• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Na moje oko lewa strona jest zle spasowana nie sa rowne szczeliny do tego zaparowany halogen.. trzeba by bylo sprawdzic..

Ktoś coś może widzi więcej na zdjęciach niż ja, może ktoś oglądał ?
otomoto ID: 6008120111

jesli sie czepiac , to nie ma znaczków , i co ? Cala malowana? jedz ,popatrz, ze zdjec to tylko forumowi znawcy wyczytaja historie przebiegu i wypadkowosci ,oh nie doczytalem , auto z Płocka

Płock czy nie Płock niema to dla mnie znaczenia, właściciel twierdzi, że z prawej strony z przodu była uderzona, ma nową lampę i pewnie też ten halogen zaparowany, dlaczego niema znaczków nie wie, dlaczego niema naklejek przy nadkolu i drzwiach nie wie, xsenoeny są różnego koloru, kierowca jest palaczem co mi bardzo nie odpowiada ale wiem, że są sposoby na pozbycie się tego zapachu, 1,5 roku w jego posiadaniu, faktycznie chyba się przejadę, tylko ta kasa, wydaje mi się sporo.

To auto od forumowicza [MENTION=8231]CARENZO[/MENTION]
Przebieg po prostu nie kręcony jak na większości ofert aut sprowadzanych. W 2.0 jest znany problem smarowania silnika, ale to nie znaczy, że każdy egzemplarz będzie miał zużyte panewki. Jeźdizłem 2.0 z prawie 300 kkm i auto ładnie jeździło.

Tez zainteresowala mnie ta Alfa.
Czy ktos z Was ja moze ogladal lub moze napisac o niej cos wiecej?
Z Poznania do Będzina mam 400 km, wiec wolalbym nie jechac w ciemno ;)

Witam.
Czy jest tu ktoś z Wodzisławia Śląskiego i mógłby zerknąć na auto ? Mam 400km i brak czasu do weekendu żeby pojechać .

Witam, może oglądał ktoś, lub pojawiała się wcześniej? ID otomoto: 6008015449 -
Cena pewnie zbyt niska... :D Jestem umówiony na sobotę, zawias zrobiony 3 miesiace temu wszystkie wahacze przód razem z rozrządem. Z przodu robiona była maska i wymieniana lampa po uderzeniu w sarnę - niby wszystko ma udokumentowane.

Ostatnia edycja:
Wszystkie wahacze przód to jakieś 2K zł do tego rozrząd zrobiony czyli promocja lepsza niż na torebki w lidlu :lol:

Nie znam auta ale "spalanie mieści się w 8" to fakt ale tylko w trasie. Po drugie przebieg 80k km dobrze, ze sam wie, ze było cofnięte bo to nierealne aby prawie 10 letnie auto tyle miało. Przynajmniej o stówę zjechane jak nie więcej.

Wydaje mi się że to auto z Tuszyna oglądałem na początku września (podobny przebieg,silnik 2,4,automat)
O ile silnik całkiem przyzwoicie chodził, to wnętrze było przyniszczone.

Tylko właśnie kwesta dlaczego cofnięty i z ilu bo np. z poniżej 200k km nikt by nie cofał bo to już podejrzane. Musisz dokładnie obejrzeć i szczególną uwagę zwrócić właśnie na silnik. 2.4 to fajny motor ale niestety drogi w naprawach. Cokolwiek by nie padło kosztuje sporo więcej niż do 1.9 wiec trzeba szukać zadbanego egzemplarza, który nam długo posłuży.

kiedyś miałem 2.4 tylko, że w 156 i myślę, że to wspaniały motor :), a do tego z automatem przeważnie są w lepszym stanie bo ciężej go "przekręcić" .
GPV - pamiętasz może w jakiej kondycji było nadwozie ?

Ostatnia edycja:
Tylko sedan, ale wolę manual z mocniejszą turbiną - 210 KM

Czy jest ktoś, kto może mi pomóc obejrzeć auto w Bydgoszczy w najbliższy weekend (22 października)? Chciałbym obejrzeć auto - chcę je zabrać na warsztat, ale mimo wszystko chciałbym z kimś ogarniętym w temacie AR159 obejrzeć to auto. Silnik 2.0 JTDm.
Bardzo proszę o info, czy ktoś może mi pomóc.

Witam, panowie mam pytanko czy ktos moze ogladal juz ta brere w Radomiu ? Wszelkie opinie o tym aucie przyjme na klate ;) allegro.pl/ShowItem2.php?item=6554092174&ref=last-visited

Śledzę ogłoszenia Brer gdzieś od czerwca, i o ile pamięć mnie nie myli to ten konkretny egzemplarz stoi już przynajmniej 2-3 miesiące i miał w międzyczasie ze dwa razy obniżaną cenę. Raczej nic godnego polecenia.

Ostatnia edycja:
Klient deklaruje ze auto jest w idealnym stanie tylko tylni zderzak byl malowany poniewaz byl w slabym stanie a tak to niby na calosci ma fabryczny lakier , cenna powiem ze ciekawa sam juz nwm ... moze ktos ja ogladal na zywo i wypowie sie cos wiecej na ten temat:)

Amortyzatory
Powrót