• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Podwójny tłumik do wersji silnikowych 1.9, 1.8

kolego FISHA159JTDM daleko mieszkasz od Reading?? wyglada to zacnie z checial podjechal bym na taka przerobke do Ciebie:) no nic Ulter wypatrzony znaczek 1.9 sciagniety wiec napewno 2 wydechy wsadze:)

ps zawsze mi sie podoba jak na fotkach typu zrob to sam widnieje jakis browar:) hehe

Ostatnia edycja:
To była jakaś Astra biturbo, czy też może z jakimś innym NOS'em, skoro miała >200KM? ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
Młody byłem :) Silnik 1.6 jak wcześniej napisałem. Tylko , że większość myślała ,że mam nie wiadomo co pod maską i co drugi chciał się ze mną mierzyć.
Nie powiem wygląd świetny. Odgłos jeszcze lepszy, zwłaszcza przy redukcji. Ale depnąć nie było z czego niestety.
Seryjnie astra ma silnik 2.0 let o mocy 200 km, a programie można uzyskać znacznie więcej. Mówię o Astrze G oczywiście.
W sumie to zawsze chciałem mieć taką bertonkę 2.0 turbo. Kto wie , może jeszcze kiedyś sobie sprawię kiedyś sobie sprawię.
Pozdrawiam

robimy OT ale musze przyznac ze bertonka i astra GSI to fajne samochody:)

Kupiłem wydech od 2.4jtd oryginał i go włożyłem samemu, do tego nowe wieszaki gumowe oczywiscie, 30min roboty :)

Ile kosztuje i gdzie mozna kupic jakas uzywke od 2.4 z pojedynczymi koncowkami? Tak zeby dodpasowac do 1.9?
Ulter nowy koszt okolo 1000 zl.

A jak poradziliście sobie z otworem na drugą rurkę? Po zdemontowaniu zaślepki jest dużo większy niż po lewej stronie...
Ja to rozwiązałem w ten sposób, że z zaślepki wyciąłem am rant i wkleiłem go w zderzak. Teraz obie strony wyglądają identycznie :)
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. u mnie mocy nie brakuje 190KM daje radę ;)

Załączniki

• IMG_0003aa.jpg
    IMG_0003aa.jpg
    153.9 KB · Wyświetleń: 275
Ile kosztuje i gdzie mozna kupic jakas uzywke od 2.4 z pojedynczymi koncowkami? Tak zeby dodpasowac do 1.9?
Ulter nowy koszt okolo 1000 zl.

za taki wydech z 2,4, tez musisz liczyc okolo 800,niemam tanszych,wiec ulter mozna powiedziec ze jest tani,no i ma wyjscie 90mm,a jesli chodzi o zaslepke zrobilem tak samo jak Rafal

A jak poradziliście sobie z otworem na drugą rurkę? Po zdemontowaniu zaślepki jest dużo większy niż po lewej stronie...
Ja to rozwiązałem w ten sposób, że z zaślepki wyciąłem am rant i wkleiłem go w zderzak. Teraz obie strony wyglądają identycznie :)
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. u mnie mocy nie brakuje 190KM daje radę ;)

Nic dodać nic ująć dokładnie tak samo zrobiłem i tak samo mi wyszło :)
Co do kosztu, jakieś 700zł zapłaciłem, trafiła mi się okazja na aukcji, więc nie czekałem

Co do drugiego tlumika to ja mialem szczescie bo kupilem ramke z 2.4, takze prawie plug and play :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Musze podjechac i looknac u znajomego albo w sudole :) albo gdzies w poblizu, zobaczymy co wymysli

napewno identyczny czy lustrzane odbicie?ja jakos lewej puszki na prawa strone nie moglem zmiescic,

Mówcie, co chcecie, ale dla mnie jedna lufa z tyłu, wygląda po prostu kulawo ;)

na pewno lustrzane odbicie, bo lewego na prawo nie ma szans zmieścić

jest szansa,widzialem cos takiego tylko ze puszka dotykala budy auta i jak dla mnie to zbyt duze ryzyko,no i puszka troche byla potraktowana mloteczkiem:)

Amortyzatory
Powrót