[159] Pojawiły się nowe mapy (2010-2011) do Connect Nav+

A po conchcecie wydawac kase na aktualizacje nawigacji skoro mapy do connectnav mozna sciagnac z neta?

Ja mam instantnav - kolega prawdopodobnie również, skoro linkuje do strony umożliwiającej aktualizację dla instantnav.
Wiem, że temat o connectnav, ale poza kosztami aktualizacji cała reszta odnosi się do obu systemów.

ja mam właśnie connectnav, dla tegomam za darmo, Ty niestety gorzej trafiłeś więc Ci ta nawigacja nie pasuje.
Odnośnie urządzeń dedykowanych i smartfonów - o tym pisałem - plączący się kabel i przesłonięty widok to właśnie największa wada tych urządzeń i zaleta wbudowanej, starej poczciwej nawigacji.
Na tym zakończę i zdania nie zmienię - connectnav daje radę

ja mam właśnie connectnav, dla tegomam za darmo, Ty niestety gorzej trafiłeś więc Ci ta nawigacja nie pasuje.
Odnośnie urządzeń dedykowanych i smartfonów - o tym pisałem - plączący się kabel i przesłonięty widok to właśnie największa wada tych urządzeń i zaleta wbudowanej, starej poczciwej nawigacji.
Na tym zakończę i zdania nie zmienię - connectnav daje radę
A mi sie udalo. Kupilem druga 159 z Instant nav i okazalo sie ze najnowsze mapy juz ktos kupil. Mam wiec te mapy na karcie sd. Jak komus sie chce pobawic w lamanie kodu aktywacyjnego moge udostepnic. Do aktualizacji map nie ma sie o co przyczepic przynajmniej jesli chodzi o Wielkopolske

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ja od siebie dodam że navigacja w 159 umieszczona jest w fatalnym miejscu i ciężko jest tam spoglądać, ale nie oszukujemy się, konsola wygląda o niebo lepiej z tą navi niż z jakimś tabletem, a o dwa nieba lepiej niż z fabrycznym radiem. Gdybym trafił na wersję bez to tylko z tego powodu wymienionym na ori navi:)
Co do samego navigowania, to ja mam uchwyt na telefon na kratkę nawiewu i w żaden sposób nie przysłania widoczności:)

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka

Ja od siebie dodam że navigacja w 159 umieszczona jest w fatalnym miejscu i ciężko jest tam spoglądać,

Przecież w opcjach jest możliwość wyświetlania wskazówek na wyświetlaczu między zegarami.

Testowałeś je ? Pobrałem je i nagrałem na CD-R Verbatim z najmniejszą prędkością X4 i nie działa. Czyta, czyta i potem jest tylko CD Error.

cdrttot.jpg

No chyba, że laser jest do wymiany ?

nowszych raczej nie ma. Tak testowałem, używam cały czas, ale u mnie też często pojawia się CD Error. Raczej laser już słabiutki, bo mi niektórych nowych płyt z muzyką nie chce czytać

Okazało się, że miałem laser do wymiany. Po jego wymianie ładnie czyta wszystkie płyty, ale z mapami coś jest nie tak. Nagrałem kilka różnych płyt z różnymi regionami, ale na ekranie nie pokazują się w ogóle drogi i teren. Co może być nie tak ?

20190301_142351.jpg

Okazało się, że miałem laser do wymiany. Po jego wymianie ładnie czyta wszystkie płyty, ale z mapami coś jest nie tak. Nagrałem kilka różnych płyt z różnymi regionami, ale na ekranie nie pokazują się w ogóle drogi i teren. Co może być nie tak ?

Pokaż załącznik 255416

Zmniejsz skale do najmniejszego powiększenia i zobacz wtedy gdzie jesteś na danej mapie.

Zmniejsz skale do najmniejszego powiększenia i zobacz wtedy gdzie jesteś na danej mapie.

Nawet na największej skali nic nie widać. Radio uruchamiałem na stole bez anteny GPS i może dlatego nic nie widać na mapie bo jest na jakimś obszarze którego ta mapa nie obejmuje. Zobaczę jak w aucie to będzie się zachowywać.

A jeszcze mam pytanie. Jak zrobić żeby radio zapamiętywało język systemu. Po zmianie języka systemu na angielski wszystko jest ok do czas całkowitego wyłączenia radia z prądu. Potem znów uruchamia się z niemieckim.

Samodzielnie kilkadziesiąt zł plus wysyłka, w serwisie 2,5 stówki. Zobacze w domu jaki typ lasera ale jak pamiętam było to Sanyo

Amortyzatory
Powrót