porterneon
Nowy
[MENTION=25095]magil[/MENTION] kumulacja to było 4tys... Co do argumentów to... szukałem argumentów żeby mimo wszystko kupić alfę. Tym razem to nie serce wygrało...
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Akurat podatki mamy niższe niż zachodnia Europa. Tylko zarobki nie takie...bo żyjemy w kraju gdzie obywatela się gnębi podatkami do tego stopnia że do Lipca chyba pracujesz na rzecz państwa, 500+ socjalu i innego gówna.
Ten temat chyba zaczął się od tego, że nowe Alfy są drogie...
[MENTION=25095]magil[/MENTION] kumulacja to było 4tys... Co do argumentów to... szukałem argumentów żeby mimo wszystko kupić alfę. Tym razem to nie serce wygrało...
To nie kwestia portfela a zmęczenia jakością i trwałością ar.
Alfa ma dobrą trakcję ale co mi po niej stojąc w korkach... Nawet Trabant ma taką samą trakcję co ar stojąc na pasie obok
Rozumiem że wydatki rzędu kilku tysięcy na miesiąc w serwisie to dla ciebie norma? Samochód ma zarabiać a nie pożerać kasę.
......
- - - Updated - - -
Akurat podatki mamy niższe niż zachodnia Europa. Tylko zarobki nie takie...
Generalnie o trwałości Giulii nie wiemy praktycznie nic.To nie kwestia portfela a zmęczenia jakością i trwałością ar.
Alfa ma dobrą trakcję ale co mi po niej stojąc w korkach... Nawet Trabant ma taką samą trakcję co ar stojąc na pasie obok
Rozumiem że wydatki rzędu kilku tysięcy na miesiąc w serwisie to dla ciebie norma? Samochód ma zarabiać a nie pożerać kasę.
Bazuję na faktach. Tak się składa, że mam znajomych w branży z krajów Europy zachodniej to mniej więcej wiem co i jak. I dlaczego niby nie możemy się do nich porównywać? Co z tego, że tam zapłacą 10% podatku więcej, skoro nadal stać ich na kupno nowego auta z salonu i na znacznie wyższe opłaty z nim związane. Co mi po polskim wzroście gospodarczym. To jest sranie w banie.Sranie w banie.
Generalnie o trwałości Giulii nie wiemy praktycznie nic.
Jedyne co jest pewne, to ujowy autoryzowany serwis. Tutaj niestety osoby, które nie potrafią lub nie mają możliwości samodzielnie serwisować auta, mogą dopatrywać się istotnego problemu.
Ciekawi mnie na jakie auto się zdecydowałeś bądź jakie bierzesz pod uwagę.
Btw. do stania w korkach też bym Giulii nie kupił. Jakieś Polo czy coś takiego...
- - - Updated - - -
Bazuję na faktach. Tak się składa, że mam znajomych w branży z krajów Europy zachodniej to mniej więcej wiem co i jak. I dlaczego niby nie możemy się do nich porównywać? Co z tego, że tam zapłacą 10% podatku Więcek, skoro nadal stać ich na kupno nowego auta z salonu i na znacznie wyższe opłaty z nim związane. Co mi po polskim wzroście gospodarczym. To jest sranie w banie.
Kupilem nowe volvo v60 cross country T5 2.0T 245koni AWD. Moze po ciasnych zakretch nie bedzie tak ladnie jezdzic (bo ma zwiekszony przeswit) ale za to dojedzie tam gdzie giulia nie da rady.
No faktycznie, strasznie emerycki ten design. Za to Giulia jest wzorem auta dla nastolatka normalnie przy tym nudnym i mega konserwatywnym Volvo...Na serio kupiłeś Volvo ? Starość nie radość . . .
Andrzejku - po raz kolejny Ci to napisze - na temat utraty wartości - nie pisz bzdur! 7 letnie Giulietty z bazowym silnikiem (oczywiście nie licząc ulepów od helmuta) kosztują w granicach 40 tysięcy więc gdzie Twoje 78 %? - ja za swoją bazową 3 letnia Giuliettę z nalotem ponad 90 tkm wziąłem 52,5 tyś - sprzedana na pniu.
Sprowadzane Z USA używki Giulii kosztują ponad 100 tys
wiec gdzie ta Ogromna utrata wartości?
Większej durnoty nie czytałem dawno!Wiesz co, razem z żoną miałem 4 alfy i jestem już zmęczony. Owszem przez kilka lat 159-tki sprawowały się dobrze ale później prawie przeprowadziłem się do mechanika. Nie były to tanie naprawy bo turbo czy sprzęgła z dwumasem swoje kosztują. Do tego sporo mniejszych usterek które zmuszały mnie do wizyty w serwisie. Jak mam co miesiąc zostawić minimum 1000 w serwisie to wolę to wydać na inne przyjemności. Właśnie dla tego nie wybrałem teraz giulia lub stelvio. Głupia polityka cenowa fca i obawa że po kilku latach znów będę jeździł co najmniej raz w miesiącu do serwisu.
Tu nie chodzi o kompleksy tylko o umiejętność liczenia prawdziwych kosztów posiadania alfy.