Polska instalacja!!

M

marcinchorzów

Guest
Witam wszystkich mam alfe 156 1,8 TS robie w miesiącu 2800 kilometrów (sporo) zaczołem się mocno zastanawiac nad założeniem LPG ! znalazłem warsztat w Chorzowie na 3go maja zakładają instalacje produkcji polskiej koszt to 2500 zł sekwencja !!! Własciciel warsztatu zapewniał mnie że o dużej jakosci instalacji produkcji polskiej . Mam pytanie czy ktoś ma założone coś takiego i jak to sie sprawuje a może mam isc w innym kierunku słyszałem dobre opinie o BRC i Tartarini!!! Może ktos zakładał instalke w okolicach chorzowa i katowic i może jakąs dobrą firme może polecic musze podjąc dobrą decyzje bo samochód nie może przesiadywac w warsztacie . Będe wdzięczny za wasze opinie .Pozdrawiam

Spytaj się co miał na myśli mówiąc "polska". Z polskich sterowników mamy KME, ZENIT, SEC, STAG300.

STAG300 jest OK, BRC też nie jest złe. Tartarini odradzam.

Ja mam tartarini.... jest całkiem ok. gdyby nie CENA INSTALACJI, CENA CZĘŚCI ZAMIENNYCH, DOŚWIADCZENIE SERWISÓW ITP!! Zastanawiam się nad wymianą softu na Landi ale nie wiem czy ktoś potrafi to zrobić w mojej okolicy...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja mam moją instalkę niewątpliwie do poprawy.. ale nie mogę znaleźć kompetentny servis:)

Witam wszystkich mam alfe 156 1,8 TS robie w miesiącu 2800 kilometrów (sporo) zaczołem się mocno zastanawiac nad założeniem LPG ! znalazłem warsztat w Chorzowie na 3go maja zakładają instalacje produkcji polskiej koszt to 2500 zł sekwencja !!! Własciciel warsztatu zapewniał mnie że o dużej jakosci instalacji produkcji polskiej . Mam pytanie czy ktoś ma założone coś takiego i jak to sie sprawuje a może mam isc w innym kierunku słyszałem dobre opinie o BRC i Tartarini!!! Może ktos zakładał instalke w okolicach chorzowa i katowic i może jakąs dobrą firme może polecic musze podjąc dobrą decyzje bo samochód nie może przesiadywac w warsztacie . Będe wdzięczny za wasze opinie .Pozdrawiam

Znajomy zakładał w Bytomiu BRC, to autoryzowany serwis, ogólnie montują BRC, LANDI, BEDINI, ELPIGAZ, Ja polecam BRC sequent 24, bo sam taką mam;-) cena to 2600zł, ale zdarzają się tańsze, tu masz adres-> Bytom, ul. Piątka 9 a, i tel. 032-2816577...
Montaż to zaledwie kilka godzin;-) Także autko odbierasz w tym samym dniu;-)

Ja mam tartarini, montowana w Pol-car`e w Poznaniu... Jak na razie 165kkm z czego zepsuł się czujnik ciśnienia (200pln) i regenerowałem parownik (chyba cena podobna) i poszły cewki w Matrixie (koszt koło 250). W tym czasie poszło 45kkm w moich rękach. Co do serwisu to Torital w Toruniu jak najbardziej się zna a do tego kabelek za 40pln+program z netu i można się bawić. Ja jestem bardzo zadowolony.

Znajomy zakładał w Bytomiu BRC, to autoryzowany serwis, ogólnie montują BRC, LANDI, BEDINI, ELPIGAZ, Ja polecam BRC sequent 24, bo sam taką mam;-) cena to 2600zł, ale zdarzają się tańsze, tu masz adres-> Bytom, ul. Piątka 9 a, i tel. 032-2816577...
Montaż to zaledwie kilka godzin;-) Także autko odbierasz w tym samym dniu;-)

Polecasz zakład po którego montażu i regulacji BRC pali 17l/100 w silniku 1.6??

Marcin ja jestem też z Chorzowa latałem 147 na lpg 3 lata wszystko gtv. Ostatnio też zagazowałem i kolejne 7 tys jazdy na lpg .
Jak coś kliknij do mnie na priva to polecę zakład, aha śmigam na stag 300 znam 6 alf na tym kompie i wszystkie rewelacyjnie jeżdża .Koszt 2200 zł.

Ja mam tartarini, montowana w Pol-car`e w Poznaniu... Jak na razie 165kkm z czego zepsuł się czujnik ciśnienia (200pln) i regenerowałem parownik (chyba cena podobna) i poszły cewki w Matrixie (koszt koło 250). W tym czasie poszło 45kkm w moich rękach. Co do serwisu to Torital w Toruniu jak najbardziej się zna a do tego kabelek za 40pln+program z netu i można się bawić. Ja jestem bardzo zadowolony.

