• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

auto trzeba sprawdzić jak każde inne. Tyle, że jak jesteś w stanie handlarza złapać na kłamstwie na łatwo weryfikowanej rzeczy, to pozostałe też należy traktować z przymrużaniem oka. Możesz spróbować zadzwonić do tego warsztatu co się autem zajmował w Szwajcarii, może będą je kojarzyć i coś się dowiesz. Mnie zastanawia to, że szwajcar podobno wymienił rozrząd w styczniu (czyli dużo $$ go to kosztowało) i pogonił auto. Albo to kit z tą wymianą, albo coś grubszego się szykuje, albo trafił się dobry samarytanin - naprawił auto i sprzedał :). ale co na zdjęciach widać na plus - to tarcze hamulcowe przód świeże.

Ostatnia edycja:
Moze się czepiam ale wg. Mnie silnik jest umyty. I to nie jest sport plus jak w opisie tylko TI
I wydaje mi się ze 159 z 2011 roku powinna mieć już siedzenia z alkantara, a ta ma takie jak moja z 2010 roku z tą różnicą ze ja mam bananowe skóry.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Przejadę się i ją zobaczę. Nie mam daleko tylko 100km. Podejrzewam, że będzie to pusty przelot ale dużo nie stracę. Dzięki wielkie za pomoc

Daj znać co wyszło. Może akurat wyjdzie ze jest ok

Moze się czepiam ale wg. Mnie silnik jest umyty. I to nie jest sport plus jak w opisie tylko TI
I wydaje mi się ze 159 z 2011 roku powinna mieć już siedzenia z alkantara, a ta ma takie jak moja z 2010 roku z tą różnicą ze ja mam bananowe skóry.

Produkcja tej to 23.06.2010.

Czyli miałem rację. Moja jest chyba z maja 2010 nie pamiętam.

No właśnie. Dlatego pisałem ze nie sport plus tylko ti i nie wygląda na 2011. Ale typ sprowadza tak sobie od czasu do czasu
Moim zdaniem dobrze handluje a nie czasu do czasu.

No właśnie. Dlatego pisałem ze nie sport plus tylko ti i nie wygląda na 2011. Ale typ sprowadza tak sobie od czasu do czasu
Moim zdaniem dobrze handluje a nie czasu do czasu.

To że handluje to nic złego, ale z tego ogłoszenia wychodzi typowy handlarz-cwaniak. Tu czegoś nie dopowie, tam cos podkoloruje, tu mi się cyferka pomyliła przy roku produkcji.....

O to mi właśnie chodzi.

Ja swoją prawdopodobnie będę w przyszłym roku sprzedalal.

A może ktoś z was albo kogoś znacie kto chce się pozbyć 159-tki? :) W dziale "Sprzedam" za wiele się nie dzieje

Bardziej kombi niż sedan. 1,75 Tbi lub 2,0 JTDm. Najlepiej w pakiecie Ti. Jak widzicie budżet nie jest mały na ten samochód ;)

Jeśli poczekasz rok to ja mam taką 2.0. 2010. W bananach. Ti

Ostatnia edycja:
Niestety, muszę kupić auto do końca roku. Już sam nie wiem z jakim silnikiem szukać 159-tki. Co człowiek to opinia. Ten 1,75 Tbi zbiera niezłe opinie. Wcześniej myślałem tylko o dieslu. Jutro rano jadę obejrzeć ten samochód.

Mam szczególnie na coś zwrócić uwagę jesli chodzi o silnik? W tej ofercie na otomoto na tym filmiku który zamieścił ten facet, silnik jakby klekocze. Nie wiem czy mi sie wydaje czy może ten silnik był zimny i on tak chodzi po odpaleniu?

Turbina na wykończeniu wydaje jakieś niepokojące dzwięki które mogę wychwycić?

Przypominam, jestem kompletnym laikiem :) Ostatnie auto kupowałem 11 lat temu :)

Przejedź się tym samochodem i zobaczysz czy się odpycha czy nie. Pewnie się umówisz na konkretną godzinę. Zwróć uwagę czy jak przyjedziesz silnik będzie miał temperaturę robocza czy zimny jak będzie miał robocza to zapytaj po co tak zrobił. Często się zdarza ze rozgrzewają przed oględzinami zeby coś ukryć sam się spotkałem z takim tematem.

Ok, tak zrobię. Dzięki wszystkim za pomoc. Jutro po oględzinach dam znać co to za "cudo"

PS: Namierzyłem gościa który sprzedaje to auto. Koleś handluje butami, ma swój sklep na ulicy Chopina 15 w Lublinie. Czyli handlarz jakby nie patrzył :)

Niestety, muszę kupić auto do końca roku. Już sam nie wiem z jakim silnikiem szukać 159-tki. Co człowiek to opinia. Ten 1,75 Tbi zbiera niezłe opinie. Wcześniej myślałem tylko o dieslu. Jutro rano jadę obejrzeć ten samochód.

Mam szczególnie na coś zwrócić uwagę jesli chodzi o silnik? W tej ofercie na otomoto na tym filmiku który zamieścił ten facet, silnik jakby klekocze. Nie wiem czy mi sie wydaje czy może ten silnik był zimny i on tak chodzi po odpaleniu?

Turbina na wykończeniu wydaje jakieś niepokojące dzwięki które mogę wychwycić?

Przypominam, jestem kompletnym laikiem :) Ostatnie auto kupowałem 11 lat temu :)

przy 12-letnim aucie ważny jest stan konkretnego egzemplarza, a nie ten czy inny silnik.

Amortyzatory
Powrót