• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

DPF sprawdzi się tak jak pisali koledzy...ale ja popieram zdanie, że pierwsze co to pozbywać się dziada i robić program- koszt około 1500zł za całość. Problem zniknie a do tego przyjemność z jazdy będzie większa. Zaznaczam, że DPF już nie tylko się wycina, ale także wydmuchuje pod ciśnieniem z puszki- sposób, który pozwala na spokojny sen podczas oględzin diagnosty.
Jak fochowo to robia to puche rozetną od góry i zaspawają po wyjęciu,żeby nic nie było widać!

32.900 2.4 z niemiec 09rok
teraz sprawdź ceny na jakimś mobile de
dolicz 18,6% akcyzy , recykling , rejestrację , koszty przytargania do PL , zarobek sprzedawcy
i teraz sprawdź jeszcze raz ...
to niemiec oddał taką za mniej niż 6000E ???

Ostatnia edycja:
32.900 2.4 z niemiec 09rok
teraz sprawdź ceny na jakimś mobile de
dolicz 18,6% akcyzy , recykling , rejestrację , koszty przytargania do PL , zarobek sprzedawcy
i teraz sprawdź jeszcze raz ...
to niemiec oddał taką za mniej niż 6000E ???
Bocian nikt chyba nie wierzy w okazje w PL :D

Pewnie jak zwykle – płakał jak oddawał

Ha a Tu Was zaskocze :P jak sprzedawałem w zeszłym tygodniu 147 mamy to jak klient wyjezdzał już po transakcji to sie po płakała xD
jak to zobaczyłem od razu mi sie przypomniało wasze hasełko :P :D
Ale nie powiem lubiła to auto :P

Witam,
Mam takie pytanko. Ktos ostatnio pisal ze istnieje dramatyczna roznica miedzy wygoda foteli w ar 159 w wersji przed i po liftem (znaczy się ze po lifcie dramat). Czy można prosić o rozwiniecie tematu ? Ja osobicie w wersji po lifcie jeszcze nie siedziałem (a siedziało mi się calkiem komfortowo), ale jeżeli to taka duza roznica widocznie będę się musial udac na wizje lokalna :P

Tylna kanapa jest nieco krótsza i inaczej wyprofilowana, pooglądaj na foto w ogłoszeniach. Z tym dramatem to jakaś przesada.

Dramat to jest przy przesiadce z GT z alfatexem do 159 se skórą (może poza Ti...). Różnica między fotelami przednimi przed i po FL jest niewielka.
Tył to czysta żenada zarówno przed FL, jak i po. Zagłówki przeszkadzają osobom powyżej 180 cm (trzeba je wysuwać prawie całkiem do góry, żeby nas nie krzywiły przy opieraniu), kanapa przed Fl profil ma ok ale żeby wpiąć do ISOFIX'a fotelik trzeba jakieś 10 minut się męczyć samemu lub pomóc sobie łomem... Po FL siedzi się, jak na ławce w poczekalni. Jedynie podpięcie ISOFIX jest minimalnie łatwiejsze ale i tak dużo gorsze niż np w 156 lub innych autach.

Amortyzatory
Powrót