• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

A czy to o czymś świadczy? o rozpadającej się dwumasie, sprzęgle, wysileniu silnika, zużyciu skrzyni?

swiadczy o wycieku :) pewnie jak się skrzynke wyjmie to można ja bardziej obadac, ale domniemuje ze jak nie musieli nic wymienić to nie wymienili ;)

Panowie czy ktoś mógłby powiedzieć jaki jest wymiar otworu załadunkowego w sportwagonie (wysokość oraz najszersze i najwęższe miejsce) ? Wożę czasem trochę gabarytowych gratów i aktualnie to zaraz po dieslu z DPFem powoduje zastanowienie się nad kupnem alfy ;).

Witam,
Proszę o radę.
Interesuje mnie ta Alfa:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-xenon-bose-navi-ideal-C32495238.html
Tutaj więcej zdjęć:
http://www.superalfa.pl/fotki/AlfaRomeo159-391/album/index.html
Szukam auta z automatyczną skrzynią no i dość niskim przebiegiem bo samochód ma zrobić jeszcze przynajmniej 150 tys. km i ma być kupiony przez leasing. Ta Alfa wygląda rozsądnie i chyba cena też jest adekwatna, no ale o sprzedawcy na forum ostatnio nie było zbyt pochlebnie, a nie chce zrobić 800 kilometrów na darmo.
Czy z tych zdjęć da się coś wywnioskować? Czy da się zweryfikować po VIN przebieg i historię tego auta?
Z góry dziękuje za pomoc.

Witam,
Proszę o radę.
Interesuje mnie ta Alfa:
Tutaj więcej zdjęć:
Szukam auta z automatyczną skrzynią no i dość niskim przebiegiem bo samochód ma zrobić jeszcze przynajmniej 150 tys. km i ma być kupiony przez leasing. Ta Alfa wygląda rozsądnie i chyba cena też jest adekwatna, no ale o sprzedawcy na forum ostatnio nie było zbyt pochlebnie, a nie chce zrobić 800 kilometrów na darmo.
Czy z tych zdjęć da się coś wywnioskować? Czy da się zweryfikować po VIN przebieg i historię tego auta?

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to srebrny pas za scudetto ;) Ale może się nie znam :)

Witam,
Proszę o radę.
Interesuje mnie ta Alfa:
Tutaj więcej zdjęć:

super alfa ma ostatnio slabe opinie, zresztą skoro sam tak twierdzisz to pewnie watek czytales.

Historie po vin najszybciej w ASO sprawdzić, jak auto ma być kupione w leasing to może lepiej 2.0. Troche tego jest w krajowce, a silnik 2.0 ciut mniej problematyczny niż 2.4 :P Tyle ze chyba 2.0 nie wystepuje w automacie :(

Tzn ze zderzak byl na 99,9% po zabiegach u lakiernika;-) poskacz sobie po ofertach.... tego typu sztuk jest bardzo duzo;-)

Send by Tapatalk 4 S4

Tzn ze zderzak byl na 99,9% po zabiegach u lakiernika;-) poskacz sobie po ofertach.... tego typu sztuk jest bardzo duzo;-)

Send by Tapatalk 4 S4

No właśnie skaczę i na nic nie mogę trafić... z niedużym przebiegiem tak do 52 tys. PLN. Leasing ma być na trzy lata i będę uwiązany z autem, którym będę chciał robić sporo kilometrów.

Dodano po 6 minutes:

Wrzuć sobie 648 stronę tego wątku, posty od #6472 w dół ;)

Ok już rozumiem. Tak jak patrzę po mobile.de czy autoscout24...to aby ktoś na tym zarobił musiał kupić auto w granicach 8000 euro. Jest takich aut trochę... no ale mają właśnie obcierki itp itd. więc może i to taki przypadek...trzeba wziąć sprzedawce pod włos...może się pomyli w zeznaniach..wydębić VIN i wtedy przemyśleć...

Ostatnia edycja:
auto sprawdzone zza granicy dziela sie na 2 rodzaje
1- po kolizji / wypadku
2 - przebiegi w okolicach 300 tys km.

wtedy opłaca sie go sprowadzić zrobić / cofnąć licznik i sprzedać.
W przypadku 2.4 margines zarobku itd jest mniejszy bo trzeba zapłacić akcyzę wysokości 18 %.

A tak z ciekawości zapytam, bo przed zakupem swojej zastanawiałem się nad tym problemem: czy spotkał się ktoś kiedyś z przekręconym licznikiem w samochodzie jeszcze nie sprowadzonym zza zachodniej granicy? Tj. mam na myśli oferty od prywatnych sprzedawców.

1- po kolizji / wypadku

Co do pkt 2
Sprowadzone z rocznika 2012 tez bedzie mialo 300+ ?
Pkt 1 tez zbyt ogolny wg mnie no ale nie moja zabawa

Chyba jednak zbyt duze uogolnienie poszlo...

1- po kolizji / wypadku

wtedy opłaca sie go sprowadzić zrobić / cofnąć licznik i sprzedać.
W przypadku 2.4 margines zarobku itd jest mniejszy bo trzeba zapłacić akcyzę wysokości 18 %.

Dodaj może, że masz na myśli auta z ceną mocno poniżej ceny rynkowej...

159 w Niemczech

Witam,

Przepraszam za brak polskich czcionek ale pisze na niemieckiej klawiaturze i nie mam polskich znakow. Mieszkam w Niemczech i rozgladam sie za nastepnym autem... dzisiaj bede ogladal wszystkie 159-tki w tym komisie: http://home.mobile.de/A-BEYER-KFZ-HANDEL#ses .

Prosba o chlodna opinie, ktora z nich ewentualnie wyglada na warta uwagi... co wedlug Was jest najwazniejsze do stwierdzenia... i ewentualnie jak to stwierdzic. Dodam ze auto bedzie jezdzilo tutaj czyli w Niemczech nie kupuje na 'handel'.

Pozdrawiam
Kris

Ostatnia edycja:
Zdecydowanie ten ::)
Alfa Romeo Alfa 159 2.0 JTDM 16V DPF Turismo ti
wypasione wnętrze, spora ilość koni,idealny na autostrady, wygląd super !

Byłem oglądałem jeździłem... (teraz mam polskie czcionki, lapek jeszcze z polski mi się został w domu). I tak... ten sedan właśnie jest bardzo fajny... nie ma się do czego przyczepić, w środku jak nowy wygląda.
Ten 1.9 SW Ti jest w sumie też OK, ale w środku bardziej zniszczony... mimo że ma mniej przebiegu od tego sedana... no ale tu zapewne wiek robi swoje. Sedan do tego wyraźnie kulturalniej pracował i było w nim trochę ciszej... w zasadzie dźwięk w środku dochodził głównie od opon... dość spore były ;)

Silnika słuchałem... ale jak przysłowiowa świnia grzmotu... facet przyjechał do tej hali (wszystkie auta trzyma w takiej dużej hali) z 15 minut po mnie, silniki były zimne, odpalały bez problemu... papiery i f-ry wyglądały na OK.
Pomyślę... no ale jak by co to jednak ten sedan...

Amortyzatory
Powrót