[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Pokaż załącznik 121065
Mam też taka fature do Belli z niemiec i czy ktoś by to przetłumaczył? bo translator nie daje rady...

Kurde, 2 tysiące Euro za serwis? Ładnie. :D

No to od góry:
coś z examinerem, ale nie wiem czy podłączenie za 40 Euro czy kupno złącza,
stawiam na wymianę sprzęgła,
łożysko oporowe (???),
olej do skrzyni,
neu gest schwungr- nie mam pojęcia, po wpisaniu tego w gugla wyskakują różne rzeczy w różnych cenach, może ktoś znajdzie po numerze? Może jakaś dwumasa?
uszczelka za 60 Euro :D,
coś było robione z szybą, możliwe że jakiś podnośnik albo silniczek,
Kurbel to korba, ale za grzyba nie wiem co może wyjść w połączeniu z aparatem (w sensie jakimś urządzeniem, maszynką),
pozycji czwartej totalnie nie mogie rozgryźć,
a pod tym no to tylko świece żarowe.

Mam nadzieję, że pomogłem.

No dzieki tam to w drugim to dwumasa wyszła po numerze, wiec no autko co sie okazało jest około 20tys km od tego i doszłem ze dwumasa wymieniona na nowa, wiec w mojej Belli widze wszystkie mozliwe problemy zakonczone, cosik sie grubo zastanawiam nad tym po co sprzedawać xD

Ostatnia edycja:
nr gratów w eper wklepać i już nie trzeba cudować po niemiecku :-)
71749539 - kostka połączenia
46792355 - świeca żarowa
itd itd

Ostatnia edycja:
Luke, widzę że długo sprzedajesz swoją "9" ;/ dobra fura a nabywcy brak ;/

Jutro wystawię swoją. Ciekawe czy będzie zainteresowanie :)

Każdy samochód ma swojego kupca ;)

w sumie czym dłuzej go mam tym dłuzej utwierdza mnie ze u mnie zostanie;)

Bocian dzieki ogarne;)

Widocznie trzeba dobrze trafić w odpowiedni czas ze sprzedażą, jak ja szukałem z dobre 2 miesiące to jedna od Belfra poszła mi z przed nosa i w sumie tyle... Jak wpłaciłem zaliczkę to się posypały oferty :)
Jest jeszcze druga opcja, niby każdy ceni sobie pewne auta, zadbane, doinwestowane, od miłośnika marki ale jak przychodzi do konkretów to woli kupić 2-3k taniej samochodzik niespodziankę od Mirka z AutoHandlu :D

;)

;)

no ja planuje się przesiąść na 2.4 210 km :) też 159 :) aktualnie nie widzę konkurencji dla tego auta na rynku. A mam okazję kupić auto od pierwszego właściciela z przebiegiem 79 tys km .... więc długo się nie zastanawiałem.

Widocznie trzeba dobrze trafić w odpowiedni czas ze sprzedażą, jak ja szukałem z dobre 2 miesiące to jedna od Belfra poszła mi z przed nosa i w sumie tyle... Jak wpłaciłem zaliczkę to się posypały oferty :)
Jest jeszcze druga opcja, niby każdy ceni sobie pewne auta, zadbane, doinwestowane, od miłośnika marki ale jak przychodzi do konkretów to woli kupić 2-3k taniej samochodzik niespodziankę od Mirka z AutoHandlu :D

Tak, ciesza sie ze sa za 25 tys... a nie licza sie z przeszłoscia samochodu i zeby miec spokojne życie to trzeba wydac te 4 tys minimum a to i tak nie wiadomo czy cos nie poleci... ;)
Czasem sie uda, a czasem nie i potem wychodza mity złej jakości Alfy...

szkoda ze sie wtedy nie dogadalismy, myslałes ze sprzedaje złota to pewnie bys jezdził szarą SW xD

- - - Updated - - -

no ja planuje się przesiąść na 2.4 210 km :) też 159 :) aktualnie nie widzę konkurencji dla tego auta na rynku. A mam okazję kupić auto od pierwszego właściciela z przebiegiem 79 tys km .... więc długo się nie zastanawiałem.

No ja jak sie uda to kiedys chciałbym spróbować 1.8 TBi ;D

Ostatnia edycja:
- - - Updated - - -

No ja jak sie uda to kiedys chciałbym spróbować 1.8 TBi ;D

póki co dla mnie poza zasięgiem. A jest to kusząca opcja tym bardziej że już je delikatnie modzą i radzą sobie z dziura w dolnym zakresie obrotów.

LukeMazur - zapewne by tak było, aż dziwne, że Belfer nie dał mi namiaru na Ciebie jak jego się sprzedała...
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce za jakiś czas bo trafiła się dobra 2,4 jtdm na którą zachorowałem :D

Każdy samochód ma swojego kupca ;)

Bocian dzieki ogarne;)

Masz rację LukeMazur, problem tkwi w tym by się "zgrać".
Ja ze względów technicznych będę mógł kupić dopiero przed wakacjami a akurat Twoja jest na górze listy mojego zainteresowania, choć celowałem w sedana, czarnego, z jasnym środkiem :)

Wiesz duzo osób pisze (aż jestem zaskoczony ale wiekszosc to Typowy Maciek0701) xD, wielce zainteresowani a co do czego to by za darmo chcieli oraz stan salonowy.
W sobote przyjezdza Pan z okolic warszawy, zobaczymy co to bedzie ;)

Czyli norma, za darmo, nie jeżdżony i jeszcze dopłacić by wziął:)
Ja mam trochę inne podejście. Aktualne auto było jednym z droższych na alle i z przebiegiem odbiegającym od "okazji".

Cóz, mi pozostaje tylko czekać aż technicznie będę gotowy na zakup, a telefon do Ciebie sobie zapiszę:)

Jedyne co mogę Ci powiedzieć to to, że sprzedaje się od czerwca (43900 wtedy).

Tak wyglądała w 2007 roku: http://rejestracja.blog.pl/2007/05/16/w5-twins/ więc powiedzmy, że można uwierzyć, że ciągle ten sam jeden właściciel. Przynajmniej rejestracja ta sama. Podobno z polskiej dystrybucji, podobno serwisowana w ASO. Pierwszy krok jaki bym zrobił to zweryfikowanie przebiegu i napraw w bazie/pogadanka z ASO.

LukeMazur - zapewne by tak było, aż dziwne, że Belfer nie dał mi namiaru na Ciebie jak jego się sprzedała...

Jak sprzedałem moją to Luke nie był jeszcze zdecydowany na pozbycie się 159 tak, jak teraz.

luke mazur nie przezywaj i nie pisz Mojego nicu w takich glupich uwagach. nie mozesz sprzedac to nie mniej zalu do ludzi. widocznie dla ludzi za drogo jak na 2006 rok. wszysto spada z ceny a tobie ciezko spuscic komus Tysiaka?

Luke szczerze to mam dylemat brać twoją czy tą : http://superalfa.otomoto.pl/alfa-romeo-159-skora-ideal-C31296133.html Cenę już zbiłem przez telefon dość znacznie.
najgorsze że jest kawałek drogi.

Jeśli możesz trochę się poświęcić i zrobić więcej fajnych dokładnych zdjęc pod maską w środku okolic pedałów, kierownicy, fotela itp. sam wiesz na co zwraca się uwagę :)

Amortyzatory
Powrót