Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Doszły mnie słuchy z wiarygodnego źródła, że od czerwca idzie podwyżka cen o 2%. Nie wiem czy było, jak było, to usuńcie wątek by nie śmiecił.
Doszły mnie słuchy z wiarygodnego źródła, że od czerwca idzie podwyżka cen o 2%. Nie wiem czy było, jak było, to usuńcie wątek by nie śmiecił.
Potwierdzam Twoje "słuchy z wiarygodnego źródła", choć skala podwyżki w PL nie jest jeszcze znana. Przyczyną jest zmiana norm ekologicznych, która wchodzi od września, ale wszystkie auta produkowane przez FCA już od czerwca będą ją spełniać. Prawdopodobnie chodzi głównie o montowanie GPF w benzynach (odpowiednik DPF w dieslach). Do czerwca będzie mała przerwa w produkcji, żeby wprowadzić zmiany na liniach produkcyjnych.
Wszystkie auta wyprodukowane po wprowadzeniu zmian na linii produkcyjnej będą już miały GPF, czyli również te, zamówione wcześniej, ale nie wyprodukowane przed przerwą do czerwca. Tych aut pozmianowych podwyżka ceny nie będzie dotyczyć, jeśli w systemie zostanie przypisany końcowy odbiorca, który zaliczkował ten samochód (i nie zrezygnował z powodu wprowadzanych zmian). Również czas oczekiwania na auto może się dla nich skrócić, bo inne zamówienia (bez określonego odbiorcy) wypadają z systemu.Przekląłbym szpetnie... ale na forum nie wypada. Pytanie, jeżeli się kolega orientuje, czy auta zamówione np dziś, które mają starą cenę ale będą produkowane jak moce fabryki dadzą radę czyli pewnie za miesiąc, półtora już będą miały GPF? Czy dopiero te zamówione od czerwca których produkcja wypadnie po przerwie technicznej-sierpniowej?