Mi by się przydał jakiś serwis z Dolnego Śląska:)

mi by się przydał jakiś serwis z dolnego śląska:)

Troche robimy off-top ale kup sobie kabelek a o programie możemy pogadać na prv... To naprawdę nic trudnego żeby wszystko ustawić - trochę samozaparcia, czytania i bedzie czarno na białym co jest nie tak... Jeśli miałbyś jeszcze alfadiaga żeby ustawić miesznkę na podstawie FRA i TRA to już w ogóle bajka... Zawsze możesz zczytać obecną konfigurację do pliku i robić eksperymenty ;) Byle z głową :D

Witam !! byłem dzisiaj w 3 serwisach w Bytomiu Katowicach i Chorzowie i podjąłem decyzję ,że zakładam w serwisie gdzie była robiona przynajmniej jedna Alfa i człowiek jest zadowolony z roboty !!! Jak słuchałem co oni do mnie mówią to nie wierzyłem !!!! Skorzystam z waszych sugesti i zakładów które mi polecicie. Marshall napewno sie odezwe do ciebie !!! moze sie gdzies zderzymy i pogadamy !!!. W Bytomiu gość za BRC zażyczył sobie 3000 zł jak zacząłem zadawac pytania dotyczace komputera i wtrysków to powiedział mi ze jego zadaniem jest założyć a moim nie martwic !!!Nie wierzyłem w to co mówi !!! Zależy mi na instalacji bo to duże kożysci finansowe i jestem wdzieczny za każda sugestie !!Pozdrawiam

Polecasz zakład po którego montażu i regulacji BRC pali 17l/100 w silniku 1.6??

Kolego naucz się czytać posty, czy tam gdzieś jest napisane że ja zakładałem u nich instalkę??? Dwóch znajomych zakładało i są zadowoleni, ja zakładałem we Wrocławiu!!!

Przecież to normalne, że Ci instalatorzy/fachowcy wiedzą wszystko najlepiej.. Raz jednego się spytałem jakie wtryskiwacze zamontował.. powiedział że nie wie bo się uczy/zaczyn... to ja powiedziałem mu, że pewnie czerwone valteki wciskają komuś i że lepiej MagicJety żeby chociaż montowali... jego odpowiedź była iście FACHOWA: przepraszam, ale czy ty zakładasz instalację czy tylko je tankujesz.... Odpowiedziałem, że tankuję! A on: NO WŁAŚNIE... Przecież kuźwa taki pierdzielony praktykant nawet nie wie co zamontował do auta 10 minut temu, a już jest super fachowcem i z niczyim zdaniem się nie liczy!!!

Niestety ale podejście do ludzi wszystkich monterów jest takie: My wiemy lepiej, a Ty się nawet nie próbój wtrącać!

Mam Problem !!!!!!!!!!!Zagazować moją Belle 166 2.5V6 270 tys przebiegu ??????
Nie zaszkodzi jej ??????

Na pewno cena gazu nie zaszkodzi bardziej niż cena benzynki ( prawie 5pln )... Jakby nie było LPG jest o ponad połowę tańsze!

Mi by się przydał jakiś serwis z Dolnego Śląska:)

Tylko eko alma z Radwanic zrobi Ci instalkę jak należy.
U mnie od roku zero problemow,nic nie jeżdziłem na regulacje,podjechałem i usłyszalem "Zakladalismy już instalkę do takiej alfy,140 koni,klientowi pali 11 l"
Pod wieczór odebrałem,podziekowałem i jeżdzę bez problemów do dzisiaj.
Fakt,mieli wtedy 300 zl drożej od najtanszego serwisu w rejonie,ale po opiniach znajomych i z internetu wolałem dać wiecej.
Dodam tylko ze jedynym słusznym autem do zagazowania wg .włochow jest alfa ;)

Witam kolego
Kupiłem alfę z gazem montowanym w Chorzowie na 3go maja,instalacja firmy KME.Instalacja zamontowana w lipcu 2008 przez poprzedniego właściciela auto kupiłem w lipcu 2009 więc gość wiele się nią nie najeździł.Gdy kupowałem auto świeciła się kontrolka silnika(błąd)ale gość mnie zapewniał że to tylko na gazie się świeci.Wymieniłem przepływkę,termostat podłączyłem pod alfadiaga skasowałem błędy i było ok. tylko 3 dni i znowu te same błędy kasowanie i ok. 3 dni i znowu to samo.Dzięki koledze MINCIU chyba doszedłem do wniosku że winę za błędy ponosi lpg bo za jego radą jeżdżę na pb i jak na razie jest ok.Muszę podłączyć lpg pod kompa i sprawdzić co jest grane.

Amortyzatory
Powrót