• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Poliftowa Cromka

It's alive :D czekam już tylko na grill ze znaczkiem i wygłuszenie maski. Do końca roku tak będe smigał :D musi trochę odjeździć wóz zanim go znów porzucę na kolejne prace.
369794486f73bc898acfc31c9ac127e7.jpg

oby teraz było bez przygód na drodze;) osobiscie sam interesuje sie kupnem Cromy fajne pojemne auto

Croma dostała nowe ryło
240.jpg

Grill, znaczek i wygłuszenie maski
Oraz wpadł pierwszy element systemu audio :)
W sumie audio video :) kamera cofania w miejsce podświetlenia tablicy od viakena przy okazji zakupu nowego elm 327 starego posialem i nie moglem odnaleźć.
241.jpg

No i masz fajnego fiacika rodzinnego

Pomierzone wszystko i zakupione zaciski z Vectry C 3.2 V6
316.jpg

przed zimą już nie ruszam ale na lato wpadają te zaciski plus tarcze 314 mm i teraz taka ciekawostka zaciski z Insigni też pasują a obsługują jeszcze większe tarcze nawet 340mm (ale tu już tylko 18tki wchodzą w rachubę co na zimę może być dla niektórych nie pożądane) z hamulcami od insigni jest jeden minus trzeba tarcze przerabiać bo tam rozstaw śrub jest 5x120 ja pozostane na 314mm w porównaniu do fabryki i tak będzie przepaść. Wraz z przodem wpadnie największy seryjny fiatowski tył czyli 292mm

Ale auto ma tylko jeździć xD Wiedziałem że to się tak skończy :D

Ale auto ma tylko jeździć xD Wiedziałem że to się tak skończy :D
Zawsze tak jest :D Btw wybrałem kolor folii będzie biały (mat albo satyna)
Tak wygląda seryjna biała
369.jpg

370.jpg

Audio już prawie cale. Padlo jednak na androida i jest xtrons td699a
371.jpg

372.jpg

brakuje mi tylko connects2 do sterowania z kierownicy. I oczywiście wyszlo ze ramkę trzeba rzeźbić bo radio za duże :) etc. Wiec zabawa będzie trwać jakiś czas.

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Tak to powinno wg sprzedawcy wyglądać
IMG_4531.jpg
A tak to wygląda u mnie - zamówiłem następna a tą zwróciłem ale pewnie wszystkie są takie same i chyba bez rzeźby się nie obędzie
IMG_20161128_093109463.jpg

hehe ;)
no to niestety rzeźba. Mam tą samą ramkę - przynajmniej z wyglądu. Kiedyś była dostepna jeszcze do Pandy taka jedno czesciowa. Pasowala idealnie - ale wysłali mi ją połamaną i niestety nie mieli już więcej sztuk całych, a wskoczyła idealnie (chociaż wydaje mi się, że właśnie ze względu na to że była złamana)

Te zaciski wchodzą bez problemu ? czy trzeba coś modzić? Saab 93 tez ma chyba to samo :)

No biała jak będzie to fajowo

P9 android 7.0 beta

43.jpg

Radio siedzi :) powiem szczerze że jestem zaskoczony bo sporo lepiej gra jak fabryczne - polecam taką wymianę wszystkim którym brakuję dzwięku w aucie
Oczywiście ramka żeby pasowała jakoś (bo idealnie nie jest) wymagała wycięcia fabrycznych zatrzasków. Zostało do wyregulowania głębokość osadzenia radia ale mróz na dworze :D i nie miałem weny więcej tego grzebać
44.jpg

Antena GPS zamontowana przy czujnik światła
45.jpg

Została kamera cofania do podłączenia oraz sterowanie z kierownicy i fabryczny mikrofon od B&M

Ostatnia edycja:
owiem szczerze że jestem zaskoczony bo sporo lepiej gra jak fabryczne - polecam taką wymianę wszystkim którym brakuję dzwięku w aucie
Rożnica jest ogromna - ten fabryczny blaupunkt to niestety kaszana straszna.
Sam już nie mogę się doczekać, aż wrzuce jakiś kombajn bo ori radio jest asłuchalne.

witam

podłączam sie do tematu chciałbym sie dwiedzieć ile taki zderzak Cie kosztował i gdzie go mozna zamówic

Tak ze wóz się sprzedał :D chce ktoś zaciski ??

Amortyzatory
Powrót