• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Tomek - pogogluj o SA - było na forum kilka tematów - jedne na tak inne na nie
sam oceń i sprawdzaj auto i już

Luke szczerze to mam dylemat brać twoją czy tą : http://superalfa.otomoto.pl/alfa-romeo-159-skora-ideal-C31296133.html Cenę już zbiłem przez telefon dość znacznie.
najgorsze że jest kawałek drogi.

Jeśli możesz trochę się poświęcić i zrobić więcej fajnych dokładnych zdjęc pod maską w środku okolic pedałów, kierownicy, fotela itp. sam wiesz na co zwraca się uwagę :)

Superalfa to lepsze cwaniaki, wiec nie nastawialbym sie na zakup bez wizji lokalnej, zwlaszcza ze bylo mowione juz tutaj wiele razy ze trudno przetrzepac ich auta bo wspolpracuja z lokalnym aso i nawet qba ze swoja dziupla rozklada rece :P

- - - Updated - - -

to może jednak były właściciel dowiedział się ile trzeba by wydać i pogonił alfę ? :P

standardowa procedura, kazdy przecietny uzytkownik ktorego alfa trafia po przerwie w serwisowaniu do ASO, dostaje ataku serca na widok wyceny ;)

Superalfa to lepsze cwaniaki, wiec nie nastawialbym sie na zakup bez wizji lokalnej, zwlaszcza ze bylo mowione juz tutaj wiele razy ze trudno przetrzepac ich auta bo wspolpracuja z lokalnym aso i nawet qba ze swoja dziupla rozklada rece :P
Nie stawiałbym syperalfy na równi z innymi komisami. Oni jednak trzymają wysoki poziom, nie biorą do siebie złomu, doprowadzają auto do użytku, usuwają usterki, wady. Mieli kilka wpadek, to fakt, ale tutaj na forum pojawiły się dosłownie jednostkowe przypadki – i to raczej osób chcących kupić 5 letnie auto w stanie lepszym niż nowe z salonu. Takie są moje wnioski z tych kilku dyskusji, które toczyły się tutaj wiele lat temu. Generalnie większość (myślę, że spokojnie 90-95%) była zadowolona z zakupów u tych Panów. Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.

Ostatnia edycja:
Poczytałem sobie co nie co i widzę, że różnie z nimi bywa, ale nie jest źle. Dzięki jahu za info szczególnie te, że:

Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.

Zdecydowanie lepiej na ich tle wypada jednak oferta Tomka z Krakowa autka.pl. tutaj nie ma złych opinii same superlatywy:)

Nie stawiałbym syperalfy na równi z innymi komisami. Oni jednak trzymają wysoki poziom, nie biorą do siebie złomu, doprowadzają auto do użytku, usuwają usterki, wady. Mieli kilka wpadek, to fakt, ale tutaj na forum pojawiły się dosłownie jednostkowe przypadki – i to raczej osób chcących kupić 5 letnie auto w stanie lepszym niż nowe z salonu. Takie są moje wnioski z tych kilku dyskusji, które toczyły się tutaj wiele lat temu. Generalnie większość (myślę, że spokojnie 90-95%) była zadowolona z zakupów u tych Panów. Trzeba jednak pamiętać, że w Częstochowie znają się chyba ze wszystkimi osobami zajmującymi się Fiatem i Alfą, więc oględziny tylko we własnym zakresie.

Jahu,
To nie tak ze jestem jakos uprzedzony do superalfy. Raz tam tylko dzwonilem i Pan ktory odebral byl handlarzem ze tak powiem pelna morda ;) U Tomka-krk bylem ze tak powiem en koguto ;) nie powolywalem sie na forum, tylko sobie lazilem i ogladalem. Nikt mnie nie przeganial, chcialem zobaczyc to pokazywali, nie marudzili. Bardziej mi sie podobalo. Ale tutaj wszyscy go chwala wiec co bede dalej pisal ;)

- - - Updated - - -

Mialem nie wklejac linkow bo allegro potrafi kazdy obslugiwac, ale tutaj pojawila sie cenowa okazja, do tego komplet opon (nie pisze w jakim stanie), do tego rejejstracja w PL juz zrobiona i kolor jedynie sluszny. Gdzie jest haczyk ?, czyzby tez byla w ASO na wycenie napraw ? ;)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32067463.html

