• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Podwójny wydech w 159

Wrzucam zdjęcia zestawu Ulter-Black:D
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php

Załączniki

• IMG_0787.jpg
    IMG_0787.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 893
  • IMG_0789.jpg
    IMG_0789.jpg
    57.2 KB · Wyświetleń: 808
  • IMG_0790.jpg
    IMG_0790.jpg
    66.2 KB · Wyświetleń: 842
  • IMG_0792.jpg
    IMG_0792.jpg
    62.3 KB · Wyświetleń: 843
Pięknie to wygląda :)
Jak dźwięk, jakaś różnica? Dałeś same końcówki, czy tłumiki też?

Pięknie to wygląda :)
Jak dźwięk, jakaś różnica? Dałeś same końcówki, czy tłumiki też?

Delikatne mruczenie na wolnych obrotach i powyżej 2200obr/min trochę głośniej niż na seryjnym tłumiku. Z tego co się dowiedziałem to prawie każdy tłumik będzie głośniejszy od seryjnego. Seryjny podobno ma bardzo skomplikowaną wielokomorową konstrukcję, dzięki której jest tak cichy.
To jest dedykowany zestaw Ulter'a do Alfy 159. W moim przypadku były robione na zamówienie same końcówki, ponieważ chciałem czarne bez napisów.

Delikatne mruczenie na wolnych obrotach i powyżej 2200obr/min trochę głośniej niż na seryjnym tłumiku

No to chyba super!
Daj filmik ;)

A czarny to był 100% najlepszy wybór do białej alfy. No i fajny taki podwójny.. czasem bym chciał :P

Ładnie to wygląda taki wydech podwójny ;) Z tego co piszesz to ładnie mruczy... Hmm może i ja skuszę się na taki wydech. Jaki masz silnik przy swoim aucie, że tak ładnie chodzi?

ładnie to wygląda ale tylko w zestawie z białym autem. W moim czarnym sedanie końcówki same sie okopca i będą czarne ;)

Grzech nie zakładać podwójnego wydechu skoro sprawa jest tak prosta i wszystko gotowe. Mało kto o tym wspominał, ale z prawej strony są nawet uchwyty do podwieszenia drugiej puszki :)
Pozdrawiam.
- Rafał

jaki to silnik 1.9 ? mi obliczyli ze moge max do 150 KM , zapewne masz seryjna 150

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

jaki to silnik 1.9 ? mi obliczyli ze moge max do 150 KM , zapewne masz seryjna 150

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

W papierach było 150KM
Na hamowni bez DPF był wynik 163KM
Marcin z Cinsoft zrobił z tego 192KM i 383Nm:D

Wydech wygląda rewelacyjnie, sam zastanawiam się nad czarnym, ale na chwilę obecną pojedynczym zamiast serii. Wpadniesz kiedyś w czwartek na 3 stawy? Rozmiar to raczej fi90 (bo dostępne są też fi70)?
Z drugiej strony ciekawe jak się będzie prezentował na czarnym sedanie :confused:

Wydech wygląda rewelacyjnie, sam zastanawiam się nad czarnym, ale na chwilę obecną pojedynczym zamiast serii. Wpadniesz kiedyś w czwartek na 3 stawy? Rozmiar to raczej fi90 (bo dostępne są też fi70)?
Z drugiej strony ciekawe jak się będzie prezentował na czarnym sedanie :confused:

Wydech to fi90, wg mnie 70 to trochę za mało.
Ostatnio cierpię na brak czasu żeby podjechać na 3stawy.
Jak tylko będę dysponował czasem to odezwę się.

PS. Co czwartek są spotkania?
O której godzinie?

a co do podwójnego :
czy ktoś coś widział do 2.0?

p.s.
podobno mnie nie rajcuje bo wiem że podobno z 1.9 do 2.0 pasuje
pytam o konkrety zanim zacznę rzeźbę całości
czy ktoś widział gdzieś jakieś dedykowane do 2.0 ?
bo ja kurde jeszcze nie

a co do podwójnego :
czy ktoś coś widział do 2.0?

p.s.
podobno mnie nie rajcuje bo wiem że podobno z 1.9 do 2.0 pasuje
pytam o konkrety zanim zacznę rzeźbę całości
czy ktoś widział gdzieś jakieś dedykowane do 2.0 ?
bo ja kurde jeszcze nie

Na forum czytałem coś że duet ultera pasuje z 1.9 ale jest jakaś drobna modyfikacja i gwarancja jest tylko kiedy zdecydujesz się na montaż u nich w serwisie.

Dzisiaj założyłem dedykowany Ultera 90mm. Zostało jeszcze z zaślepki zrobić zakładkę na prawy otwór chociaż przy tym rozmiarze rur tak bardzo nie rzuca się w oczy,że są nierówne wycięcia.

Załączniki

• CAM00203.jpg
    CAM00203.jpg
    87.3 KB · Wyświetleń: 210
  • CAM00200.jpg
    CAM00200.jpg
    75.1 KB · Wyświetleń: 249
Na forum czytałem coś że duet ultera pasuje z 1.9 ale jest jakaś drobna modyfikacja i gwarancja jest tylko kiedy zdecydujesz się na montaż u nich w serwisie.

Taka opcja odpada bo montaz na pewno bedzie gdzie indziej wraz z reszta ze stali ( a przynajmniej taki jest plan - no ale moze do tego czasu cos sie pojawi do wyboru )

Orientujecie się może, czy jest możliwość wstawienia podwójnego dedykowanego wydechu ultera ze srebrnymi końcówkami tak aby nie wystawały one poza czarną, niemalowaną część zderzaka? Bo widzę, że te czarne końcówki u kolegi kamala są nieco krótsze od srebrnych i fajnie zgrywają się z resztą :)

Orientujecie się może, czy jest możliwość wstawienia podwójnego dedykowanego wydechu ultera ze srebrnymi końcówkami tak aby nie wystawały one poza czarną, niemalowaną część zderzaka? Bo widzę, że te czarne końcówki u kolegi kamala są nieco krótsze od srebrnych i fajnie zgrywają się z resztą
Wszystko zależy od tego jak wydech ustawisz. Ja mam srebrne końcówki fi 90 i wydaje mi się, że nie wystają bardziej niż koledze Kamalowi.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót