Polerka Belli

• Autor wątku Autor wątku Korczu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Korczu

Guest
dzis odebralem niunie z polerki efekt ?! pieknie sie blyszczy oraz znaczna czesc rysek zostala usunieta z mojego czarnego lakieru.

teraz takie pytanie,chcialbym tym efektem cieszyc sie dlugo (koszt 250 zł)
co polecacie na konserwacje lakieru tzn. jakie pasty itp.pozdrawiam

Mi znajomy lakiernik po polerce polecił takie coś Autopolitura, efekt zaj...... :mrgreen:

Szczerze mowiac nie znam nic lepszego jak produkty firmy Maguiar's. Zajrzyj Korczu na polskie forum, warto poczytac http://www.meguiars.pl/forum/
Sama uzywam produktow Meguiar's i moge Cie zapewnic, ze sa naprawde rewelacyjne!

ja kupilem wosk koloryzujacy turtle wax... podobno dobry :)
przejechalem tylko kawalek klapy bagaznika bo warunki atmosferyczne nie pozwolily dokonczyc... lakier sie swiecil i byl gladki :)

Korczu, widze ze jestes z moch okolic...
jesli mozna wiedziec to gdzie polerowales belle :?:

gonzo napisał:
Korczu, widze ze jestes z moch okolic...
jesli mozna wiedziec to gdzie polerowales belle :?:

polerke robilem w Bedzinie u Lasonia przy trasie Będzin - Dabrowa gornicza Al.Kołłątaja

ale wstepnie dogadywalem sie tez z dobrym lakiernikiem w piekarach slaskich a konkretnie w Orzechu w kierunku Tarnowskich Gór,tam oferowali mi za 200zł z tym ze odleglosc znaczna, w Bedzinie zas 250zł ,ale dla ciebie chyba blizej jednak do Bedzina.

sprawdze Maguiar's mysle ze po waszych opiniach bedzie to najlepszy wybor.

czarny piekny ale w utrzymaniu go to juz masakra... :roll:

Korczu napisał:
ale dla ciebie chyba blizej jednak do Bedzina

w kierunku na orzech jest chyba mniej dziur :wink:
jak udobrucham moja dziewczyne to podskocze kiedys na taki zabieg :mrgreen:
jest zazdrosna o niunie :mrgreen:

Korczu napisał:
czarny piekny ale w utrzymaniu go to juz masakra... :roll:

fakt widac kazdy pylek, ale kolor piekny :twisted:

gonzo napisał:
jak udobrucham moja dziewczyne to podskocze kiedys na taki zabieg :mrgreen:
jest zazdrosna o niunie :mrgreen:

tez to przerabialem,ale na wszystko trzeba czasu :mrgreen:

AR_33 napisał:
http://www.meguiars.pl/

Też mogę polecić te kosmetyki. W stanach można je było dość tanio kupić to sobie nie żałowaliśmy na białego Buicka. Stoswoaliśmy serie White Shine Cristal i powiem że nawet biały kolor wyglądał zajefajnie.

powiem tak z doświadczenia , najpierw dokładnie umyj auto wypułkaj z piachu itd potem dokładnie dotrzyj następnie pastą lekko ścierną TEMPO zrób całe auto a potem pasta koloryzująca czarna metalic i jest bosko :D

właśnie brałem to pod uwagę.
Mogę dać na kosmetyk 50zł ale pod warunkiem że jak jest jakaś ryska to ją zamaskuje bo w zasadzie lakier mam ładny i jak go wypastuje pastą to też wygląda pięknie i pasta nie musi być za 50zł. A chciałem zobaczyć jak działa ta kredka bo na masce mam zadrapanie i może by to pomogło. A takie pasty woskujące itd to nie bardzo raczej.

ja mam sporo drobnych rysek i nie moge sobie z nimi dac rady pasty koloryzujace i lekkoscierna tempo daja efekt ale jednorazowy :(
takze chyba bedzie polerka w jakims zakladzie

OO__V__OO napisał:
ja mam sporo drobnych rysek i nie moge sobie z nimi dac rady pasty koloryzujace i lekkoscierna tempo daja efekt ale jednorazowy :(

dokladnie,nie ma co zalowac bo efekt jest naprawde genialny.

OO__V__OO napisał:
właśnie dzisiaj pastowałem samochód i wygląda lepiej ale to tylko chwilowe rozwiązanie, no i chyba też oddam samochód do polerki a tak nawiasem ile takie coś kosztuje :?: :?:

A jeszcze takie pytanie od kolegi.
Może się ktoś orientuje czy można gdzieś zregenerować lakier pod względem obtarć, konkretnie to np. jak jest przytarty lekko zderzak lub drzwi... tylko tak aby dało to efekt a nie trzeba było malować całego elementu

Amortyzatory
Powrót