

[TD]X9 - ALFA 159 (2008-2010)
74.jpg
[/TD]

[TD="align: right"] [/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="colspan: 2"]140BW2201000 - SW 1.9JTD 8V CF4 MED.ECO 6M GS I/CE MY09[/TD]
[/TR]

[TR]

[TD="colspan: 2"]Engine:
6354735 Vehicle: 07219207 Prod.
date:
20/11/2009[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ze auto wyprodukowano w 2009 roku. Ale to stary patent handlarzy ze przecież rok modelowy to 2010 ;)

Ostatnia edycja:
Po zdjęciach łańcucha nie ocenisz. Ja bym zagrał pokerowo i sprawdził serwis z Kopenhagi czy sobie w ogóle to auto przypomina :)

Ty patrz Kopenhaga a blachy niemieckie ;) Ale ze okolice Szerszenia to myślę ze on chętnie kolejnego jtsa by sprawdził tak dla przypomnienia ;)

Pewnie wlasciciel z Kopenhagi ale auto mial zarejestrowane w Niemcowni:D.Na serwisy sobie zawsze jezdzil do Kopenhagi do znajomego:D

Pewnie wlasciciel z Kopenhagi ale auto mial zarejestrowane w Niemcowni:D.Na serwisy sobie zawsze jezdzil do Kopenhagi do znajomego:D

Spod Hamburga do Kopenhagi aż tak kosmicznie daleko znowu nie jest. Zawsze mógł być Niemiec pracujący w Danii :P
Tak czy inaczej bez VINu i bez informacji z serwisu można jedynie snuć niestworzone historie...

Abstrahując od zdjeć auta, jesteś pewnien ze chcesz się zmierzyć z JTSem ? Glupiego 1.9 w ropie to nawet Bosch autoservice czy Feuvert ogarnie a jts może się przyprawić o dużo emocji ;) Przemyśl sprawę na spokojnie.

I tu rodzi mi się kolejne pytanie :) Jak ma się brzmienie silnika w benzynie do ropniaka jeśli chodzi o 159? Nie miałem niestety okazji porównać, a z pewnością kolega ma większe doświadczenie w tej sprawie.

Ostatnia edycja:
I tu rodzi mi się kolejne pytanie :) Jak ma się brzmienie silnika w benzynie do ropniaka jeśli chodzi o 159? Nie miałem niestety okazji porównać, a z pewnością kolega ma większe doświadczenie w tej sprawie.

Nie wiem jak to się ma do zakupu auta, ale jts z definicji jest cichszy bo to benzyna. Rzekomo 2.4 w ropie brzmi fajnie, poza tym był już watek na forum na ten temat ;)

Spod Hamburga do Kopenhagi aż tak kosmicznie daleko znowu nie jest. Zawsze mógł być Niemiec pracujący w Danii :P
Tak czy inaczej bez VINu i bez informacji z serwisu można jedynie snuć niestworzone historie...
Swiete słowa. Ale sprzedający mowi ze VIN poda. Poza tym jak ktoś jest zainteresowany to user Szerszen z 3city na pewno mu pomoze. Niewątpliwie będzie taniej i chyba lepiej niż w lokalnym ASO ;)

Ostatnia edycja:

Co kto lubi. Wolałbym V6, ale narzekał nie będę. Diesla w ogóle nie brałem pod uwagę.

alfa 159 2.4

Witam jeśli nie ten dział to proszę o wyrozumiałość
posiadam aktualnie Vectre B i zastanawiam się nad drugim autem . Wybór to Audi A6 lub w/w Alfa

Skłonny jestem ku Alfie z silnikiem 2.4 w dieslu wersja 200 lub 210 KM

Proszę Was u napisanie kilku zza i kilku przeciw

Jakie wady i zalety ma ten motor
Jak zawieszenie w alfach
na co powinienem szczególnie zwracać uwage

Jak przy kazdej jednostce są części droższe jeśli tak to na co się przygotowywać

Pozdro

Co za ignorant... nawet nie trzeba użyć opcji SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.forum.alfaholicy.org/159...eczytaj_spis_czesto_odwiedzanych_tematow.html

http://www.forum.alfaholicy.org/159...e_lub_spidera_potrzebujesz_porady_czytaj.html

http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/43806-pomoc_przy_zakupie_ar159_brera.html

Wszystkie te trzy tematy są na górze głównej strony forum Alfy 159/Brera.

P.S. Pomysł administratora: usuwać takie wątki bez tłumaczenia i przenoszenia.

Jak ma się brzmienie silnika w benzynie do ropniaka jeśli chodzi o 159?
Brzmienie JTD? Daj spokój:drag: To ma mało palić i dobrze ciągnąć od dołu, a przyjemny dźwięk silnika mógłby być efektem ubocznym. Mógłby, ale się nie udało...

Hej Witam
dałeś 3 linki w każdym jest po kilkanaście odnośników , w których jest po kilkadziesiąt stron
Dla laika ogarnąć to to jest makabra
Sam jestem w klubie vectry klubowiczem i niegdyś pełniłem funkcje vice ... i wiem co to znaczy tłumaczyć "nowym" dla vectromaniaka nie które pojęcia z zakresu alfy są dla mnie nowe i nie zrozumiałe

Czyli nikt mi nie napisze pokrótce co i jak ?

Ale co jest nie zrozumiałe dla Ciebie w tych linkach? Zadałeś sobie odrobinę trudu i przeczytałeś chociaż nagłówki tematów?

Poświęć trochę czasu... jak chcesz w skrócie: kup alfę z dieslem i uważaj, żeby nie był szrot. Jak chcesz więcej to sorry, ale wysil się trochę i przeczytaj chociaż ogólnie i pobieżnie.

średnio 3 tyś km w miesiącu . Ukierunkowany jestem na właśnie ten motor 200 lub 210 km

Poświęć trochę czasu... jak chcesz w skrócie: kup alfę z dieslem i uważaj, żeby nie był szrot. Jak chcesz więcej to sorry, ale wysil się trochę i przeczytaj chociaż ogólnie i pobieżnie.

Rozumiem - dziękuje

Bierz 210 kucy:o Z tego co czyta sie na forum to 200 czesto serii nie trzyma.Ja tam polecam 2.0:o a wiadomo jak to w kazdym dieslu trzeba sprawdzic turbo,wtryski,dwumasa itp.:D
Ogolnie diesle Alfy wypadaja dobrze na tle konkurencji.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót