[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

kolego mam troche wiecej bo 60 tys wiec napewno mi wystarczy na opony i rozrzad i o to nie mam zamiaru plakac tyle ze nie mam zamairu wszystkiego wylozyc na auto.Kolego wiem ze ASO i tak jest potrzebne i jak widzisz pojechalem bo wydawalo sie ze bedzie OK.Wez pod uwage ze ja pracuje co tydzien w sobote i nie ma mnie kto zastapic niestety.Pytam ludzi ktorzy moze niekoniecznie sa zainterwsowani zakupem a moga zobaczyc auto bo mieszkaja niedaleko(wiem ze jak ktos jest zdecydowany to wezmie a nie bedzie pisal na forum)Nie rob ze mnie kretyna dobrze.Na paliwo mi szkoda zeby jezdzic co tydzien a nie na konkretny samochod ktorym jestem zainteresowany ale wczesniej moze chce zapytac.Wiesz co Ci powiem dziekuje Ci za pomocne rady ale mozesz juz sobie oszczedzic.Jakos narazie tylko Ciebie to podraznilo z innymi mozna jakos normalnie wymienic opinie.Chyba nie pisze w byle jakim temacie wiec jak Cie nie interesuje temat albo moja osoba to poprostu mnie ignoruj.Jeszcze raz dzieki i Pozdrawiam

OK napisz jak już znajdziesz upragnioną Alfę czego Ci oczywiście życzę !!
A wątek pozwolisz będę sobie śledził dalej ale powstrzymam się od komentarzy :) - żeby Cię nie drażnić :)

no ale ten przebieg i nagle cena w gore o 4 tys??I dlaczego Świdnica a nie Sosnowiec w ogloszeniu.Jakies to wszystko dziwne dla mnie.I jeszcze to ze w ogloszeniu pisze ze auto sprowadzone na wlasny uzytek i zamierza kupic SW z powodu powiekszenia rodziny.Mialem dzwonic do goscia i zapytac ze bylo w tamtym tygodniu w Sosnowcu i o ten przebieg oraz cene ale teraz to juz sam nie wiem czy dzwonic bo siade na nim a sie okaze ze to ten sam gosc i lipa wyjdzie

i jeszcze jedno numer byl calkiem inny niz te 3 podane przy tej firmie Megater Przemyslaw Wróbel.Numer z pierwszego ogloszenia 508 522 222

wlasnie dzwonilem do goscia z pierwszego ogloszenia czyli numer 508 522 222 i powiedzial ze samochod sprzedany czyli ktos odkupil i sprzedaje drozej o 4 tysiace i z innym przebiegiem niz w pierwszym ogloszeniu.Nawet gosciowi sie nie chcialo zmienic zdjec tylko wrzucil te same co w pierwszym ogloszeniu.

Ostatnia edycja:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-16v-150-km-C17642820.html trafilem na to ogloszenie jakis tydzien temu.Od tamtej pory probowalem sie umowic ze sprzedajacym na ogledziny i wizyte w ASO.Jak uslyszal ASO to od razu ze nie ma czasu i ze auto mialo niedawno przeglad w Ganinexie.W koncu niby sie zgodzil na ASO ale doszlo do tego ze nie am czasu tracic calego dnia i tylko w Olkuszu chociaz jak sam stwioerdzil soboty ma cale wolne.Zaczelo sie krecenie ze jednak nie wie kiedy sprzeda bo syn wzial na firme i nie wiedza co ze zwrotem VATu.Mial to wyjasnic do srody teraz do soboty i tak caly czas nie moge przyjechac.Teraz mi gosc pisze ze chyba sprzeda auto w czerwcu dopiero.No gosc mi wypisuje same farmazony.Wyslal mi dodatkowe zdjecia.Jest tam niby historia,jakas gwarancja,firma ktora sprowadzala auto do Polski,ksiazka serwisowa itp.Auto zakupil w czerwcu 2010 i potrzebuje pieniedzy na wesele dla syna.Tydzien temu potrzebowal szybko ale jak sie trafil upierdliwy klient czyli ja to juz nie musi sprzedawac szybko auta i moze poczekac.Ogolnie dla mnie gosc jest smieszny.Jeszcze w mailach mi wypisuje ze skonczyl studia i dlatego jest tak komunikatywny itp.Pracowal tylko na stanowiskach dyrektorskich i zmienia auta 2 razy w roku bo lubi auta haha.Jakby to bylo prawda to nie zalowalby VATu bo kasy by mu nie brakowalo.Ciekawy jestem czy ktos tez kontaktowal sie z tym sprzedajacym a jezeli nie to radzilbym byc ostroznym.Ja goscia odpuszczam bo pisze niespojne pierdoly,a pozatym i tak sie z nim nie da rady umowic(przynajmniej mi-pewnie za duzo pytam i che zabrac auto do ASO).Wysyla mi zdjecia innych aut,pisze ile to ich nie mial i jak je sprzedawal:-).Wzialem urlop na poniedzialek 28.02 i poinformowalem sprzedajacego w sobote 26.02 ze przyjade po czym w niedziele odpowiedz ze jednak nie da rady pomimo to ze Pan jest ponoc juz na emeryturze bo ma 64 lata:-).Chcialem w ta sobote czyli dzis to tez nie dalo rady:-).Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
to pierwsze ogloszenie dopiero co sie pojawilo(wczoraj albo w poniedzialek).Tez troche mnie zainteresowalo i myslalem ze moze w nastepna sobote sie wybiore bo teraz jestem chory.Jak bedziesz wczesniej to daj znac co i jak.Troche zastanawia mnie tylny zderzak...te 4 czarne kropki.W opisie jest ze posiada parktronik(moze to jakis dokladany)bo oryginalny jest wyzej i w kolorze lakieru.Pozatym wyglada chyba dosc dobrze i pisze ze mozna jechac do ASO.To 2 ogloszenie wisi juz conajmniej od pazdziernika 2010(na poczatku chyba bylo cos ok.35 tys teraz juz widze ze nawet 29 900).Z tego co widze ma uszkodzony lekko tylny zderzak i lewy prog.Tyle moge napisac bo osobiscie go nie ogladalem.

Witam wszystkich na forum.
Mam małe pytanie bo zabieram się do zakupu 159 i tak znalazłem dwie oferty które mnie trochę interesują może ktoś coś wie więcej na ich temat sam wybieram się tam za kilka dni ale może ktoś już coś wie.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-kolor-navi-klimatronic-alu17-C17796490.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-120km-skora-serwis-C17452745.html

Co do pierwszego ogłoszenia. Nigdzie nie ma podanego przebiegu? Ustala się nadal, czy co? Jak dla mnie mocno okazyjna cena jak za wersję Distinctive. Zalecałbym ostrożność. Jest napisane, że można sprawdzić w Autoryzowanej Stacji Kontroli Pojazdów, co może nie oznaczać zakład pana Mietka, który wbija pieczątki. Zadzwoń przed wycieczką, czy na pewno na miejscu nie będzie problemów, żeby do ASO AR podjechać. Taka wizyta jest konieczna po wstępnych oględzinach.

Ostatnia edycja:
qwertus ale to nie jest chyba wersja Distinctive bo nie ma wszystkich bajerow(kierownica multimedialna,czujnik swiatel i deszczu,samosciemniajace sie lusterko-wydaje mi sie ze tego tam nie ma pomimo ze sprzedajacy pisze ze jest)no i dokladana navigacja(nie oryginalna) oraz parktronik (tak mi sie wydaje ze to nie jest oryginalny),pozatym nie jest to chyba 2007 rok tylko 2006 tak mi sie wydaje patrzac nawet na kierownice(od 2007 chyba jest ta taka wentylowana po bokach).Wydaje mi sie ze jest to 2006 a pierwsza rejestracja 2007 czyli auto w tym roku juz bedzie 5 letnie.Cena moze ciut niskawa ale z Holandii slyszalem ze sa tanie auta.Tak czy tak trzeba zachowac ostroznosc i koniecznie do ASO pojechac.

Pamiętam tą ofertę z czasów poszukiwań swojej 159, tj. z wakacji zeszłego roku.
Coś się długo nie może sprzedać...

Witam!
Powoli przymierzam się do zakupu 159 w podobnej kwocie jak autor tematu, czyli do 35-40tys. zł. Niestety w okolicach Trójmiasta nie znalazłem żadnej ciekawej sztuki, jedynie coś takiego: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150km-q-tronic-C15871623.html , co może cie powiedzieć na jej temat, może ktoś z Was ją oglądał? Na temat skrzyni automatycznej znalazłem tylko jeden wątek na forum, który napawał zarówno optymizmem jak i pesymizmem dlatego prosiłbym o dodatkowe opinie i informacje tutaj lub poprzez PW. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.

Kierownica nie jest wentylowana po bokach ( takie małe dziurki ) to auto zapewne jest z 2006r. :)) A pierwsza rejestracja 2007 - ale dla pewności trzeba by zobaczyć oznaczenia na szybach.

To akurat nie jest jeszcze aż tak dużym problemem. Bardziej interesuje mnie stan techniczny bo może ktoś widział tę sztukę i informacje na temat automatu, ale z tego co czytam wynika, że jest dość delikatny.

Przyznam, że nie zagłębiłem się jakoś specjalnie w te zdjęcia, ale skoro to jest "sto pięćdziesiątka" to "m" w emblemacie "JTDm" na tylnej klapie musi być czerwone, a nie jest... Są trzy opcje:
1. To jest 120 KM (nie ma choćby zdjęcia silnika, po którym można to stwierdzić)
2. Miała wymienioną tylną klapę (i rzeczywiście ma 150 KM).
3. Czerwona farba z "m" zeszła (co przy 150k km przebiegu nie jest rzeczą niemożliwą, jeżeli często odwiedzała myjnię automatyczną).

Amortyzatory
Powrót