Mialem nie wklejac linkow bo allegro potrafi kazdy obslugiwac, ale tutaj pojawila sie cenowa okazja, do tego komplet opon (nie pisze w jakim stanie), do tego rejejstracja w PL juz zrobiona i kolor jedynie sluszny. Gdzie jest haczyk ?, czyzby tez byla w ASO na wycenie napraw ? ;)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C32067463.html

Haczyk możę być jak najbardziej w kwesti vana 2-osobowego. W Dani są drogie auta i podatki. A vany handlarze sciągają przeróbka na osobowe i jest gitesik. W grudniu kolega chciał kupić s-maxa koło Radomska 2009r, wszystko fajnie piknie przez telefon, weryfikacja Vin i okazuje sie 2008r i że wcześniej był to Van i zakończyła się rozmowa.

ja tylko dodam od siebie, że to nie jest faktura, a wycena ;)
Rechnung to faktura, a Ty masz Kostenvoranschalg

To każdy może łatwo przetłumaczyć. Jak byś sobie zadał trochę więcej trudu to zobaczył byś, że są tam pozycje, które wskazują na to, że taka usługa/wymiana już się odbyła...

- - - Updated - - -

to może jednak były właściciel dowiedział się ile trzeba by wydać i pogonił alfę ? :P

Właściciel miał wszelakie naprawy z bardzo dużymi upustami i niektóre rzeczy wymieniał bardziej profilaktycznie... W temacie o alfie Łukasza jest napisane kim był (zresztą na skanie też to widnieje).

Osoby poważnie zainteresowane jej zakupem mogą dostać dokładniejszą historię napraw łącznie z fakturami na mail'a. Ja potwierdzam, że sprzęgło było tam wymieniane i to powinno wystarczyć.

Czy jest to komis godny polecenia, ktoś z was kupił tam auto?
ja w 2010 roku kupiłem. Moim zdaniem, samochód był/jest wart swojej ceny (fakt, nie najniższej). Gdybym miał kupować kupować kolejną Alfę (fakt, iż takiej nie ma), to też bym się zainteresował ich ofertą (z dewizą Feliksa Edmundowicza Dzierżyńskiego:„Ufać…, ale kontrolować”)

no ja bym nie kupił. Fotele za słabo zabezpieczone przed zużyciem. Jakiś dodatkowy jeszcze kocyk by się przydał.;)

To żółte coś to nie kocyk przypadkiem?
Jeszcze trzeci gumowy dywanik by się przydał ;) Ciekaw jestem, co się temu autku stało, że nie było w stanie zrobić więcej kilometrów...

No i badz tu madry,auto z salonu,przebieg udokumentowany,bezwypadku,pierwszy wlasciciel,cena taka jaka wszyscy by chcieli dostac za taki rocznik a Wy marudzicie:)Fotele pewnie jak nowka dzieki kocykowi:)

Tak przy padajacym turbo swieci "czek" i jeszcze pisze na wyswietlaczu turbo pada, wszyscy sie znacie. Chcesz idealna salonowa to wekdz sobie w link w ta z kocykami, jezeli cena zaskoczyla, to sobie pomyslcie czego wogole chcecie.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

Tak przy padajacym turbo swieci "czek" i jeszcze pisze na wyswietlaczu turbo pada, wszyscy sie znacie. Chcesz idealna salonowa to wekdz sobie w link w ta z kocykami, jezeli cena zaskoczyla, to sobie pomyslcie czego wogole chcecie.

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

Luke a;e jesli oni sie tak znaja to nawet w nowce znajda niedorobke i bedzie kupa,Wiadomo nie od dzis ze nawet alfy z salonu nie sa idealne.Niestety tak bywa jak sie za dobrze znasz:)ale podobnie z pilka,skokami itd:)

padło i tyle kopciła na niebiesko doładowanie szalalo pozatym mielismy laucha i podłaczylismy ja . tragedia.. 200 tys tak dojechany silnik widocznie ktos nie dbał o wymiane oleju

Amortyzatory
Powrót